Blog

Hoe inloggen als admin in WordPress?

Afbeelding Hoe inloggen als admin in WordPress?

Om als admin in te loggen, moet je naar de backend pagina van je WordPress website. In veel gevallen is deze pagina te bereiken door in de browser [domeinnaam].nl/wp-admin in te typen. Vervolgens kan je met je gekozen gebruikersnaam en wachtwoord inloggen.

Welke gegevens heb ik nodig?

Voordat je daadwerkelijk in kunt loggen als admin, heb je enkele gegevens nodig:

  • De exacte URL van de inlogpagina: standaard wordt hierbij gekozen voor de URL ‘wp-admin’. Met het oog op de veiligheid kiezen veel websitebeheerders ervoor om deze URL aan te passen. Mocht deze URL aangepast zijn, moet je hier van op de hoogte zijn.
  • Gebruikersnaam: voor het inloggen heb je uiteraard je gebruikersnaam nodig. Dit kan je e-mailadres zijn, maar dit kan ook bijvoorbeeld je voornaam en/of achternaam zijn. Wat de gebruikersnaam precies is, is geheel naar eigen wens in te stellen bij de WordPress installatie.
  • Wachtwoord: bij de gebruikersnaam hoort een bijbehorend wachtwoord. Het advies is om voor een zeer complex wachtwoord te kiezen, inclusief bijzondere teksten, hoofdletters, kleine letters en cijfers. Door voor een complex wachtwoord te kiezen, verbeter je de veiligheid van je website. Dit wachtwoord moet bij de WordPress installatie al ingesteld worden, maar kan achteraf uiteraard aangepast worden.

Stap 1: navigeer naar WordPress admin URL

Wil je inloggen als admin in WordPress? Ga dan naar de juiste URL. In veel gevallen is dit je domeinnaam gevolgd door de extensie, een slash en ‘wp-admin’. Dat laatste component verschilt echter wel van website tot website. Sommige website-eigenaren kiezen ervoor om ‘wp-admin’ te veranderen naar bijvoorbeeld ‘wp-login’. Er zijn ook website-eigenaren die voor echt een compleet andere URL kiezen.

Stap 2: Login

Heb je de juiste URL ingevuld? Dan kom je nu op de admin login pagina uit. Deze pagina is niet al te bijzonder, aangezien je maar twee velden in kunt/moet vullen.

Ten eerste moet je de gebruikersnaam invullen. Wat deze gebruikersnaam is, is bij de installatie van WordPress bepaald. Dit kan bijvoorbeeld ‘Admin’ of ‘Redacteur’ zijn, maar dit kan ook je voornaam en/of achternaam zijn.

Ten tweede moet je het bijbehorende wachtwoord invullen. Als het goed is, ben jij de enige die weet wat jouw WordPress wachtwoord is. Mocht je onverhoopt je eigen wachtwoord vergeten zijn, kan je op ‘Wachtwoord vergeten’ klikken. Je komt vervolgens op een pagina uit waarop je je gebruikersnaam of e-mailadres in moet vullen. In je mailbox ontvang je vervolgens een linkje waarmee je je nieuwe wachtwoord in kunt stellen.

Inlogproblemen

Problemen met inloggen komt helaas regelmatig voor binnen WordPress. Mocht je op dit moment niet meer in kunnen loggen, kan je het beste zo snel mogelijk contact met ons opnemen. Wij voeren een analyse uit, achterhalen snel het probleem en herstellen dit probleem volledig naar wens.

Het gevolg: je kunt snel weer inloggen als admin. Nadat je ingelogd bent, kan je aanpassingen aan de website doorvoeren of bijvoorbeeld nieuwe content toevoegen.

Ga niet zelf stunten om de inlogproblemen op te lossen. Zonder dat je het doorhebt, voer je mogelijk kritische veranderingen aan de website door. Voorkom dit door direct een specialis in te schakelen. Wij staan graag voor je klaar!

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

Bekijk ook artikel
© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex