Diensten

WordPress Optimalisatie

Group 12

Een goed geoptimaliseerde website is erg belangrijk voor ranking in zoekmachines. Niet alleen voor zoekmachines is dit belangrijk, ook voor je bezoeker is een snelle goed functionerende website minstens fijn.

 • Groene cijfers in Lightspeed / GTmetrix
 • Razendsnelle laadtijd van je website of shop
 • Fouten in je WordPress oplossen
 • Geen ontevreden bezoekers

 • Veilig, snel en up-to-date
 • 24/7 monitoring
 • Support van specialisten
WordPress Optimalisatie

Website optimalisatie

WordPress biedt heel veel mogelijkheden om je website er zo professioneel mogelijk uit te laten zien. Met plug-ins en widgets kan je namelijk veel handige functionaliteiten toevoegen aan je website. Mooi, zou je denken, maar een groot nadeel is dat deze plug-ins en widgets je website onnodig zwaar maken waardoor je website een stuk trager wordt. En dat wil je niet, want elke extra seconde laadtijd gaat je bezoekers kosten.

Waarom is een snelle website belangrijk?

Misschien denk je dat we overdrijven, maar uit onderzoek van Google (bron) is gebleken dat 53% van de mobiele bezoekers een website verlaat als het langer dan 3 seconden duurt om de pagina te laden! Dat is dus meer dan de helft dat afhaakt! En dan te bedenken dat ook meer dan de helft van Nederland tegenwoordig aankopen doet via zijn/haar mobiele telefoon. Elke seconde telt dus en kan je zelfs omzet kosten…

Ho, stop! Je hoeft nu niet direct al je plug-ins en widgets te verwijderen hoor. Ondanks dat de plug-ins en widgets je website zwaarder maken kunnen ze ook erg belangrijk zijn voor jouw onderneming. Bovendien houdt Google van gebruiksvriendelijke websites. Wees dus ook niet te zuinig met plug-ins en widgets. De oplossing? Optimaliseer je WordPress website. En doe dit regelmatig, want dit is helaas geen klus die je eenmalig kan doen.

Tips bij optimalisatie van je WordPress website

 1. Gebruik snelle webhosting
  Webhosting is super belangrijk voor je website. Je kan het vergelijken met een internetprovider. Je wil gewoon dat je altijd bereikbaar bent en internet altijd werkt. Kies dus ook niet voor het goedkoopste hostingbedrijf. Zij zullen niet hoog scoren op het gebied van kwaliteit, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en service. En dat gaat je uiteindelijk geld kosten.
 2. Optimaliseer je afbeeldingen
  Het gebeurt regelmatig dat men afbeeldingen upload met de ware grootte, maar dat is vaak overbodig. Door de afbeelding te optimaliseren wordt er overtollige data verwijderd uit de afbeelding en neemt de afbeelding minder ruimte in beslag. De website kan hierdoor tot wel 80% sneller geladen worden.
 3. Installeer een WordPress caching plug-in
  Dit verhaal wordt al wat ingewikkelder, maar het komt erop neer dat WordPress elke keer een heel proces moet uitvoeren om de vereiste informatie te vinden, alles samen te voegen en vervolgens te tonen aan de gebruiker. Een caching plugin maakt een kopie van de pagina na de eerste keer laden en laad deze vervolgens in de cache versie voor elke volgende gebruiker. Dit kan jouw WordPress website tot zo’n 5 keer sneller maken.
 4. Check al je WordPress plug-ins en widgets
  Sommige plug-ins en widgets hebben veel geheugen en/of laadtijd nodig. Weeg af of elke geïnstalleerde plug-in of widget wel een toevoeging is aan je WordPress website. Controleer alle plug-ins en vervang de plug-ins die slecht presteren voor een betere plug-in.
 5. Houd je database zo schoon mogelijk
  Hoe groter je database, hoe meer tijd het kost om de gegevens op te halen. Houd deze dus zo klein en schoon mogelijk. Dit doe je onder andere door je post revisies te verwijderen, de hoeveelheid spam reacties te checken en te verwijderen, en de database regelmatig te optimaliseren.

En zo zijn er nog heel veel meer tips om je website te optimaliseren. Een WordPress website optimaliseren is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk om regelmatig en goed te doen! Sommige optimalisaties zijn eenvoudiger dan de ander, maar eigenlijk begint het allemaal bij het gebruik van hoogwaardige WordPress hosting. Vanuit daar kan je stap voor stap aan de slag met andere optimalisaties.

Hulp bij het optimaliseren

Zie je door de bomen het bos niet meer? Of wil je je helemaal niet bezighouden met het optimaliseren van je WordPress website? Laat je dan helpen door ons! Wij zijn gespecialiseerd in WordPress websites en wij weten van aanpakken: wij voeren tijdens onze werkzaamheden diverse tests uit. We controleren en optimaliseren zaken zoals de database en revisies, en we ruimen de spam-reacties op. We comprimeren scripts, afbeeldingen, stylesheets en andere bestanden en we voegen een CDN toe.

Wij beseffen ons dat het belangrijk is om een website te optimaliseren voor twee partijen: bezoekers en zoekmachines. Zoals we al eerder zeiden; bezoekers hebben een korte spanningsboog en haken af bij een lange(re) laadtijd en trage websites zullen lager geplaatst worden in Google. Met dat in ons achterhoofd gaan wij aan de slag en helpen we jou aan een snelle website. Verder is het aan jou hoe ver we gaan in het optimalisatieproces. Heb je advies nodig? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Start een live chat of bel ons op 030 20 72 488.

Veelgestelde vragen over WordPress Optimalisatie

Vaak worden afbeeldingen gedownload van een bepaalde website of afkomstig van een fototoestel wat leuk kan staan op je website, maar wat vaak veel te groot is om te laden. Mede daardoor kan je website trager laden. Het is van belang dat de afbeeldingen op maat worden ingeladen en gecomprimeerd.

Jouw website laadt vaak veel code/scripts wat niet gebruikt wordt. We kijken naar de scripts die niet gebruikt worden en sluiten die volledig uit. Vervolgens zullen we de benodigde scripts comprimeren zodat je website een stuk sneller zal laden.

Cache is een verzamelplaats op de computer van je bezoeker waarin tijdelijk bestanden in komen te staan van jouw website om de website in het vervolg sneller te laten laden. Vaak is deze functie niet goed geconfigureerd. Wij zorgen ervoor dat de cache goed wordt afgehandeld door de browser van de bezoeker van je website.

CDN is een netwerk van proxyservers die plaatselijk verspreid zijn over het internet. Het doel hiervan is dat bezoekers jouw website sneller kunnen openen. Door het gebruik van CDN maakt het niet meer uit hoever de website wordt gehost van de locatie van de bezoeker.

CloudFlare is een gratis tool – wat tevens premium functies aanbiedt – waardoor je website beter op het web staat. Zo laadt je website bijvoorbeeld een stuk sneller. De DNS afhandeling zal dan ook via CloudFlare gebeuren.

In de database kunnen onnodige tabellen in staan wat je website trager doet laden. Door de database schoon te houden is je website sneller, mede door de andere werkzaamheden die we aanbieden.

Door gebruik te maken van een CMS zoals WordPress kan het zijn dat je spam reacties op blogartikelen krijgt. Dit kunnen we door ons geavanceerde software snel onderscheiden van de echte reacties en verwijderen we deze vervolgens na constatering.

Onze laatste blogartikelen over over WordPress Optimalisatie

Snelheid van je website testen

Leestijd: ± 5 min. Moeilijkheid:

Het meten van je website snelheid zou je regelmatig moeten doen. De snelheid van je website is namelijk een van de belangrijkste criteria voor het Google-algoritme. Met onder meer PageSpeed Insights, Lighthouse en Pingdom Website Speed Test meet je makkelijk de snelheid van je website op. In de afgelopen jaren is de snelheid van je website steeds belangrijker geworden. De reden hiervoor is eigenlijk tweeledig: Google hecht hier meer waarde aan: in de afgelopen jaren heeft Google haar algoritme op tal van punten aangepast. Nog niemand heeft dit algoritme voor 100% weten te doorgronden, maar wat we wel weten is...

Lees dit artikel

WordPress review plug-ins voor Google en meer

Leestijd: ± 8 min. Moeilijkheid:

Waar je op het internet ook komt, zal je een aantal reviews tegenkomen. Bij het opzetten van je eigen WordPress website, heb je ook de mogelijkheid om diverse reviews te weergeven. Dit kan je doen door een geschikte review plug-in te downloaden en deze te installeren in WordPress. Maar voor welke review plug-in moet je nou kiezen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over review plug-ins voor jouw WordPress website en uit welke mogelijke review plug-ins je kan kiezen voor jouw website. Het nut van reviews plaatsen op je eigen WordPress website Het plaatsen van reviews...

Lees dit artikel

Google Shopping data feed in WordPress

Leestijd: ± 5 min. Moeilijkheid:

Wanneer je diverse producten op je eigen WordPress website aanbiedt wil je natuurlijk dat je producten onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen komt. Dit kan je eenvoudig voor elkaar krijgen door gebruik te maken van een Google Shopping data feed. Hiermee verschijnen jouw producten op diverse platforms van Google, waar talloze mensen deze producten kunnen zien. In dit artikel lees je hoe je een eigen Google Shopping data feed aanmaakt. Ook lees je hoe je deze data aan je eigen WordPress website kan toevoegen om je klanten direct op de hoogte te stellen van jouw producten. Bereik je klanten...

Lees dit artikel

Er is meer..

Naast wordpress optimalisatie bevat onze WordPress pakketten nog tal van andere voordelen. Bekijk hier alle voordelen.

Bekijk ook onze dienst
Bekijk ook onze dienst
© WPonderhoud.nl 2011 - 2022 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex