Blog

WordPress syntax error oplossen

Afbeelding WordPress syntax error oplossen

Als er een fout in je code zit, zal er een syntaxisfout optreden. Je website zal vervolgens niet weergegeven worden. Dit is vervelend, als motor van je bedrijf is je website cruciaal, als deze te lang uitvalt, kan dit leiden tot omzetverlies en oplopende kosten. Dit wil je natuurlijk zo spoedig mogelijk verhelpen.

Wat is een syntax error?

Een syntaxisfout wordt veelal veroorzaakt doordat er onjuiste regels zitten in PHP-scripts. Dit komt doordat codes geen goede structuur hebben, er ongeldige variabelen zijn ingevoerd, verkeerde functienamen zijn ingevoerd of als er leestekens ontbreken. Een klein foutje, in de vorm van een vergeten puntje, een spatie of een leesteken, kan al leiden tot een WordPress syntaxis error.

Hoe syntax error oplossen?

Normaal gesproken wordt bij een syntax error direct aangegeven waar de fout is opgetreden. In de error bevindt zich ook de exacte locatie waar de error is opgetreden. Hierdoor kan je zien waar iets is fout gegaan en waar je moet zijn om dit op te lossen. Bijvoorbeeld als je net een plugin hebt geïnstalleerd of een nieuw thema, kun je lezen in deze regel of het hierdoor is gekomen. Met deze informatie kun je gericht actie ondernemen om het op te lossen. Het kan ook zijn dat een externe partij (websiteontwikkelaar of jouw hostprovider) iets heeft aangepast wat de error veroorzaakt. Ook dit kun je herleiden uit deze regel.

 1. Open het bestand en pas de code aan

  Door het bestand te openen wat in de foutregel wordt weergegeven, heb je de mogelijkheid om de code aan te passen. Hier kun je snel zien wat er fout is aan de code. Wellicht ontbreekt er een punt of een komma. Als je ingelogd bent via FTP, kun je deze code nu aanpassen. Het kan ook zijn dat je iets niet logisch hebt ingevoerd, je bent bijvoorbeeld een haakje vergeten aan het einde van een zin.

 2. Laad het bestand en refresh je website

  Als je het bestand hebt aangepast, kun je deze weer terugplaatsen op de originele locatie. Door je website een ‘refresh’ te geven door in Windows op Control plus F5 te drukken, zou de website nu weer goed moeten laden.

 3. Pas je codes aan in een testomgeving

  Over het algemeen is het aan te raden om wijzigingen eerst te testen in een testomgeving van je website, zodat je kan zien of wijzigingen goed worden doorgevoerd. Hiermee vermijd je het risico dat je website plat komt te liggen. Mocht het toch fout zijn gegaan en deze foutcode treedt op, dan zijn er gelukkig manieren om dit op te lossen. Als een website plat komt te liggen doordat je in een live omgeving iets aanpast, kan dit leiden tot problemen. Zeker als je bijvoorbeeld met een website werkt, waar ook medewerkers op inloggen om hun werk te doen.

  Daarnaast is het voor bezoekers ook vervelend zijn als de website niet online is. Zij kunnen geen orders plaatsen, wat jou omzet kost, maar ook kunnen zij niet verder met hun bedrijfsvoering. Veel websites worden gebruikt om informatie te verstrekken. Cruciale informatie waar consument en/ of bedrijven soms niet zonder kunnen. Dan mag het eigenlijk niet gebeuren dat een website plat komt te liggen.

 4. Blijf je website onderhouden

  Syntaxis errors kun je nooit helemaal voorkomen. Je kunt er wel alles aan doen om de kans zo klein mogelijk te maken dat deze optreden.

Uitbesteden biedt veel voordelen

Het kan zijn dat als je bovenstaande instructies leest, dat je het al warm begin te krijgen. Voor wie er dagelijks mee werkt, is bovenstaande eenvoudig op te lossen. Voor iemand die weinig of geen kennis heeft van WordPress onderhoud, kan dit echt lastig zijn. Als je met kennis tekort fouten probeert op te lossen, kan dit tot nog meer problemen leiden. Waardoor een website maar fouten blijft weergeven, en daar zit je als ondernemer natuurlijk niet op te wachten. Daarom is het verstandig om je WordPress onderhoud uit te besteden. Bekijk daarvoor onze dienst WordPress errors oplossen.

uitbesteden van jouw website

WordPress onderhoud neemt jouw zorgen uit handen

WordPress Onderhoud is er voor ondernemers die zich willen richten op hun kernactiviteiten. Die geen omkijken willen hebben naar hun website. Onderhoud is ook voorkomen van syntaxis fouten. Door juist in een schaduwomgeving codes uit te testen, updates te draaien en functionaliteit uit te proberen. Zodat in de echte omgeving niets fout kan gaan. Waardoor je als ondernemer je nooit druk hoeft te maken over de motor van je onderneming. En als er iets fout gaat, wat altijd kan gebeuren, dan is WordPress Onderhoud er snel bij om het te repareren en de website weer zo spoedig mogelijk online te zetten. Bekijk nog meer voordelen van WordPress onderhoud diensten.

Samenvatting

Een syntaxis error is vervelend, maar oplosbaar. Als je de kennis niet hebt om dit zelf op te lossen, schakel dan WordPress Onderhoud in om dit voor je te doen. Snel, servicegericht en voor een scherp tarief. Bekijk onze WordPress onderhoudspakketten. Onze WordPress specialisten staan klaar voor je. Wij gaan er voor zorgen dat wij het maximale uit jouw website halen. Je kan ons bereiken in de chat of bel ons op 030 20 72 488.

Bekijk ook deze handleidingen voor WordPress errors:

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex