Blog

Gratis Instagram feed in WordPress met deze plugins

Afbeelding Gratis Instagram feed in WordPress met deze plugins

Hoe Instagram feed toevoegen aan WordPress?

Instagram is een zeer populair sociaal media platform. Natuurlijk wil je als eigenaar van een WordPress website altijd zoveel bezoekers trekken, dus waarom zou je geen koppeling maken met Instagram om ook dit potentieel aan te boren? Veel gebruikers van Instagram zijn waarschijnlijk nog niet bekend met jouw website, hoog tijd om hier verandering in te brengen dus. Juist door een koppeling te maken met Instagram, kun je deze doelgroep bereiken en vergroot jij het aantal bezoekers op je website.

Op Instagram zijn meer dan één miljard gebruikers actief. Daarnaast is maar liefst 70% van de gebruikers van Instagram actief op zoek naar merken, ook nog eens 60% van de gebruikers leert op Instagram nieuwe producten kennen! Daarnaast scoren afbeeldingen op Instagram erg goed. Er wordt maar liefst 23% meer betrokkenheid getoond ten opzichte van afbeeldingen die op Facebook worden geplaatst.

Daarnaast is er onderzocht dat er per dag maar liefst tweehonderdmiljoen mensen minimaal één keer per dag een bedrijfsprofiel bezoeken. Deze statistieken geven maar eens te meer aan dat je als bedrijf zichtbaar moet zijn op Instagram, waarmee je nog meer bezoekers kunt trekken en hiermee je omzet kunt verhogen.

WordPress koppeling Instagram voor nieuwe doelgroepen

Als WordPress website eigenaar heb je waarschijnlijk een specifieke doelgroep voor ogen voor je producten. Toch kan het de moeite waard zijn om eens na te denken over verbreding van je doelgroepen. Denk hierbij aan het bereiken van jongeren door middel van producten die je nu nog niet in je assortiment hebt, maar wel gemakkelijk toe kunt voegen. Bijvoorbeeld als je een website hebt waarbij je kleding verkoopt aan mensen tussen de veertig en zestig jaar, kun je overwegen om ook kleding voor jongeren te gaan verkopen. Je hebt immers al een website, je hebt al een logistiek apparaat en wellicht heb je ook al kleding in je hoofd dat geschikt is voor jongeren. Hier wordt Instagram interessant.

Door een koppeling te maken vanuit je WordPress website met Instagram kun je gemakkelijk berichten gelijktijdig op Instagram plaatsen. Hiermee bereik je direct de doelgroep die je voor ogen hebt. En je hoeft maar eenmalig een bericht te plaatsen. Je naamsbekendheid zal snel toenemen en je bereikt een nieuwe doelgroep. Als WPOnderhoud.nl zijn wij gespecialiseerd in het maken van koppelingen naar sociale mediakanalen zoals Instagram. Wij doen dit graag, waardoor jij binnenkort toegang krijgt tot een nieuwe doelgroep.

Gratis Instagram plugins

Door gebruik te maken van een gratis plugin kun je Instagram eenvoudig en snel koppelen aan je WordPress website. Hiermee kun je bijvoorbeeld foto’s vanaf een Instagram account op je website plaatsen. Hierbij kun je een gebruikersaccount kiezen op Instagram, waar vanaf je deze foto’s wilt laten zien.

Met behulp van een widget kun je vervolgens deze Instagram-feeds worden ingevoegd in je pagina’s of berichten. Je kunt zelf bepalen op welke plaats op je website je dit terug wilt laten komen. Hieronder vind je een aantal gratis plugins om een koppeling te kunnen maken met Instagram. WPOnderhoud.nl helpt je graag bij het installeren van een plugin.

Enjoy Social Media Plugin WordPress

Enjoy for Social Media Feed

Enjoy for Social Media Feed, voorheen Enjoy Instagram, is een plugin met vele mogelijkheden. De plugin geeft de volgend mogelijkheden op jouw WodPress website:

 1. Je kan je foto’s weergeven in een slider of carrousel.
 2. Deze kan je plaatsen op je WordPress website door middel van een shortcode of een widget.
 3. Enjoy Social Media Feed is geheel responsive, waardoor deze gratis plugin ook op een telefoon er prima uitziet.

Feed Them Social plugin

Feed Them Social

Feed Them Social is een WordPress plugin met vele opties. De plugin heeft als voordeel dat je er ook een koppeling mee kan  maken met verschillende social media platformen met onder andere Facebook, Pinterest en Twitter. Hiermee hoef je dus maar één plugin te gebruiken om meerdere sociale mediakanalen aan te sluiten.

Verdere opties zijn:

 1. Door een upgrade te doen, kan je ook video’s afspelen op je website, afkomstig van YouTube of Facebook.
 2. Responsieve plugin en je kan gemakkelijk aanpassingen en flexibiliteit behouden.
 3. De plugin is fijn om mee te werken en biedt veel mogelijkheden.

In eerste instantie is de plugin gratis en je kan er eventueel een upgrade voor kopen.

Social Photo Feed WordPress

10Web Social Photo Feed

10Web Social Photo Feed plugin is een eenvoudige plugin waarmee je jouw Instagram op een simpele manier weer kunt geven op je website.

Voordelen van deze plugin zijn:

 1. Je kan deze plugin zo opmaken dat deze mooi past bij je gekozen thema, smaak en huisstijl.
 2. Instagram galerij toevoegen
 3. Instagram widget toevoegen aan WordPress
 4. Filteren in je feeds

Met deze plugin is veel mogelijk voor Instagram, daarnaast is het natuurlijk gratis. Duik erin en download het.

Social Slider Widget plugin

Social Slider Widget

Social Slider Widget is een visueel aantrekkelijke koppeling om te werken met social media en onder andere Instagram. Door deze plugin op jouw WordPress website te instellen krijg je een plugin:

 1. Waarmee je maar liefst tot twintig foto’s van ieder gewenst sociaal kanaal kan laten zien.
 2. Verder is dit een gebruikersvriendelijke plugin en de instellingen zijn eenvoudig.

Social Slider Widget is een prettige, gratis WordPress plugin waarmee je in een korte tijd aan de slag kan gaan met Instagram.

Social Feed Gallery plugin

Social Feed Gallery

Social Feed Gallery is een kwalitatief hoogstaande en bovendien gratis plugin. Met deze software kan je:

 1. Foto’s van ieder Instagram op je WordPress website plaatsen.
 2. Eigenschappen van foto’s helemaal in te stellen zoals jij dit wilt. Denk hierbij aan de hoogte, breedte en bijvoorbeeld de achtergrondkleur van een foto.
 3. Ook kan je het formaat zelf bepalen. Door een shortcode te gebruiken, kan je zelf bepalen op welke plek op je website je deze foto’s wilt plaatsen.

Deze plugin heeft verschillende voordelen voor iedere WordPress website.

WordPress plugin WPZOOM

WPZOOM Social Feed Widget

WPZOOM Social Feed Widget geeft je de mogelijkheid om een widget toe te voegen die je als voettekst kunt plaatsen of in de zijbalk. Ook kun je deze widget op pagina’s en in berichten weergeven. Naast het weergeven van je eigen Instagram account, kun je nu ook andere accounts selecteren. Je hebt de keuze uit:

 1. Meerdere lay-outs om je foto’s weer te geven. Hiermee kun je de foto’s dus laten zien, zoals jij dit het beste vindt passen op jouw website.
 2. Je kunt zelf bepalen hoeveel afbeeldingen je maximaal weer wilt geven in de widget, ook de grootte hiervan bepaal je zelf.
 3. Standaard wordt er een knoptekst weergegeven die luidt: ‘ bekijken op Instagram ‘, deze tekst kun je gemakkelijk zelf aanpassen.

Kortom, een gebruikersvriendelijke, flexibele plugin.

Intagrate Lite WordPress plugin

Intagrate Lite

Intagrate to WordPress zorgt voor een automatische integratie met jouw WordPress blog.

Wat zijn hiervan de voordelen?

 1. Hiermee kan jij foto’s van je Instagram account direct in je blogpost zetten.
 2. Een Pro versie is ook beschikbaar van deze plugin, deze biedt nog meer mogelijkheden.

Smash Balloon Instagram feed

Smash Balloon Social Photo Feed

Smash Balloon Social Photo Feed is één van de meest gedownloade Instagram plugins. De plugin is ruim één miljoen keer gedownload. Als je deze plugin installeer kan je het volgende verwachten:

 1. Je kant met deze gratis plugin op een snelle, eenvoudige manier een koppeling maken met Instagram.
 2. Je voegt hem toe door middel van shortcodes of widgets.
 3. Op basis van tags is het ook mogelijk om fotogalerijen te maken.

Daarnaast zijn er nog verschillende voordelen op te noemen. Je kan het beter ervaren en het te installeren. Later kan je de plugin zelfs uitbreiden met een pro-pakket.

Neem contact op

Kan je door de vele plugins niet de juiste vinden of wil je nog meer doen met social media? Neem gewoon contact op met onze specialisten, zij weten hoe ze jouw website kunnen verbeteren. Je kan ons bereiken door middel van de livechat of door ons te bellen op 030 20 72 488.

Bekijk ook deze plugin handleidingen:

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex