Blog

Wat kost een WordPress website laten maken?

Afbeelding Wat kost een WordPress website laten maken?

Wil je graag een eigen website hebben? Dan is het voor de hand liggend om voor een WordPress website te kiezen. Dit systeem stelt je makkelijk in staat om je website te ontwikkelen, aan te vullen en te veranderen. Maar wat kost het om een WordPress website te laten maken?

Je hoeft z’n WordPress website uiteraard niet zelf te maken. Je kunt er ook voor kiezen om dit aan een specialist uit te besteden. Met welk kostenplaatje je in dat geval rekening moet houden? Daar lees je hieronder alles over.

Zelf een WordPress website maken of uitbesteden?

Wil je met één van de online verdienmodellen aan de slag? Wil je een hobbymatige website (laten) ontwikkelen? Of wil je voor je bedrijf een website (laten) ontwikkelen? In al deze situaties kun je uit twee mogelijkheden kiezen: zelf de website maken of dit uitbesteden.

Zelf een WordPress website maken

Het zelf maken van een WordPress website is absoluut interessant:

  • Je hebt hier geen technische kennis voor nodig. Bij dit systeem is het bijvoorbeeld niet noodzakelijk dat je kunt programmeren. En kom je ergens niet helemaal uit? Dan vind je op het internet héél veel informatie over WordPress.
  • Je kunt snel een website ontwikkelen. Met dank aan de thema’s kun je snel een WordPress website maken. Installeer het gewenste thema, stel dit thema naar wens in en vul je website met content. Het maken van een website is met WordPress toch wel heel makkelijk.
  • Nagenoeg gratis. Voor het gebruiken van WordPress zelf hoef je niks te betalen. Wil je van bepaalde plugins en/of thema’s gebruik maken? Dan moet je wel met kosten rekening houden. In de basis kost een WordPress website zelf maken dus nagenoeg niks. Je moet alleen betalen voor de domeinnaam en webhosting.

Een WordPress website laten maken

Stel je de nodige eisen aan je nieuwe WordPress website? Of zie je het niet zitten om hier zelf mee aan de slag te gaan? Dan is het interessant om dit aan een specialist uit te besteden. Er zijn veel freelancers en webdesignbedrijven actief die voor jou een geweldige WordPress website kunnen maken.

Wat je voor het laten maken van zo’n website moet betalen? Dat hangt heel erg van je wensen af. Wil je dat een specialist gewoon een thema voor je installeert? En de website even helemaal goed instelt? Dan kun je voor een paar honderd euro klaar zijn. Gaat je voorkeur echter uit naar een op maat gemaakte website? En wil je aan deze website veel functionaliteiten toegevoegd hebben? Dan kun je hier tienduizenden euro’s aan kwijt zijn.

Moraal van het verhaal: bepaal voor jezelf waar je naar op zoek bent. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, kun je onderstaande tips opvolgen:

  • Verdiep je in WordPress. Dit systeem is bijzonder makkelijk in gebruik. Het is daardoor wellicht interessant(er) om zelf je WordPress website te laten maken.
  • Vraag meerdere offertes aan. Door meerdere offertes aan te vragen, ben je in staat om een goede vergelijking te maken. En daarmee kun je gaan voor een webdesignbureau/freelancer die het goedkoopste is.
  • Denk goed na over je website. Het advies is om op voorhand goed na te denken over de website. Welke uitstraling moet de website hebben? En welke functionaliteiten moet de website bieden? De antwoorden op deze vragen zijn bepalend voor het uiteindelijke kostenplaatje.

Zaken om aan te denken bij het laten maken van een website

Wil je een website door een specialist laten maken? Zorg er dan voor dat deze specialist je website in de komende jaren blijft onderhouden. Zo moet WordPress regelmatig geüpdate worden, evenals eventuele plugins die gebruikt worden.

Verder moet je heel goed nadenken over de samenstelling van je website. Denk goed na over de functies van de website. Denk goed na over de vulling van de website. En denk goed na over bijvoorbeeld de hoeveelheid pagina’s van de website. Al deze zaken zijn bepalend voor het uiteindelijke prijskaartje.

Let tot slot ook goed op het bureau/de freelancer waar je mee samen gaat werken. Vraag daarom bij meerdere bureaus/freelancers offertes op.

Na het (laten) maken van een website ben je er nog niet…

Heeft een specialist naar wens je WordPress website ontwikkeld? Of heb je helemaal zelf een prima WordPress website gemaakt? Dan ben je er nog niet. Je krijgt namelijk met een hoop bijkomende zaken en kosten te maken.

Verkeer naar je website

Het doel van je website is bijvoorbeeld om er geld mee te verdienen. Of om bijvoorbeeld de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. Om dit voor elkaar te krijgen, heb je verkeer nodig. 

Daarvoor kun je met online marketing, SEO en adverteren aan de slag gaan. Al deze zaken brengen uiteraard ook kosten met zich mee. En dit geldt ook voor het creëren van content. Je wilt immers je gemaakte website wel met perfecte content vullen. Dit kan tekstuele content zijn, maar kan ook content in de vorm van afbeeldingen en illustraties zijn. Ook dergelijke content creatie vraagt een bepaalde investering van je. Een investering in de vorm van tijd óf geld.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex