Blog

WordPress errors

Afbeelding WordPress errors

Hoewel WordPress veruit het meest gebruiksvriendelijke en flexibele CMS systeem ter wereld is, bestaat er toch de kans dat er foutmeldingen ontstaan op jouw WordPress website. Deze foutmeldingen kunnen je in de weg zitten bij het bereiken van jouw doelgroep en het verhogen van conversies. Bekijk hier ook onze WordPress Onderhoudspakketten voor.

Meest voorkomende fouten in WordPress

Het is vaak handig om te weten wat de meest voorkomende errors in WordPress zijn. Met die kennis in het achterhoofd, kan je rekening gaan houden hoe je deze fouten kan voorkomen. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de meest voorkomende fouten in WordPress, én natuurlijk hoe je deze fouten kan oplossen. Lees dus gauw verder!

The White Screen of Death

Een WordPress White screen of Death geeft een wit leeg scherm en maakt je website ontoegankelijk. Het wordt meestal veroorzaakt door fouten in de PHP-code of het bereiken van het geheugenlimiet.

De-installeer plugins

Probeer in eerste instantie alle geïnstalleerde plugins te deactiveren en activeer ze vervolgens weer een voor een. Mocht je geen toegang hebben tot je dashboard, log dan in op je website via FTP. Zoek de map ‘wp-content/plugins’ en hernoem de map naar bijvoorbeeld ‘plugins_old’. Zo deactiveer je ook alle plugins.

WordPress thema

Het witte scherm kan ook veroorzaakt worden door het WordPress thema dat je gebruikt. Je kan jouw thema tijdelijk vervangen door een standaard WordPress thema, bijvoorbeeld ‘Twenty Nineteen’. Navigeer in de admin van jouw website naar ‘thema’s’ om het thema te activeren. Als je website vervolgens weer online is, dan was het thema de boosdoener.

Geen toegang tot admin?

Als je geen toegang hebt tot de admin, volg dan dezelfde stappen als bij de de-activatie van de plugins. Hernoem de ‘wp-content/themes’ map, WordPress zal vervolgens automatisch omschakelen naar het nieuwste standaard thema.

Ben je naar opzoek naar meer informatie over jouw witte scherm? Bekijk hier de volledige blog.


Internal Server Error

Internal Server Error wordt ook wel gezien als error of foutmelding 500. Er zijn een aantal redenen waardoor je een ‘Internal Server Error’ krijgt. Hoogstwaarschijnlijk is het .htaccess bestand beschadigd. Log in op je website met FTP en hernoem je .htaccess bestand naar ‘.htaccess_old’. Probeer nu je site te laden om te kijken of het werkt. Als dat het geval is, ga dan naar instellingen > permalinks en reset je permalinks.

Deactiveer het thema of plugin

Als deze stap niet helpt, dan kan je proberen om alle plugins te deactiveren of het thema tijdelijk over te zetten naar een standaard WordPress thema. In stap 1 leggen we uit hoe dat moet. Wordt de error ook niet veroorzaakt door je plugins of thema, dan is het een idee om je PHP-geheugenlimiet te verhogen. Lees hier meer over het verhogen van je PHP-geheugenlimiet.

Lukt het niet om jouw probleem op te lossen of heb je meer informatie? Bekijk hier onze volledige blog voor verdere uitleg.


Probleem met de databaseverbinding

Het komt ook regelmatig voor dat een WordPress pagina niet laadt en de melding ‘’Error establishing a database connection’’ geeft. Dit kan komen door een fout in het wp-config.php bestand. Check daarom of de volgende informatie in het bestand klopt.

  1. Database naam
  2. Database gebruikersnaam
  3. Database wachtwoord
  4. Database host

Als deze gegevens kloppen, dan is het tijd om contact op te nemen met jouw webhost. Het kan namelijk voorkomen dat je database is afgesloten, of dat er een probleem is met de server.

Is het gelukt om jouw probleem op te lossen met de database of heb je nog meer informatie nodig? Lees hier onze volledige blog over de database error.


Mislukte automatische WordPress update

Signalen van een mislukte automatische WordPress update zijn een leeg wit scherm. WordPress kan aangeven dat de update is mislukt of er is een PHP-foutmelding.

De WordPress update kan mislukken door bijvoorbeeld een storing in de verbinding met jouw WordPress bestanden, of een probleem met jouw eigen internetverbinding. Zorg ervoor dat je dan de WordPress website handmatig bijwerkt.

Heb je meer informatie nodig over het updaten van jouw WordPress website? Bekijk hier onze blog over WordPress errors oplossen


Onderhoudsmodus na upgrade

Als WordPress wordt geüpdatet, dan wordt er ook automatisch een .maintenance bestand geïnstalleerd. Als je vervolgens een melding krijgt met ‘’Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute’’ dan kan dat bestand problemen veroorzaken. Log in op jouw website via FTP en verwijder het .maintenance bestand.


Time-out bij verbinding 504 melding

Als jouw website meer probeert te doen dan dat jouw server aankan dat zal je een time-outfout te zien krijgen, dit wordt ook wel een 504 melding genoemd. Dit komt vaker voor bij shared hosting waarbij het geheugenlimiet beperkt is.

Check wederom je plugins en thema. Veroorzaakt iets anders het probleem, verhoog dan het geheugenlimiet in wp-config.php of verhoog de maximale uitvoeringstijd in jouw php.ini bestand. Lees hier meer over hoe je jouw geheugenlimiet kan verhogen.

Is je probleem nog niet opgelost? Bekijk hier onze volledige blog over de 504 foutmelding van een ‘Gateway Timeout’.


404 paginafout

De 404 paginafout treedt meestal op als de WordPress website de door jouw opgegeven pagina niet vindt. De oorzaak ligt hoogstwaarschijnlijk in de permalink-instellingen. Ga naar instellingen > permalink en stel de permalinks opnieuw in. Als dit niet werkt, dan zal je het .htaccess bestand handmatig bij moeten werken. Lees hier meer over de .htaccess.

Bekijk hier onze volledige blog over de 404 error en lees wat je nog meer kan doen met de 404 pagina.


Vergeet geen back-up te maken

Let op: voordat je aan de slag gaat met dit stappenplan raden we je aan om een volledige WordPress backup te maken. Het kan altijd iets gebeuren waardoor er een nieuwe fout ontstaat. Om te voorkomen dat je daar ook weer veel tijd en energie in moet steken is het altijd prettig om een back-up te hebben.

Neem contact op

Lukt het je niet om één van jouw WordPress problemen op te lossen. Neem gewoon contact met ons op via de livechat of bel ons op 030 20 72 488. Wij gaan samen kijken wat we voor jou kunnen betekenen. Je kan onderhoud ook aan onze WordPress specialisten overlaten. Bekijk onze WordPress Onderhoudspakketten.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex