Blog

WordPress update error oplossen

Afbeelding WordPress update error oplossen

Helaas zijn ook WordPress websites niet 100% veilig en vinden hackers vaak wel een manier om hun slag te slaan. Maar om het deze hackers in ieder geval een stuk moeilijker te maken is het erg belangrijk om jouw WordPress website regelmatig te updaten. Een geüpdatet WordPress website loopt een stuk minder risico om gehackt te worden. Er zijn namelijk genoeg websites die onbeveiligd zijn en dus een stuk aantrekkelijker zijn voor hackers.

Welke WordPress updates zijn er?

Er zijn drie onderdelen van WordPress die regelmatig updates hebben: het CMS van WordPress, plugins en thema’s. Tegenwoordig kan WordPress zelf updaten naar een nieuwere versie. Als je dat niet prettig vindt dan kan je de automatische updates ook uitschakelen. Toch raden we in de meeste gevallen wel aan om automatische updates in te schakelen, aangezien de kleine updates vaak over het hoofd worden gezien terwijl deze wel belangrijk zijn.

Wat is een WordPress update error?

Het kan gebeuren dat een WordPress update niet altijd goed gaat. Er zal dan een foutmelding verschijnen op je scherm. Er zijn verschillende variaties van de foutmelding, maar het zal lijken op de volgende zin: “Destination directory for file streaming does not exist or is not writable”.

Hoe kan je de WordPress update error oplossen?

Er is één oplossing om de WordPress update error te verhelpen. Je zal namelijk een wijziging in het ‘wp-config.php bestand’ moeten aanbrengen. Zorg in eerste instantie dat je een backup maakt van je WordPress website voordat je hiermee begint.

 1. Open je ‘wp-config.php bestand’

 2. Ga op zoek naar de volgende code:

  * @package WordPress
  */
  // ** MySQL settings – You can get this info from your web host ** //
  /** The name of the database for WordPress */
  define(‘DB_NAME’, ‘wpdbname’);

 3. Voeg de onderstaande code toe aan het bestand

  Zo vertel je in feite aan WordPress waar de wp-content map zich daadwerkelijk bevindt. Plaats de code onder package WordPress /* en boven // ** MySQL settings.

  De code is:
  define(‘WP_TEMP_DIR’, ABSPATH . ‘wp-content/’)

 4. Check of jouw gehele code er nu als volgt uitziet:

  @package WordPress
  */
  define(‘WP_TEMP_DIR’, ABSPATH . ‘wp-content/’);
  // ** MySQL settings – You can get this info from your web host ** //
  /** The name of the database for WordPress */
  define(‘DB_NAME’, ‘wpdbname’);

 5. Sla het bestand op

 6. Upload het bestand naar je WordPress website, bijvoorbeeld via FTP.

WordPress update lukt nog steeds niet

Als het na bovengenoemd stappenplan nog steeds niet lukt om de WordPress update te doen, dan ligt de oorzaak ergens anders. Het kan zijn dat je geïnstalleerde WordPress plugins problemen geven bij het updaten. Om dat te testen dien je alle plugins op jouw WordPress website te deactiveren. Dit is ook mogelijk via FTP. Probeer vervolgens opnieuw om je website te updaten. Als het nu lukt om te updaten, dan was een geïnstalleerde plugin de boosdoener.

Probleem bij de hosting

Wanneer de update ook na deze stap niet mogelijk is, dan kan je het beste contact opnemen met de hostingpartij. De kans is dan groot dat het probleem bij de hosting van je WordPress website ligt. Geef ook aan dat je al hebt geprobeerd om WordPress handmatig bij te werken en de plugins hebt gedeactiveerd ter controle.

Andere WordPress errors

WordPress kan, naast de update error, ook andere foutmeldingen geven. Check hier onze blog hoe andere WordPress errors op te lossen. Word je liever persoonlijk geholpen, bekijk onze dienst WordPress errors oplossen? Onze WordPress Specialisten komen dagelijks errors tegen en hebben de meeste ook vastgelegd in verschillende blogs.

Veilig updaten van WordPress doe je met deze handleiding.

Neem contact op

Wil je niet meer bezig zijn met alleen maar errors op jouw WordPress website oplossen of heb je gewoon niet de technische kennis in huis om het voor elkaar te krijgen? Neem dan contact met ons op en bel naar 030-2072488. We helpen je graag! Ben je geïnteresseerd in onze diensten? Bekijk onze WordPress Onderhoudspakketten.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex