Blog

Beste 3 Facebook plugins voor WordPress

Afbeelding Beste 3 Facebook plugins voor WordPress

Waarom Facebook plugins gebruiken?

Facebook is een populair sociaal media platform dat erg interessant kan zijn om te koppelen aan je WordPress website. Veel mensen gebruiken sociale mediakanalen als Facebook, deze gebruikers zin potentiële klanten en die wil je natuurlijk maar wat graag wilt bereiken als bedrijf. Daarnaast wil je jouw content op je website uiteraard delen met zoveel mogelijk mensen. Zeker als dit op een makkelijke manier kan, waarbij je deze content in één keer door kunt plaatsen, zonder dat je hier extra werk aan hebt.

Met Facebook-plugins word je deze mogelijkheid geboden. Waardoor je meer mensen kunt bereiken en nieuwe doelgroepen kunt aanboren. Door op je website een koppeling te maken naar Facebook, geef je ook een professioneel signaal naar je bezoekers af. Je laat hiermee zien dat je breed communiceert. Ook is deze koppeling handig zodat bezoekers direct iets kunnen delen met hun vrienden/volgers wat ze interessant vinden op jouw website.

Gratis reclame dus! In je blogs kun je rekening houden met zoekwoorden en hiermee je WordPress SEO versterken via Facebook. Veel redenen om een koppeling te maken met Facebook. WPOnderhoud.nl heeft veel ervaring in het maken van koppelingen met Facebook vanuit WordPress websites. Wij verzorgen dit graag voor je, zodat jij snel kunt profiteren van nieuwe doelgroepen. Bekijk hier onze WordPress diensten.

Waar moet je op letten bij Facebook plugins?

Facebook is een externe dienst, die actief is buiten je WordPress website. Je hebt hierdoor kans op conflicten tussen de software van WordPress en dat van Facebook. Deze conflicten kunnen optreden op het moment dat er in de ogen van Facebook-regels worden overtreden. Denk hierbij aan het overtreden van regels op het gebied van het handelsmerk of op het gebeid van auteursrecht van Facebook.

Ook kunnen er conflicten ontstaan op het moment dat er logo’s worden getoond van Facebook. Daarnaast zouden interne problemen bij Facebook, bijvoorbeeld met hun servers, ook kunnen leiden tot problemen waar jij last van kunt krijgen met je website. Smash Balloon heeft een handige uitleg gemaakt hoe je problemen kunt voorkomen met Facebook. Handig om hiermee een aantal problemen op voorhand mee te voorkomen.

Hoe nieuwe Facebook plugin toevoegen?

WPOnderhoud.nl is een bedrijf dat veel ervaring heeft in het installeren van Facebook plugins. Wij begrijpen dat je als ondernemer je graag wilt richten op je kernactiviteiten. Dat doen wij namelijk ook. Een koppeling maken met Facebook is een technische aangelegenheid waar enige kennis van WordPress belangrijk is.

Facebook (pixel) plugins installeren

Je kunt een Facebook plugin zelf installeren op je website door in WordPress naar ‘Plugins > Nieuwe Plugin’ te gaan. Vervolgens selecteer je de plugin die je wilt installeren of je geeft een zoekterm in waarmee je de Facebook plugin kunt vinden. Als je de plugin hebt gevonden die je wilt installeren, kies je voor ‘nu installeren’. Vervolgens moet je bevestigen dat je zeker weet dat je dit wilt doen. De installatie zal nu plaatsvinden, er zal een melding verschijnen of deze installatie wel of niet succesvol heeft plaatsgevonden.

Plugin activeren

Als deze succesvol is geweest, kun je op ‘activeren’ klikken om de plugin te activeren. Hiermee is de installatie voltooid. Als het niet gelukt is en er heeft zich een probleem voor gedaan tijdens de installatie, probeer het dan nog een keer opnieuw. Hulp inroepen van WPOnderhoud.nl kan natuurlijk altijd. Zorg ervoor dat je voor het installeren van een plugin altijd een back up maakt. Hiermee heb je de zekerheid dat je altijd terug kunt keren naar de oude situatie.

Belangrijk om hiermee nooit te veel gegevens verloren te laten gaan, maar zeker ook om direct weer door te kunnen draaien. Hiermee verlies je zo min mogelijk omzet en kunnen medewerkers zo snel mogelijk weer aan de slag op je website.

Beste 3 Facebook (pixel) plugins

Widget for Social Page Feeds is een handige plugin om snel en eenvoudig Facebook mee te koppelen. Bij deze plugin kun je via een widget of een shortcode Facebook koppelen via je WordPress website. Binnen een paar seconden heb je de plugin als geïnstalleerd, waarbij je alleen maar de URL hoeft in te vullen plus de ID van je Facebookpagina.

Ben je ook benieuwd naar Instagram (feed) op jouw WordPress website? Bekijk hier onze blog over Instagram plugins.

Facebook widget instellen

Je kunt de widget instellen zoals jij dit wilt; je kunt zelf de grootte van de afbeeldingen aanpassen, de taal instellen, de titel en bijvoorbeeld de achtergrond. Daarnaast kun je simpel knoppen toevoegen waardoor mensen je pagina leuk kunnen vinden, maar deze ook kunnen delen met vrienden op hun eigen Facebookpagina.

Facebook blog-posts

Individuele blog-posts kun je instellen zoals jij dit wilt, je kunt deze laten zien op Facebook, of juist tijdelijk verbergen. Hiermee kun je dus zelf bepalen wat je door koppelt naar Facebook en wat niet.

Yoast SEO WordPress plugin

Yoast SEO

Yoast SEO kennen we natuurlijk al als één van de beste SEO-plugins voor WordPress. Deze plugin is ook handig om Facebook mee te koppelen. Het is een handige tool, waarmee je er ook direct voor kunt zorgen dat jouw blogpost SEO-proof is. Daarnaast krijg je direct een voorbeeld te zien hoe de blog er straks uit komt te zien op Facebook. Handig om te weten voordat bezoekers jouw blogpost gaan delen.

WooCommerce Facebook koppeling

WooCommerce Facebook

WooCommerce heeft vele uitbreidingen en koppelingen waaronder één van Facebook. Deze koppeling heeft veel voordelen om met onder andere cross-sale te beginnen met jouw webshop. Wat nog meer de voordelen zijn? Wij sommen ze hier op:

  1. Synchroniseer jouw WooCommerce-producten met een Facebook-winkel om verkeer naar je website te leiden. Daarnaast kan je snel een advertentie maken voor Facebook of Instagram van één van je producten.
  2. Je kan je advertenties relevanter en actueler maken met de ingebouwde Facebook-pixel. Hierdoor kan je gebruik maken van advertenties om klanten te re-targeten op basis van hun surfgedrag.
  3. Je hebt de mogelijkheid om advertenties te ontwerpen, targeten en de plaatsing in te stellen en te betalen, allemaal rechtstreeks via WooCommerce.
  4. Je kan chatten met je klanten door middel van Facebook Messenger.

Als je meer wil gaan doen met marketing, is deze plugin een goede eerste stap!

Facebook Live Chat WordPress Plugin

De officiële Facebook Chat Plugin

De Facebook Chat Plugin is gratis en is een gebruiksvriendelijke tool om in contact te komen met klanten op jouw website. De plugin is gemakkelijk te installeren met een paar klikken. De gebruikers op de website kunnen jou berichten sturen tijdens het browsen op de website. Chats die op jouw website zijn gestart, kunnen worden voortgezet in de Messenger-app van Facebook. Zelfs mensen zonder een Facebook Messenger-account kunnen chatten in de gastmodus.

Het is een perfect alternatief voor een livechat. Daarnaast is iedereen bekend met Facebook.

‘Like’ Knop ‘vind-ik-leuk’ toevoegen

Je kunt een knop met ‘vind ik leuk’ aanbrengen waarmee bezoekers direct de mogelijkheid krijgen om je pagina te liken, zonder dat ze er daadwerkelijk heen hoeven te gaan. Op je website kun je een aantal van je blogberichten op Facebook tonen, zodat je bezoekers al een voorproefje kunt geven wat ze op jouw Facebookpagina kunnen verwachten.

Neem contact op

Lukt het niet om jouw Facebook pagina te linken met je WordPress website of heb je een andere vraag over social media? Neem contact op met onze WordPress specialisten. Je kan ons bereiken door middel van de livechat of door ons te bellen op 030 20 72 488.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex