Blog

Beste 10 social media plugins in WordPress

Afbeelding Beste 10 social media plugins in WordPress

Social media plugins, widgets en shortcodes

Sociale media wordt steeds belangrijker. Veel mensen gebruiken verschillende sociale media naast elkaar, waarmee je als bedrijf er verstandig aan doet om ook op zoveel mogelijk kanalen zichtbaar te zijn. Daarnaast willen bezoekers gemakkelijk kunnen schakelen van het ene platform naar het andere, zonder dat ze hierbij steeds opnieuw in hoeven te loggen. Door op je WordPress website koppelingen te maken naar sociale mediakanalen zorg je ervoor dat bezoekers blijven en datgene doen wat jij voor ogen hebt.

Social media koppelingen

Heb je bijvoorbeeld een Facebook actie en wil je jouw bezoekers via je website naar Facebook loodsen, dan is een dergelijke koppeling belangrijk. Maar ook bijvoorbeeld als je regelmatig jouw Instagram-account voorziet van nieuwe foto’s, wil je dit natuurlijk ook delen met je bezoekers van je website. Het aanmaken van een koppeling met Instagram is in dit geval een must, hiermee kunnen bezoekers moeiteloos overstappen van je website naar je Instagram account voor de ultieme multi-channel behandeling.

Inzetten voor de juiste doelgroep

Het grote voordeel van het inzetten van sociale mediakanalen is ook nog eens dat je meer mensen kunt bereiken. Ook mensen waarvan je niet wist dat ze ook producten van je zouden afnemen. Denk hierbij aan nieuwe doelgroepen zoals jongeren of juist oudere mensen. Want door specifieke sociale mediakanalen te gebruiken, kun je ook juist die doelgroepen bereiken die jij voor ogen hebt. En door deze koppelingen handig in te zetten hoeft kost het je geen extra werk om blogs direct door te plaatsen. Direct, foutloos en op het zelfde moment zichtbaar. WPOnderhoud.nl heeft veel ervaring in het maken van deze koppelingen. Wij ondersteunen je hier graag bij voor de ultieme marketing behandeling.

Social media plugins, widgets en shortcodes

Door gebruik te maken van widgets kun je bezoekers direct doorkoppelen naar sociale mediakanalen. Hierbij plaats je bijvoorbeeld een button op je website die verwijst naar Instagram. Shortcodes kunnen je ook helpen bij een doorkoppeling naar sociale mediakanalen. Met shortcodes kun je op een eenvoudige manier buttons aanmaken die leiden naar je sociale mediakanalen.

Wat kan je met deze plugins?

Er zijn verschillende soorten plugins om sociale mediakanalen met jouw WordPress website te koppelen. Er zijn plugins die het mogelijk maken voor bezoekers om content te delen via hun eigen sociale mediakanalen als Twitter, LinkedIn en Facebook. Deze koppeling heeft als voordeel dat je met een simpele klik door de bezoeker, alle vrienden/volgers kunt bereiken van deze bezoeker. Ook zijn er plugins die zorgen voor een doorkoppeling van content tussen verschillende kanalen. Waarbij je bijvoorbeeld een blog post op je website, waarna deze direct en zonder dat je er iets voor hoeft te doen, ook wordt gepost op je sociale mediakanalen.

In dit geval bijvoorbeeld op LinkedIn en Facebook. Voordeel hiervan is dat je eenmalig iets invoert, vervolgens wordt het direct door gekoppeld en is het meteen zichtbaar op meerdere sociale mediakanalen.

De 10 beste social media plugins

Wij hebben een paar handige plugins uitgekozen voor jou. In de beschrijving kan je lezen of het handig en uiteindelijk van toepassing is op jouw WordPress website. Hier volgen onze aanraders:

The Best Social Media Toolkit for WordPress

1. Shareaholic

Shareaholic is een gratis WordPress plugin waarmee je op een gebruiksvriendelijke manier buttons toe kunt voegen. Er zijn standaardbuttons aanwezig van alle bekende sociale mediakanalen zoals onder andere WhatsApp, Google+, Pinterest, Facebook en LinkedIn.

Je kan er ook voor kiezen om buttons toe te voegen aan afbeeldingen. Het grote voordeel hiervan is dat bezoekers afbeeldingen bijvoorbeeld direct op Pinterest kunnen zetten.

Social login WordPress plugin

2. WordPress Social Login

WordPress Social Login is een plugin waarmee je bezoekers kunt laten inloggen met hun sociale media accounts. Hierdoor hoeven ze geen registratieformulieren in te vullen of wachtwoorden te onthouden. Je bepaalt zelf welke rechten je toekent aan een gebruiker.

Social login WordPress

3. Social Login

Social Login werkt hetzelfde als de WordPress Social Login, ook hier kun je inloggen als bezoeker met de gegevens van je social media account. Bij deze plugin kunnen bezoekers ook nog een reactie achterlaten, hiervoor hoeven ze geen emailadres en contactgegevens achter te laten.

Monarch WordPress Plugin

4. Monarch

Monarch is een handige plugin om op een eenvoudig manier een koppeling te maken met je sociale mediakanalen. Dit programma biedt verschillende soorten buttons aan die je kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van zwevende share buttons die mee scrollen en dus constant in beeld blijven. Handig om hiermee constant de aandacht van de bezoeker te vestigen op jouw sociale mediakanalen. Ook kun je kiezen voor vaste buttons onderaan of bovenaan je website.

Het nadeel of voordeel (ligt eraan hoe je het bekijk) is dat je een abonnement moet afsluiten om de plugin te mogen gebruiken. Het abonnement komt samen met diverse premium thema’s waaronder Divi. De kosten van het abonnement is $89 per jaar.

Follow us badges WordPress plugin

5. Follow Us Badges

Follow Us Badges helpt je om sociale mediakanalen te promoten bij je bezoekers. Een handige plugin die je de mogelijkheid geeft om zelf te bepalen hoe de buttons eruit moeten zien. Daarnaast kun je dankzij een widget ook buttons in je sidebar plaatsen. Hiermee geef je een persoonlijk tintje aan de koppelingen en hiermee aan je hele website.

Grow by Mediavine WordPress plugin

6. Grow by Mediavine

Grow by Mediavine, voorheen bekend als Social Pug, is een gratis plugin. De plugin heeft ook een premium variant.

Je kan kiezen voor vijf grote sociale media platformen; Google+, Pinterest, LinkedIn, Twitter en Facebook. Wie kiest voor de betaalde versie, kan beschikken over meerdere instellingen en meer sociale platformen.

Social counter Arqam WordPress Plugin

7. Arqam

Arqam is een betaalde plugin, maar biedt wel ongekend veel mogelijkheden. Met name op grafisch gebied. Je bepaalt bijvoorbeeld bij dit programma zelf, hoe de buttons er uit zien op jouw website. Arqam houdt ook precies bij hoeveel volgers je per kanaal hebt.

Social media follow buttons bar SpaceX Chimp

8. Social media Volg knoppen balk

Social media Volg knoppen balk is een WordPress plugin die verschillende mogelijkheden aanbiedt om buttons op je website te plaatsen. Vast onderin of bovenin je scherm, ook kun je kiezen om deze button onder ieder bericht te plaatsen. In een widget in je sidebar is ook mogelijk.

Banner Jetpack WordPress plugin

9. Jetpack

Jetpack, voorheen bekend als Publicize, heeft als voordeel dat je content automatisch kunt delen vanaf je website met je sociale mediakanalen. Plaats je bijvoorbeeld een blog op je website, wordt deze automatisch door gekoppeld naar bijvoorbeeld Facebook of LinkedIn. Real time, eenmalige invoer en geen foutkansen.

10. AddThis

AddThis heeft als voordeel dat het een plugin is waarmee je ook kunt analyseren. Door deze software te koppelen aan een AddThis-account kun je Analytics zien. Je hebt hiermee bijvoorbeeld inzicht in hoeveel bepaalde content wordt gedeeld. Met een shortcode kun je de buttons oproepen, ook kun je deze vastzetten, bijvoorbeeld onderaan of bovenaan de pagina. Buttons die constant in beeld blijven, kunnen ook toegevoegd worden met AddThis.

Neem contact op

Zoek je toch nog een andere plugin of heb je een vraag over jouw (online) marketing? Neem contact op met onze WordPress specialisten en zij kunnen je verder helpen. Je kan ons bereiken op 030 20 72 488 of start een live chat.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex