Blog

QR Code in WordPress

Afbeelding QR Code in WordPress

Met een QR code op je website laat je je bezoekers moeiteloos navigeren. Door de QR code op je website te plaatsen, kan je onder meer contactgegevens, adressen en andere soorten inhoud verstrekken.

Wat is een QR Code?

Een QR code is een zogeheten Quick Response Code. Deze barcode wordt gemaakt aan de hand van een tweedimensionale matrix. De code van de QR Code leidt de bezoeker naar een bepaalde pagina of zet een bepaalde actie in gang.

Je kunt zo’n QR Code vergelijken met een QR code in een restaurant. Meer en meer restaurants kiezen ervoor om zo’n QR code op bijvoorbeeld de tafeltjes neer te leggen. Als je zo’n QR code scant, krijg je het menu op je smartphone te zien. Handig, voordelig voor het restaurant en ook nog milieuvriendelijk.

Waarvoor is een QR code handig op mijn website?

Zo’n QR code kan je nu ook in je WordPress website verwerken. Waarom je dit zou willen? Daar zijn tal van redenen voor te bedenken. De belangrijkste reden is toch wel om een bezoeker door te verwijzen naar een specifieke pagina. Ook kan je met een QR code een gewenste actie in gang zetten.

Een voorbeeld van zo’n gewenste actie is het doorverwijzen van de bezoeker naar de app store. In de app store kan de bezoeker direct de app van je bedrijf of webshop downloaden. Dit is slechts een van de vele voorbeelden van acties die je in een QR code kunt verwerken.

Het belangrijkste voordeel van een QR code is toch wel te vinden in het gemak. Het enige wat de bezoeker hoeft te doen, is de QR code te scannen. Nadat de bezoeker dit gedaan heeft, wordt direct de gewenste actie voor hem/haar uitgevoerd – gemak dient de mens.

Een QR code zorgt bovendien voor een verbinding tussen de pc en de smartphone. Komt de bezoeker op zijn/haar pc op je website uit? En ziet hij/zij daar een QR code staan? Door deze QR code te scannen, wordt op de smartphone direct de gewenste actie uitgevoerd. Je creëert hiermee dus een perfecte verbinding tussen pc/laptop en smartphone/tablet.

Plugins

Spreken deze voordelen en mogelijkheden je aan? Door van één van onderstaande QR code plugins gebruik te maken, genereer en plaats je gemakkelijk de QR code op je website:

  • Kaya QR Code Generator: met deze generator kan je behoorlijk snel en gemakkelijk een QR code genereren. Deze QR code kan je vervolgens plaatsen op je pagina’s, posts, in een sidebar of in een WooCommerce product. Deze plugin is ook in het Nederlands beschikbaar.
  • UPI QR Code Payment Gateway: als je een WooCommerce webshop hebt, is deze plugin interessant. Met deze plugin rekenen je bezoekers een bestelling snel en gemakkelijk in je webshop af. Ook hiervoor geldt weer ‘gemak dient de mens’.
  • Simple QR Code Generator Widget: als je het graag zo simpel mogelijk wilt houden, kan je ook voor deze plugin kiezen. De werking van deze plugin is onwijs simpel, maar deze plugin is niet in het Nederlands beschikbaar.

Conclusie

Een QR code op je website verwerken brengt de nodige mogelijkheden met zich mee. Door van een van de bovenstaande plugins gebruik te maken, maak je het bovendien erg gemakkelijk voor jezelf. Je website bezoekers gaan ook al snel van dit gemak genieten!

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex