Blog

Footer aanpassen in WordPress

Afbeelding Footer aanpassen in WordPress

Op WordPress zijn er verschillende blokken en balken waar je content of widgets kunt plaatsten. Deze kun je helemaal zelf invullen. Op deze manier creëer je een gehele persoonlijke website. Een voorbeeld hiervan is een footer. Hier kun je handige informatie neerzetten. Wil je een footer toevoegen of aanpassen? Hier lees je hoe dat moet.

Wat is een footer?

Een footer is een balk helemaal onder aan de website. Bovenaan de site is de header en aan de zijkanten zie je de sidebars. Onderaan is dit dus de footer. Je kan zelf bepalen wat je met een footer doet. Op veel websites zie je hier bijvoorbeeld linkjes naar andere delen van de site. Ook kun je hier contactgevevens neerzetten. Het is zelfs mogelijk om hier afbeeldingen aan toe te voegen.

Een footer is minder opvallend dan een header, maar niet per se minder belangrijk. Bezoekers zullende footer namelijk zien wanneer ze onderaan een artikel gekomen zijn. Dit is dus een goede kans om meer informatie te bieden of te linken naar andere delen van de site.

Hoe bewerk je een footer?

Je kunt een footer volledig zelf aanpassen. Je bepaalt dus zelf wat bezoekers hier zullen zien. Hier staat het volledige proces stap voor stap uitgelegd.

Inloggen op je website

Voordat je iets kan aanpassen op je WordPress website, zul je eerst moeten inloggen. Dit doe je via de inlogpagina. Wanneer je niet ingelogt bent, kun je alleen de website van buitenaf bekijken.

Klik op widgets of menu

Via het dashboard zal je aan de linkerkant een optie staan met ‘widgets’. Hier wil je naartoe. Met deze optie kun je namelijk widgets op allerlei plekken op de website toevoegen en aanpassen. De widgetgebieden die beschikbaar zijn, kunnen verschillen per thema. Wanneer er bij het widgetmenu geen optie is om de footer aan te passen, zal je dit eerst moeten veranderen bij de themapagina.

Selecteer een kolom

De footer is verdeeld in drie verschillende kolommen. Je kunt ervoor kiezen om in iedere kolom iets anders te plaatsen. Dit zal je stap voor stap moeten doen. Begin dus bijvoorbeeld eerst op ‘footer links’ om de linkse kolom aan te kunnen passen.

Open het widget gebied

Om de footer aan te passen, klik je op de kolom waar je mee wilt beginnen. Dit doe je door op het tekentje achter ‘footer links’ te klikken.

Wijzig de widget

Je kunt nu een widget toevoegen aan de footer. Je ziet alle beschikbare widgets op de linkerkant van de website. Je kunt een widget naar het widgetgebied slepen. Wanneer je kiest voor de tekst-widget, kun je hier ook meteen tekst aan toevoegen.

Wijzigingen opslaan

Wanneer je tevreden bent met de widget die je in de footer geplaatst hebt, kun je wijzigingen opslaan. Dit doe je onderaan het vak.

Hulp nodig met je footer?

Je kunt nu hopelijk zelf een footer toevoegen en aanpassen. Wanneer je hier hulp bij nodig hebt, kun je een WordPress expert inschakelen. WordPress experts kunnen je helpen bij allerlei soorten problemen die je tegenkomt wanneer je een WordPress site maakt.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPOnderhoud.nl 2011 - 2021 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex