Diensten

WordPress Optimalisatie

Dit vind Google leuk!

WordPress Optimalisatie

WP website optimalisatie

WordPress biedt heel veel mogelijkheden om je website er zo professioneel mogelijk uit te laten zien. Met plugins en widgets kan je namelijk veel handige functionaliteiten toevoegen aan je website. Mooi, zou je denken, maar een groot nadeel is dat deze plugins en widgets je website onnodig zwaar maken waardoor je website een stuk trager wordt. En dat wil je niet, want elke extra seconde laadtijd gaat je bezoekers kosten.

Waarom is een snelle website belangrijk?

Misschien denk je dat we overdrijven, maar uit onderzoek van Google (bron) is gebleken dat 53% van de mobiele bezoekers een website verlaat als het langer dan 3 (!) seconden duurt om de pagina te laden. Dat is dus meer dan de helft dat afhaakt! En dan te bedenken dat ook meer dan de helft van Nederland tegenwoordig aankopen doet via zijn/haar mobiele telefoon. Elke seconde telt dus en kan je zelfs omzet kosten…

Ho, stop! Je hoeft nu niet direct al je plugins en widgets te verwijderen hoor. Ondanks dat de plugins en widgets je website zwaarder maken kunnen ze ook erg belangrijk zijn voor jouw onderneming. Bovendien houdt Google van gebruiksvriendelijke websites. Wees dus ook niet te zuinig met plugins en widgets. De oplossing? Optimaliseer je WordPress website. En doe dit regelmatig, want dit is helaas geen klus die je eenmalig kan doen.

Tips bij optimalisatie van je WordPress website

1. Gebruik snelle webhosting

Webhosting is super belangrijk voor je website. Je kan het vergelijken met een internetprovider. Je wil gewoon dat je altijd bereikbaar bent en internet altijd werkt. Kies dus ook niet voor het goedkoopste hostingbedrijf. Zij zullen niet hoog scoren op het gebied van kwaliteit, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en service. En dat gaat je uiteindelijk geld kosten.

2. Optimaliseer je afbeeldingen
Het gebeurt regelmatig dat men afbeeldingen upload met de ware grootte, maar dat is vaak overbodig. Door de afbeelding te optimaliseren wordt er overtollige data verwijderd uit de afbeelding en neemt de afbeelding minder ruimte in beslag. De website kan hierdoor tot wel 80% sneller geladen worden.

3. Installeer een WordPress caching plugin

Dit verhaal wordt al wat ingewikkelder, maar het komt erop neer dat WordPress elke keer een heel proces moet uitvoeren om de vereiste informatie te vinden, alles samen te voegen en vervolgens te tonen aan de gebruiker. Een caching plugin maakt een kopie van de pagina na de eerste keer laden en laad deze vervolgens in de cache versie voor elke volgende gebruiker. Dit kan jouw WordPress website tot zo’n 5 keer sneller maken.

4. Check al je WordPress plugins en widgets

Sommige plugins en widgets hebben veel geheugen en/of laadtijd nodig. Weeg af of elke geïnstalleerde plugin of widget wel een toevoeging is aan je WordPress website. Controleer alle plugins en vervang de plugins die slecht presteren voor betere.

5. Houd je database zo schoon mogelijk

Hoe groter je database, hoe meer tijd het kost om de gegevens op te halen. Houd deze dus zo klein en schoon mogelijk. Dit doe je onder andere door je post revisies te verwijderen, de hoeveelheid spam reacties te checken en te verwijderen, en de database regelmatig te optimaliseren.

En zo zijn er nog heel veel meer tips om je website te optimaliseren. Een WordPress website optimaliseren is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk om regelmatig en goed te doen! Sommige optimalisaties zijn eenvoudiger dan de ander, maar eigenlijk begint het allemaal bij het gebruik van hoogwaardige WordPress hosting. Vanuit daar kan je stap voor stap aan de slag met andere optimalisaties.

Hulp bij het optimaliseren

Zie je door de bomen het bos niet meer? Of wil je je helemaal niet bezighouden met het optimaliseren van je WordPress website? Laat je dan helpen door ons! Wij zijn gespecialiseerd in WordPress websites en wij weten van aanpakken: wij voeren tijdens onze werkzaamheden diverse tests uit. We controleren en optimaliseren zaken zoals de database en revisies, en we ruimen de spam-reacties op. We comprimeren scripts, afbeeldingen, stylesheets en andere bestanden en we voegen een CDN toe.

Wij beseffen ons dat het belangrijk is om een website te optimaliseren voor twee partijen: bezoekers en zoekmachines. Zoals we al eerder zeiden; bezoekers hebben een korte spanningsboog en haken af bij een lange(re) laadtijd en trage websites zullen lager geplaatst worden in Google. Met dat in ons achterhoofd gaan wij aan de slag en helpen we jou aan een snelle website. Verder is het aan jou hoe ver we gaan in het optimalisatieproces. Heb je advies nodig? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Start een livechat of bel ons op 030 20 72 488.

Onze laatste blogartikelen over WordPress Optimalisatie

GTMetrix voor WordPress

Wat is GTMetrix? Heb je wel eens gehoord over GTMetrix? Zo niet en wil je jouw website scannen op o.a. snelheid? Dan is deze blog zeker interessant voor jou! Deze handige tool kan jou namelijk veel informatie geven over jouw WordPress website. Lees dus vooral verder! GTMetrix is een online tool die vaak gebruikt wordt door website ontwikkelaars, maar iedereen heeft toegang tot deze tool. Met GTMetrix meet je hoe snel je WordPress website is en het geeft direct aan waar jouw verbeterpunten liggen wat betreft je website. Wellicht heb je het al in een eerdere blog gelezen, maar de...

Lees dit artikel

WordPress sneller maken met WP Rocket caching plugin

Waarom je website sneller maken? De impact van de laadsnelheid van jouw WordPress website is waarschijnlijk veel groter dan je denkt. De paginasnelheid speelt namelijk een belangrijke rol bij het aantrekken, maar vooral het behouden van bezoekers. Als mensen te lang moeten wachten op het laden van jouw WordPress website, dan zullen ze al snel jouw website verlaten. Daarnaast kijkt Google ook naar de paginasnelheid en zal je positie in de zoekmachine kelderen als deze snelheid te traag is. Dit zal je klanten kosten, en dus ook omzet. Om erachter te komen of je WordPress website snel genoeg is, kun...

Lees dit artikel

WordPress website sneller maken

Hoe meet ik mijn website snelheid? Voor elke website-eigenaar is het van belang om te leren hoe je een WordPress website sneller kan maken. Een snelle website is namelijk voor meerdere zaken belangrijk, maar daar komen we later op terug. Allereerst is het belangrijk om te achterhalen hoe snel jouw WordPress website op dit moment is. Op het internet zijn er verschillende tools te vinden die je hierbij kunnen helpen. Kijk bijvoorbeeld eens naar GTmetrix, Google Pagespeed of Pingdom. Na het invullen krijg je een score te zien, maar ook aanbevelingen om je website sneller te maken. Waarom is website...

Lees dit artikel

Er is meer..

Naast wordpress website sneller maken bevat onze WordPress pakketten nog tal van andere voordelen. Bekijk hier alle voordelen.

© WPOnderhoud.nl 2011 - 2021 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex