Blog

Kies bewust een WordPress thema of laat je website op maat bouwen

Afbeelding Kies bewust een WordPress thema of laat je website op maat bouwen

Een thema kiezen voor je WordPress website is iets waar je goed over na moet denken. Hierbij spelen verschillende aspecten een rol. Bijvoorbeeld de grootte van je bedrijf, de doelen die je hebt met de website en het budget waar je over kunt beschikken. Ook persoonlijke wensen betreffende de website zijn belangrijk in de uiteindelijke keuze voor het thema. Welke kleuren wil je terug laten komen, hoe moet de navigatie eruitzien en welk lettertype zou je graag willen gebruiken? Ook wil je een thema wat goed aansluit bij het gevoel wat je de bezoekers mee wilt geven als ze jouw site bezoeken. Er zijn verschillende keuzemogelijkheden op het gebied van thema’s.

Je kunt kiezen voor een gratis thema, een premium versie of een op maat gemaakt thema.

Gratis thema

Er worden veel gratis WordPress thema’s aangeboden. Hier zitten best aan aantal goede thema’s bij die prima zouden kunnen functioneren. Met name als je een kleine, startende ondernemer bent is het aantrekkelijk om te kiezen voor een gratis thema. Het grote voordeel is dat ze gratis zijn en je er direct mee kunt starten. Nadelig is dat deze thema’s erg standaard zijn en je dit dan ook als bedrijf uitstraalt. Je onderscheidt jezelf niet van andere ondernemers door te kiezen voor een gratis thema die iedereen kan gebruiken. Daarnaast kun je van een gratis product niet verwachten dat deze heel stabiel is en goed wordt ondersteund. Ook dat is een nadeel.

Premium thema

Kiezen voor een premium thema betekent dat je als bedrijf wilt gaan voor meer zekerheid, stabiliteit, maar ook voor wat meer flexibiliteit. Als eerste is er de zekerheid dat je draait met een thema dat wordt ondersteunt. Je betaalt voor een thema en krijgt hier dan ook wat voor terug. Regelmatig zijn er updates van het thema beschikbaar waardoor je kunt beschikken over een nog betere en veiligere versie van jouw thema.

Als je een wat complexere omgeving hebt als het gaat om jouw website dan is stabiliteit een belangrijke factor. Bijvoorbeeld als veel vaste klanten gebruik maken van je website dan wil je geen storingen. Premium thema’s worden constant verbetert wat ook ten goede komt aan de stabiliteit. Als derde bieden premium thema’s vaak ook de mogelijkheid aan om zelf ontwerpen te maken op je website. Het grote voordeel hiervan is dat als je werkt met een premium thema je niet alleen ondersteuning krijgt, maar ook jouw website onderscheidend kan maken. Door een aantal onderdelen zelf te ontwerpen op bijvoorbeeld het gebied van kleuren en lettertypes, kun je op een eenvoudige manier jouw website aan laten sluiten op het bedrijf. Door dit in lijn te brengen met bijvoorbeeld het briefpapier en het logo van het bedrijf, breng je hier nog meer eenheid in.

Indien je kiest voor een premium thema, maar het stukje ontwerpen lastig vindt, kunnen wij hier uiteraard ondersteuning in bieden.

Maatwerk

Als je jezelf echt wilt onderscheiden als bedrijf kun je er ook voor kiezen om een WordPress thema op maat te laten maken. Veel bedrijven kiezen hiervoor omdat ze niet vergelijkbaar willen zijn met andere bedrijven. Ze willen nooit het risico lopen dat er een ander bedrijf is dat heeft gekozen voor exact hetzelfde thema. En zeker niet een bedrijf in dezelfde branche. Om dit te voorkomen kun je een WordPress website op maat laten maken. Hierbij kun je op een leeg vel papier precies aangeven hoe jouw ideale WordPress website eruitziet. Denk hierbij aan het gebruik van kleuren, foto’s en specifieke lettertypes. Natuurlijk is de navigatie hierbij een zeer belangrijk onderdeel. Hoe wil je dat de bezoekers jouw website gaan bezoeken? Wat wil je ze als eerste laten doen? Waar moeten ze op gaan klikken? Puur maatwerk wat je door specialisten kunt laten uitvoeren. Wij adviseren je graag op dit gebied. Het is uitdagend en creatief om op deze manier na te denken over de ideale website. Voordeel van een website op maat is ook dat je snel iets aan kunt passen. Net even die banner op een andere plek. Toch even een andere kleur als achtergrond. Of het snel kunnen wisselen van acties op de website. Snelheid en flexibiliteit zijn twee hele grote voordelen van een website op maat.

Google Analytics

Door Google Analytics te gebruiken kun je de resultaten van je website constant volgen. Met deze tool kun je alle statistieken inzien die je nodig hebt om te beoordelen of de website voldoet aan je eisen en of de doelstellingen wel worden gehaald. Zeker in combinatie met een website die op maat gemaakt is, biedt dit enorm veel kansen. Je kunt namelijk direct aanpassingen op de website doorvoeren. Als blijkt dat niet veel bezoekers zich inschrijven voor de nieuwsbrief, kun je deze banner wat duidelijker in beeld brengen. Dit programmeren heb je dan in eigen hand en een aanpassing is dan zo gemaakt.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex