Blog

Gratis Instagram feed in WordPress met deze plugins


Afbeelding Gratis Instagram feed in WordPress met deze plugins

Hoe Instagram feed toevoegen aan WordPress?

Instagram is een zeer populair sociaal media platform. Natuurlijk wil je als eigenaar van een WordPress website altijd zoveel bezoekers trekken, dus waarom zou je geen koppeling maken met Instagram om ook dit potentieel aan te boren? Veel gebruikers van Instagram zijn waarschijnlijk nog niet bekend met jouw website, hoog tijd om hier verandering in te brengen dus. Juist door een koppeling te maken met Instagram, kun je deze doelgroep bereiken en vergroot jij het aantal bezoekers op je website.

Op Instagram zijn meer dan één miljard gebruikers actief. Daarnaast is maar liefst 70% van de gebruikers van Instagram actief op zoek naar merken, ook nog eens 60% van de gebruikers leert op Instagram nieuwe producten kennen! Daarnaast scoren afbeeldingen op Instagram erg goed. Er wordt maar liefst 23% meer betrokkenheid getoond ten opzichte van afbeeldingen die op Facebook worden geplaatst.

Daarnaast is er onderzocht dat er per dag maar liefst tweehonderdmiljoen mensen minimaal één keer per dag een bedrijfsprofiel bezoeken. Deze statistieken geven maar eens te meer aan dat je als bedrijf zichtbaar moet zijn op Instagram, waarmee je nog meer bezoekers kunt trekken en hiermee je omzet kunt verhogen.

WordPress koppeling Instagram voor nieuwe doelgroepen

Als WordPress website eigenaar heb je waarschijnlijk een specifieke doelgroep voor ogen voor je producten. Toch kan het de moeite waard zijn om eens na te denken over verbreding van je doelgroepen. Denk hierbij aan het bereiken van jongeren door middel van producten die je nu nog niet in je assortiment hebt, maar wel gemakkelijk toe kunt voegen. Bijvoorbeeld als je een website hebt waarbij je kleding verkoopt aan mensen tussen de veertig en zestig jaar, kun je overwegen om ook kleding voor jongeren te gaan verkopen. Je hebt immers al een website, je hebt al een logistiek apparaat en wellicht heb je ook al kleding in je hoofd dat geschikt is voor jongeren. Hier wordt Instagram interessant.

Door een koppeling te maken vanuit je WordPress website met Instagram kun je gemakkelijk berichten gelijktijdig op Instagram plaatsen. Hiermee bereik je direct de doelgroep die je voor ogen hebt. En je hoeft maar eenmalig een bericht te plaatsen. Je naamsbekendheid zal snel toenemen en je bereikt een nieuwe doelgroep. Als WPOnderhoud.nl zijn wij gespecialiseerd in het maken van koppelingen naar sociale mediakanalen zoals Instragram. Wij doen dit graag, waardoor jij binnenkort toegang krijgt tot een nieuwe doelgroep.

Gratis Instagram plugins

Door gebruik te maken van een gratis plugin kun je Instagram eenvoudig en snel koppelen aan je WordPress website. Hiermee kun je bijvoorbeeld foto’s vanaf een Instagram account op je website plaatsen. Hierbij kun je een gebruikersaccount kiezen op Instagram, waar vanaf je deze foto’s wilt laten zien. Met behulp van een widget kun je vervolgens deze Instagram-fotofeeds worden ingevoegd in je pagina’s of berichten. Je kunt zelf bepalen op welke plaats op je website je dit terug wilt laten komen. Hieronder vind je een aantal gratis plugins om een koppeling te kunnen maken met Instagram. WPOnderhoud.nl helpt je graag bij het installeren van een plugin.

Instagram Badges

Instagram Badges is eenvoudig in gebruik, met deze plugin voeg je jouw Instagram Badges simpel toe aan je WordPress website. Een prettige manier om je Instagram account te koppelen aan je WordPress website.

Enjoy Instagram

Enjoy Instagram geeft je veel mogelijkheden, zo kun je foto’s weergeven in een slider of carrousel. Deze kun je plaatsen op je WordPress website door middel van een shortcode of een widget. Enjoy Instagram is geheel responsive, waardoor deze gratis plugin ook op een telefoon er prima uitziet.

Feed Them Social

Feed Them Social heeft als voordeel dat je er ook een koppeling mee kunt maken met Facebook, Pinterest en Twitter. Hiermee hoef je dus maar één plugin te gebruiken om meerdere sociale mediakanalen aan te sluiten. Door een upgrade te doen, kun je ook video’s afspelen op je website, afkomstig van YouTube of Facebook. De plugin is fijn om mee te werken en biedt veel mogelijkheden, hiermee behoud je flexibiliteit en kun je aanpassingen gemakkelijk doorvoeren.

Instagram Widget

Instagram Widget is een eenvoudige widget waarmee je jouw Instagram op een simpele manier weer kunt geven op je website. Je hoeft bij deze plugin nergens in te loggen, daarnaast kun je met behulp van CSS het uiterlijk van de widget helemaal zelf bepalen. Je kunt deze widget zo opmaken dat deze mooi past bij je gekozen thema, smaak en huisstijl.

Instagram Slider Widget

Instagram Slider Widget is een visueel aantrekkelijke koppeling, waarmee je maar liefst tot twintig foto’s van ieder gewenst Instagram kan laten zien. Dit is een gebruikersvriendelijke plugin en de instellingen zijn eenvoudig. Een prettige, gratis plugin waarmee je in een korte tijd aan de slag kunt met Instagram.

Instagram Feed

Instagram Feed is kwalitatief een hoogstaande gratis plugin. Met deze software kun je foto’s van ieder Instagram op je WordPress website plaatsen. Daarnaast is het mogelijk om eigenschappen van foto’s ook nog eens helemaal in te stellen zoals jij dit wilt. Denk hierbij aan de hoogte, breedte en bijvoorbeeld de achtergrondkleur van een foto. Ook het formaat kun je zelf bepalen. Door een shortcode te gebruiken, kun je zelf bepalen op welke plek op je website je deze foto’s wilt plaatsen.

WPZOOM Social Feed Widget

WPZOOM Social Feed Widget geeft je de mogelijkheid om een widget toe te voegen die je als voettekst kunt plaatsen of in de zijbalk. Ook kun je deze widget op pagina’s en in berichten weergeven. Naast het weergeven van je eigen Instagram account, kun je nu ook andere accounts selecteren. Je hebt de keuze uit meerdere lay-outs om je foto’s weer te geven. Hiermee kun je de foto’s dus laten zien, zoals jij dit het beste vindt passen op jouw website. Je kunt zelf bepalen hoeveel afbeeldingen je maximaal weer wilt geven in de widget, ook de grootte hiervan bepaal je zelf. Standaard wordt er een knoptekst weergegeven die luidt: ‘ bekijken op Instagram ‘, deze tekst kun je gemakkelijk zelf aanpassen. Kortom, een gebruikersvriendelijke, flexibele plugin.

Intagrate to WordPress

Intagrate to WordPress zorgt voor een automatische integratie met jouw WordPress blog. Hiermee kun jij foto’s van je Instagram account direct in je blogpost zetten. Een Pro versie is ook beschikbaar van deze plugin, deze biedt nog meer mogelijkheden.

Easy Instagram

Easy Instagram doet zijn naam eer aan. Je kunt met deze gratis plugin op een snelle, eenvoudige manier een koppeling maken met Instagram. Die doe je met behulp van shortcodes of widgets. Op basis van tags is het ook mogelijk om met Easy Instagram fotogalerijen te maken.

© WPOnderhoud.nl 2011 - 2020 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex