Diensten

WordPress Updates

Group 12

Het is erg belangrijk om je WordPress website, plugins en thema’s regelmatig te updaten. Er zijn verschillende redenen waarom je deze updates met regelmaat moet bijwerken:

 • Beveiliging verbeteren van je website
 • Bugs (fouten) in je website oplossen
 • Functionaliteiten toevoegen en verbeteren
 • Snellere website

WordPress Updates

Waarom WordPress updaten?

Het verbeteren van de beveiliging is verreweg de belangrijkste reden om je WordPress website te updaten. WordPress is populair en helaas niet alleen maar bij mensen met goede bedoelingen. Door het updaten van je website wordt de beveiliging van de website vaak aanzienlijk verbeterd en daarmee verminder je het risico om gehackt te worden. Daarnaast is er geen ontkomen aan dat er wel eens foutjes sluipen in de ontwikkeling van de software. Bij updates worden veel fouten opgelost die zijn gevonden door de actieve WordPress community. Ook worden bepaalde functionaliteiten regelmatig verbeterd. Alles up to date houden zorgt dus voor een veilige en werkende website.

Zelf updaten?

Het is uiteraard mogelijk om de updates van je WordPress website zelf uit te voeren. Maar voordat je hieraan begint is het raadzaam om altijd eerst een backup van je website en database te maken. Mocht er dan iets mis gaan tijdens het updaten, dan kun je altijd nog terug naar de laatste versie van je website. Na het maken van je backup kan je starten met updaten.

Bij WordPress kan je automatische of handmatige updates doen. WordPress versies 2.7 en hoger kunnen via de backend een automatische update uitvoeren naar een meest recente versie. Je krijgt een melding bovenaan de pagina in de backend. Dit is een eenvoudige manier die snel werkt, zonder dat je er technische kennis voor nodig hebt. Het handmatig updaten van WordPress bestaat uit meerdere stappen:

Handmatig via de backend:

 1. Ga naar je WordPress omgeving en log daar in
 2. Maak een backup van je website middels een plugin of via je webhosting
 3. Klik op updates in jouw WordPress omgeving en vervolgens op WordPress bijwerken
 4. Test je website of alles nog goed werkt

Handmatig via de FTP:

 1. Download de laatste versie van WordPress
 2. Schakel actieve plugins uit
 3. Vervang oude WordPress files voor nieuwe met bijvoorbeeld FTP
 4. Test of alles werkt en probeer de plugins uit

Updates uitbesteden

Het is niet vreemd als je bang bent dat het updaten van je WordPress website niet lukt of zelfs misgaat. Het bovengenoemde stappenplan lijkt namelijk simpel, maar het sluit niet uit dat de update altijd maar goed gaat. Ook als je gebruik maakt van een handleiding komt het wel eens voor dat een plugin niet meer werkt na een update, of dat de hele website is verdwenen. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Maar het is ook geen goed idee om de updates maar te negeren, dus twijfel niet en schakel hulp hiervoor in!

Heb je advies nodig over het updaten van jouw WordPress website? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. We bieden verschillende pakketten aan, daar vertellen we je graag meer over. Start een livechat of bel ons op 030 20 72 488.

Onze laatste blogartikelen over WordPress Updates

Beveiliging

Niet updaten van plugins en thema’s is onveilig en vertragend

Met een thema kun je binnen WordPress kiezen voor een grafische weergave van jouw website. Je kunt kiezen uit specifieke achtergronden, afbeeldingen en stijlen. Hiermee maak je jouw website persoonlijk, herkenbaar en kun je deze stijl ook gebruiken voor bijvoorbeeld jouw briefpapier en visitekaartjes. Waarmee je jouw WordPress ook bruikbaar maakt, zijn de plugins. Plugins zijn stukjes software waarmee jij de functionaliteit van jouw WordPress kunt uitbreiden. Gevaren plugins en thema's niet updaten Er bestaan genoeg plugins voor WordPress die je kunt gebruiken. Voor ieder wat wils waardoor iedere wens wel te realiseren is. De bottleneck: Regelmatig verschijnen er updates...

Updates

Nieuwe beveiligingsupdate 5.4.2 WordPress is nu beschikbaar

WordPress versie 5.4.2 Afgelopen maand, op 10 juni 2020, is de tweede update voor versie 5.4 van WordPress uitgekomen. De update is een beveiligings- en onderhoudsrelease. Daarnaast bevat het een aantal bugfixes en een aantal updates voor het standaard WordPress thema ‘Twenty Twenty’. Het is verstandig om deze update zo snel mogelijk te doen! Weet je niet zo goed hoe? Lees dan gauw verder! WordPress updaten naar nieuwe versie Benodigde tijd: 1 minuut. Als de functie ‘automatische updates’ ingeschakeld staat, dan heb je waarschijnlijk al een melding ontvangen dat jouw WordPress website al is geüpdatet.Mocht je de updates liever handmatig doen,...

Beveiliging

WordPress veilig updaten

Er wordt continue gewerkt aan WordPress door ontwikkelaars en daarom verschijnen er regelmatig updates. Deze updates zijn er om fouten in de code te repareren en om nieuwe functionaliteiten te introduceren. Maar waarom zijn updates belangrijk om uit te voeren? En wat moet je doen als er een nieuwe update beschikbaar is? In deze blog leggen we je alles uit over het veilig updaten van jouw WordPress. Waarom zijn updates belangrijk? WordPress websites zijn over het algemeen veilig in gebruik. Zelfs een stuk veiliger dan de reguliere CMS systemen. Toch betekent dat niet dat je daarom niets meer hoeft te...


Veel gestelde vragen over WordPress Updates

Wij doen je updates zonder downtime. Wat houdt dat in? Downtime is de tijd waarin een website onbereikbaar is voor bezoekers. Wellicht denk je dat het niet zo erg is om een à twee uurtjes per maand even ‘offline’ te zijn, maar het kan meer invloed hebben dan je denkt. Je website is ook je visitekaartje en voor potentiële klanten de eerste indruk die je afgeeft. Is je website net down op het moment dat deze klanten een kijkje komen nemen dan zal je direct minpunten krijgen. Want zeg nou zelf, hoe vervelend vind jij het als je voor een dichte winkel staat of als je heel lang in de wachtrij wordt gezet? Precies.

Naast het feit dat downtime weinig vertrouwen schept bij je klanten, vindt Google het ook niet zo leuk. Google ziet graag snelle websites die geen mankementen vertonen. Downtime resulteert in een hoog bouncepercentage (afhaakpercentage) en Google zal dit zien als een slechte gebruikerservaring, met als gevolg dat je zoekmachine-ranking hier de dupe van zal zijn. Iets wat je niet 1, 2, 3 weer opschroeft.

Wij voeren updates handmatig uit om zo zorgvuldig en veilig mogelijk te werk te gaan. Hoe doen we dit handmatig met zoveel klanten? Het beheren, monitoren en updaten doen we uiteraard met behulp van software om het overzicht te bewaren. Zo kunnen we iedere website de aandacht geven die het nodig heeft.

De nacontrole na een update is erg belangrijk. Het is zonde als je tijd hebt gestoken in het updaten van je WordPress website, maar het vervolgens niet helemaal goed is gegaan en je daar niet van op de hoogte bent. Wij voeren na elke update-ronde een controle uit op de website. We testen de website op fouten en elke fout die is ontstaan door een door ons uitgevoerde update zal kosteloos worden opgelost.

Ondernemen kost alleen al veel tijd en energie. Jouw website is dan wel een onderdeel van jouw onderneming maar wel een vak apart. Je kunt veel zelf doen terwijl je wellicht veel langer bezig bent dan een webbureau en dat is zonde want deze tijd had je ook kunnen besteden in je onderneming. Daarnaast zul je niet alles weten over de ins-en-outs van WordPress. Een foutieve update resulteert al snel in paniek maar ook meer tijd om dit weer op te lossen. Gun jezelf de rust en bekijk welk pakket het beste bij je past.

© WPOnderhoud.nl 2011 - 2021 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex