Diensten

WordPress Optimalisatie

Group 12

Dit vind Google leuk!

WordPress Optimalisatie

WP website optimalisatie

WordPress biedt heel veel mogelijkheden om je website er zo professioneel mogelijk uit te laten zien. Met plugins en widgets kan je namelijk veel handige functionaliteiten toevoegen aan je website. Mooi, zou je denken, maar een groot nadeel is dat deze plugins en widgets je website onnodig zwaar maken waardoor je website een stuk trager wordt. En dat wil je niet, want elke extra seconde laadtijd gaat je bezoekers kosten.

Waarom is een snelle website belangrijk?

Misschien denk je dat we overdrijven, maar uit onderzoek van Google (bron) is gebleken dat 53% van de mobiele bezoekers een website verlaat als het langer dan 3 (!) seconden duurt om de pagina te laden. Dat is dus meer dan de helft dat afhaakt! En dan te bedenken dat ook meer dan de helft van Nederland tegenwoordig aankopen doet via zijn/haar mobiele telefoon. Elke seconde telt dus en kan je zelfs omzet kosten…

Ho, stop! Je hoeft nu niet direct al je plugins en widgets te verwijderen hoor. Ondanks dat de plugins en widgets je website zwaarder maken kunnen ze ook erg belangrijk zijn voor jouw onderneming. Bovendien houdt Google van gebruiksvriendelijke websites. Wees dus ook niet te zuinig met plugins en widgets. De oplossing? Optimaliseer je WordPress website. En doe dit regelmatig, want dit is helaas geen klus die je eenmalig kan doen.

Tips bij optimalisatie van je WordPress website

1. Gebruik snelle webhosting

Webhosting is super belangrijk voor je website. Je kan het vergelijken met een internetprovider. Je wil gewoon dat je altijd bereikbaar bent en internet altijd werkt. Kies dus ook niet voor het goedkoopste hostingbedrijf. Zij zullen niet hoog scoren op het gebied van kwaliteit, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en service. En dat gaat je uiteindelijk geld kosten.

2. Optimaliseer je afbeeldingen
Het gebeurt regelmatig dat men afbeeldingen upload met de ware grootte, maar dat is vaak overbodig. Door de afbeelding te optimaliseren wordt er overtollige data verwijderd uit de afbeelding en neemt de afbeelding minder ruimte in beslag. De website kan hierdoor tot wel 80% sneller geladen worden.

3. Installeer een WordPress caching plugin

Dit verhaal wordt al wat ingewikkelder, maar het komt erop neer dat WordPress elke keer een heel proces moet uitvoeren om de vereiste informatie te vinden, alles samen te voegen en vervolgens te tonen aan de gebruiker. Een caching plugin maakt een kopie van de pagina na de eerste keer laden en laad deze vervolgens in de cache versie voor elke volgende gebruiker. Dit kan jouw WordPress website tot zo’n 5 keer sneller maken.

4. Check al je WordPress plugins en widgets

Sommige plugins en widgets hebben veel geheugen en/of laadtijd nodig. Weeg af of elke geïnstalleerde plugin of widget wel een toevoeging is aan je WordPress website. Controleer alle plugins en vervang de plugins die slecht presteren voor betere.

5. Houd je database zo schoon mogelijk

Hoe groter je database, hoe meer tijd het kost om de gegevens op te halen. Houd deze dus zo klein en schoon mogelijk. Dit doe je onder andere door je post revisies te verwijderen, de hoeveelheid spam reacties te checken en te verwijderen, en de database regelmatig te optimaliseren.

En zo zijn er nog heel veel meer tips om je website te optimaliseren. Een WordPress website optimaliseren is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk om regelmatig en goed te doen! Sommige optimalisaties zijn eenvoudiger dan de ander, maar eigenlijk begint het allemaal bij het gebruik van hoogwaardige WordPress hosting. Vanuit daar kan je stap voor stap aan de slag met andere optimalisaties.

Hulp bij het optimaliseren

Zie je door de bomen het bos niet meer? Of wil je je helemaal niet bezighouden met het optimaliseren van je WordPress website? Laat je dan helpen door ons! Wij zijn gespecialiseerd in WordPress websites en wij weten van aanpakken: wij voeren tijdens onze werkzaamheden diverse tests uit. We controleren en optimaliseren zaken zoals de database en revisies, en we ruimen de spam-reacties op. We comprimeren scripts, afbeeldingen, stylesheets en andere bestanden en we voegen een CDN toe.

Wij beseffen ons dat het belangrijk is om een website te optimaliseren voor twee partijen: bezoekers en zoekmachines. Zoals we al eerder zeiden; bezoekers hebben een korte spanningsboog en haken af bij een lange(re) laadtijd en trage websites zullen lager geplaatst worden in Google. Met dat in ons achterhoofd gaan wij aan de slag en helpen we jou aan een snelle website. Verder is het aan jou hoe ver we gaan in het optimalisatieproces. Heb je advies nodig? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Start een livechat of bel ons op 030 20 72 488.

Onze laatste blogartikelen over WordPress Optimalisatie

Optimalisatie

Het belang van goede afbeeldingen op je website

Afbeeldingen kunnen je WordPress website maken of kraken. Zelfs als je een geweldig product of dienst op de markt hebt gebracht, dan kunnen verkeerde afbeeldingen je alsnog flink in de nesten werken. Alleen een juiste combinatie van tekst en beeld zal leiden tot het gewenste effect. Dan maar geen afbeeldingen op je website? Overweeg dit alsjeblieft niet! Ondanks het feit dat er veel fouten gemaakt kunnen worden wat betreft afbeeldingen, is beeld erg belangrijk op je website. Een beeld zegt tenslotte meer dan 1.000 woorden. Daarom geven we je graag een aantal tips over het gebruik van beeldmateriaal op je...

Optimalisatie

Spam reacties voorkomen in WordPress

Wij vinden WordPress geweldig. Maar een groot nadeel waar we allemaal niet omheen kunnen is de hoeveelheid spamberichten die binnenkomen via WordPress. Erg vervelend, aangezien het filteren en beheren van je spammail- en berichten een tijdrovende klus is. Daarnaast brengt spam ook schade toe aan jouw website. Het kan invloed hebben op jouw rankings in zoekmachines en jouw geloofwaardigheid als onderneming. Maar gelukkig zijn er meer dan genoeg manieren om je spam te verminderen. En niet zo’n beetje ook, de spam valt te verminderen tot wel 99%. Lees dus gauw verder! Verschillende manieren om spamberichten te voorkomen Je kent het...

Lees dit artikel
Moeilijkheid:
Optimalisatie

GTmetrix voor WordPress

Heb je wel eens gehoord over GTmetrix? Zo niet en wil je jouw website scannen op onder andere snelheid, structuur en vele ander factoren? Dan is deze blog zeker interessant voor jou! Deze handige tool kan jou namelijk veel informatie geven over jouw WordPress website. Lees dus vooral verder! Alles voor WordPress Optimalisatie. Wat is GTmetrix? GTmetrix is een online tool die vaak gebruikt wordt door website ontwikkelaars, maar iedereen heeft toegang tot deze tool. Met GTmetrix meet je hoe snel je WordPress website is en het geeft direct aan waar jouw verbeterpunten liggen wat betreft je website. Wellicht heb...

Lees dit artikel
Moeilijkheid:

Veel gestelde vragen over WordPress Optimalisatie

Vaak worden afbeeldingen gedownload van een bepaalde website of gebruikt van een fototoestel wat leuk kan staan op je website maar wat vaak veel te groot is om te laden. Mede daardoor kan je website trager laden. Het is van belang dat de afbeeldingen op maat worden ingeladen en worden gecomprimeerd.

Jouw website laadt vaak veel code/scripts wat niet gebruikt wordt. We kijken naar de scripts die niet gebruikt worden en sluiten die volledig uit. Vervolgens zullen we de benodigde scripts comprimeren zodat je website een stuk sneller zal laden.

Cache is een verzamelplaats op de computer van je bezoeker waarin tijdelijk bestanden in komen te staan van jouw website om de website in het vervolg sneller te laten laden. Vaak is deze functie niet goed geconfigureerd. Wij zorgen ervoor dat de cache goed wordt afgehandeld door de browser van de bezoeker van je website.

CDN is een netwerk van proxyservers die plaatselijk verspreid zijn over het internet. Het doel hiervan is dat bezoekers jouw website sneller kunnen openen. Door het gebruik van CDN maakt het niet meer uit hoever de website wordt gehost van de bezoeker zijn locatie.

CloudFlare is een gratis tool – wat tevens premium functies aanbiedt – waardoor je website beter op het web staat. Zo laadt je website bijvoorbeeld een stuk sneller. De DNS afhandeling zal dan ook via CloudFlare gebeuren.

In de database kunnen onnodige tabellen in staan wat je website trager doet laden. Door de database schoon te houden is je website sneller, mede door de andere werkzaamheden die we aanbieden.

Door gebruik te maken van een CMS zoals WordPress kan het zijn dat je spam reacties op blogartikelen krijgt. Dit kunnen we door ons geavanceerde software snel onderscheiden van de echte reacties en verwijderen we deze vervolgens na constatering.

© WPOnderhoud.nl 2011 - 2021 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex