Diensten

WordPress Back-ups

Group 12

Een backup is onmisbaar. Wanneer je website een fout weergeeft, of erger nog; niet bereikbaar is, dan geeft de aanwezigheid van een backup een opgelucht gevoel. Het zou al helemaal fantastisch zijn wanneer de backup recent is. Kies voor ontzorging en besteed o.a. het backupbeheer aan ons uit.

  • Bewaartijd van 90 dagen
  • Wekelijks, dagelijks of zelfs per uur een backup
  • Volgens de Europese privacy richtlijnen
  • Opgeslagen op een AWS3 omgeving in Europa

  • Veilig, snel en up-to-date
  • 24/7 monitoring
  • Support van specialisten
WordPress Back-ups

Het belang van back-ups

Als je een WordPress website hebt dan is het ook belangrijk om je website regelmatig te onderhouden. Back-ups maken is daar een belangrijk onderdeel van. Er kan namelijk altijd wat misgaan tijdens het updaten van je website, een verkeerde installatie of door problemen bij je hostingprovider. Op zulke momenten ben je erg blij als je onlangs nog een back-up hebt gemaakt en daardoor weinig tot geen dataverlies hebt.

WordPress bestanden en database

Back-ups maken is niet ingewikkeld. Onthoud alleen goed dat het proces uit twee onderdelen bestaat. Zo kan je enerzijds een back-up maken van je WordPress bestanden en anderzijds een back-up maken van je WordPress database. Dit is niet hetzelfde! WordPress bestanden zijn onder andere installatiebestanden van WordPress, plug-in- en themabestanden, javascripts en PHP-scripts. In de database staat alle content die je hebt geplaatst op de pagina’s.

Misverstanden over back-ups

Er zijn verschillende redenen waarom mensen geen back-ups maken. Soms is het onwetendheid, soms is het luiheid, maar er zijn ook veel aannames die leiden tot misverstanden. Zo zijn er situaties waarin mensen er vanuit gaan dat de hostingpartij of de webdeveloper wel zorgt voor back-ups. Dat is vaak ook zo, maar dat betekent niet dat je zelf ook altijd toegang hebt tot deze back-ups. Maak hier dus goede afspraken over of sluit een onderhoudsabonnement af!

Ook zijn er mensen die denken dat zij nooit zullen worden gehackt of dat de updates van de thema’s en plug-ins altijd goed zullen gaan. Helaas is dat geen gegeven en moet je altijd rekening houden met het feit dat er iets kan gebeuren met je WordPress website. Het opschonen van een gehackte website of conflicten tussen plug-ins kunnen de hele layout van je website veranderen. In plaats van alles opnieuw handmatig aan te passen ben je blij als je binnen no-time een back-up kan terugzetten.

Regelmatig updaten

We horen het je al vragen: hoe vaak moet je dan een back-up maken van je website? Dat ligt eigenlijk aan je website en het gebruik. Als je regelmatig aanpassingen doet of ingewikkelde plug-ins gebruikt dan is het verstandig om vaker back-ups te maken. Maar over het algemeen kan je rekening houden met dagelijks je database updaten en wekelijks je bestanden updaten. Verander je lang niet dagelijks iets aan je website, update je database dan ook gewoon op wekelijkse basis.

Back-ups bewaren

Naast het regelmatig maken van updates raden we je ook aan om de back-ups op meerdere locaties op te slaan. Overdreven? Misschien… maar als je er toch al mee bezig bent dan kan je beter het zekere voor het onzekere nemen toch? Het zal je maar gebeuren dat je altijd netjes je back-ups maakt, opslaat op je computer en dat je computer vervolgens crasht. Alsnog alles weg! Een externe harde schijf of de cloud is dan je beste vriend. Bovendien is het handig om je back-ups een tijdje te bewaren. Dit hoeft natuurlijk niet maandenlang, want als het goed is doe je regelmatig updates, maar problemen in je WordPress website merk je meestal niet meteen. Voor een schone back-up moet je dan dus even terug in de tijd.

Professioneel backup-plan

We kunnen ons goed voorstellen dat je de kriebels krijgt van dit verhaal. Dagelijks back-ups maken en ook nog eens op verschillende locaties… Het is inderdaad geen klus die je in vijf minuten gedaan hebt. Maar het is wel mogelijk om het hele proces van je website te onderhouden, en dus ook regelmatig updates uit te besteden!

Wij maken standaard een back-up voordat we een update uitvoeren. Daarnaast kun je, aan de hand van de hoeveelheid activiteit op je website zelf kiezen voor de frequentie aan updates. Zo kunnen we per 24 uur, per 12 uur, per 6 uur of zelfs per uur voor jou back-ups maken. Zo heb je geen omkijken naar je website en altijd de zekerheid dat je terug kunt!

Veelgestelde vragen over WordPress Back-ups

Een WordPress back-up is een reservekopie van bestanden, de website of database. Op deze manier kunnen onverwachte wijzigingen of fouten hersteld worden.

Updates en andere wijzigingen aan de website kunnen onverwachts zorgen voor fouten of veranderingen die je niet wilt. Hiervoor maak je een back-up en kunnen we zorgen dat fouten hersteld worden.

De enige manier om bedrijven en websites te beschermen tegen dataverlies is door regelmatig een back-up te maken. Van de belangrijkste bestanden moet minimaal één keer per week een backup gemaakt worden. Bij voorkeur dagelijks of zelfs meerdere malen per dag. Dit is afhankelijk van hoe vaak je aan de website werkt.

Ja, back-ups zijn onderdeel van een totaalpakket. Back-ups, updates en onderhoud. Bekijk hier de onderhoudspakketten.

Onze laatste blogartikelen over WordPress Back-ups

ee

Backups maken in WordPress

Leestijd: ± 7 min.

Als je een WordPress website hebt, is het belangrijk om regelmatig een backup te draaien. Doordat je altijd een backup achter de hand hebt, weet je dat je altijd weer terug kunt naar de oude omgeving. Hoe dat werkt vind je in deze blog. Wat zijn backups? Een backup is een reservekopie van jouw website. Als je bijvoorbeeld gehackt bent, of een update hebt gedraaid die mislukt is of in het ergste geval als er brand is uitgebroken op je bedrijf, heb je altijd nog een kopie. Naast interne problemen zouden er ook problemen kunnen ontstaan bij je hostingprovider, waardoor...

Lees dit artikel

Backups maken in WordPress

Leestijd: ± 6 min.

Regelmatig backups maken van je WordPress website is heel belangrijk. Maar waarom wordt hier eigenlijk zo veel op gehamerd? En is het niet heel ingewikkeld om een backup te maken? We geven je graag alle antwoorden! Waarom zijn backups belangrijk? Een WordPress backup maken is niet ingewikkeld en het hoeft niet veel tijd in beslag te nemen, je moet alleen net even weten hoe het werkt. Hou er ook rekening mee dat een WordPress website bestaat uit een database (alle informatie op de website) en uit de bestanden (het thema, de plugins en alle uploads). Als we spreken over een...

Lees dit artikel

Bug WordPress plugin vormt risico voor 200.000 websites

Leestijd: ± 3 min.

Een bug bij een WordPress plugin heeft ervoor gezorgd dat 200.000 websites zijn gehackt. De hackers hebben toegang gekregen tot de beheerdersaccounts, waarna zij de mogelijkheid hadden om alle websites volledig te verwijderen. WordPress websites lopen wel vaker risico’s op door plugins. Bug bij WordPress plugin vormt risico's Een bug in een WordPress plugin kan ertoe leiden dat hackers tot wel tweehonderdduizend sites geheel kunnen wissen. Daarnaast kunnen hackers zich via deze bug toegang verschaffen tot het beheerdersaccount van websites. Het lek bevindt zich in de plugin ‘ThemeGrill Demo Importer’. Deze plugin wordt meegeleverd met thema’s die worden verkocht door...

Lees dit artikel

Er is meer..

Naast wordpress back-ups bevat onze WordPress pakketten nog tal van andere voordelen. Bekijk hier alle voordelen.

Bekijk ook onze dienst
Bekijk ook onze dienst
© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex