Blog

Divi WordPress theme review 2022

Afbeelding Divi WordPress theme review 2022

Het Divi theme is één van de populairste thema’s. Dit thema valt blijkbaar bij veel websiteontwikkelaars in de smaak. Maar, wat is nou de kracht van Divi? En hoe is het succes van dit theme te verklaren? Je leest het allemaal in deze Divi Theme review.

Wat is Divi?

Het Divi thema is een WordPress thema dat ontwikkeld is door Elegant Themes. Dit bedrijf heeft bewust voor een erg flexibel thema gekozen. Als websiteontwikkelaar kun je het Divi thema volledig naar eigen inzicht aanpassen.

Dit thema is overigens speciaal geschikt voor de Divi Page Builder. Daarover vertellen we je verderop in deze review meer!

Hoe werkt Divi?

Eén van de belangrijkste voordelen van Divi is de visuele builder. Zodra je van deze builder gebruik maakt, zie je live de veranderingen. Mede hierdoor ben je in staat om snel de perfecte website te ontwikkelen.

In de basis werkt Divi hetzelfde als een normaal thema. Je kunt de belangrijkste eigenschappen van het thema naar wens aanpassen. Wil je echter méér dan alleen de belangrijkste eigenschappen aanpassen? Dan biedt de Divi Page Builder uitkomst.

Wat is een Page Builder?

Met de Divi Page Builder kun je je website helemaal naar wens maken. Je kunt deze builder het beste zien als een uitbreiding op het normale systeem van WordPress. Met de Divi Page Builder kun je bijvoorbeeld pagina’s invoeren, opmaken en verbeteren.

Met deze builder kun je bijvoorbeeld de gehele indeling van een pagina aanpassen. Ook kun je andere functionaliteiten, blokken en dergelijke aan een pagina toevoegen.

Voordelen van Divi

Wij durven te stellen dat Divi één van de beste themes van dit moment is. Dit is vooral aan onderstaande voordelen te danken.

Website lay-outs

Met het Divi theme kun je de lay-out van je website volledig naar wens te maken. Dit is niet zozeer aan het thema zelf te danken, maar aan de combinatie van het thema en de page builder. Met de Divi Page Builder maak je je website simpelweg volledig naar wens.

Met dit theme kun je qua aanpassingen alle kanten op. Je kunt dit theme hierdoor voor veel verschillende soorten websites inzetten. Het is een prima theme voor je bedrijfswebsite, maar ook voor een website waarmee je geld wilt verdienen. Of wil je een hobbymatige website opzetten? Ook dan kun je prima voor het theme van Divi kiezen.

Bijkomend voordeel: het Divi theme beschikt standaard over veel templates. Met deze templates maak je nog sneller de gewenste website lay-out. Je hoeft met dank aan deze templates niet opnieuw het wiel uit te vinden!

Heb je een gewenste website lay-out ontwikkeld? Dan kun je deze opslaan. Je kunt vervolgens andere pagina’s makkelijk met deze lay-out maken/ontwikkelen.

Pagebuilder

Ja, de page builder is volgens ons één van de belangrijkste voordelen van dit thema. Met deze page builder zet je de puntjes op de i van je website. Met deze page builder voeg je de gewenste elementen toe. En met deze page builder zie je direct de veranderingen die je doorvoert. 

Met de Divi Page Builderbehoud je de totale controle. Totale controle over de functionaliteiten- en het design van je website. 

Websitesnelheid

Onderzoek wijst uit dat de websites met het Divi theme behoorlijk snel zijn. Dit komt onder meer doordat de Divi Page Builder niet al te veel ruimte in beslag neemt. Bij het laden van een pagina hoeven er niet al teveel elementen ingeladen te worden. Dit merk je overduidelijk aan de snelheid van je website.

A/B testen

Met het Divi theme ben je in staat om gericht A/B te testen. Dit doe je met dank aan de visuele builder. Door van deze visuele builder gebruik te maken, kun je een split-test toevoegen. Hiermee kun je de gevolgen meten van bijvoorbeeld een button in een andere kleur. Het Divi theme meet dit nauwkeurig voor je en deelt de onderzoeksresultaten in duidelijke statistieken.

Divi theme: prijzen

Spreekt het Divi theme voor WordPress je aan? Dan heb je de keuze uit twee abonnementen:

  • Abonnement voor een jaar: 89 dollar per jaar.
  • Levenslange toegang: 249 dollar eenmalig.

Ben je van plan om het Divi theme regelmatig te gebruiken? Dan is de levenslange toegang uiteraard het meest interessant.

Let wel op: het Divi theme kun je regelmatig met korting kopen. Check daarom goed de website van Elegant Themes voor de actuele prijzen.

Divi Theme review: conclusie

Het Divi Theme zelf is niet super bijzonder. De Divi Page Builder maakt dit theme echter wel tot één van de beste. Met dit theme creëer je de gewenste website binnen een handomdraai. Je hebt hiervoor alle mogelijkheden, je geniet van veel handige extra’s en je website blijft razendsnel.

Met name de levenslange toegang vinden wij interessant. Betaal eenmalig 249 dollar en je kunt je gehele leven gebruik maken van dit theme. De conclusie van onze Divi Theme review? De combinatie van het Divi Theme en de Divi Page Builder is volgens ons subliem!

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex