Blog

WooCommerce uitgelegd

Afbeelding WooCommerce uitgelegd

WooCommerce staat te boek als de populairste opensource e-Commerce oplossing van dit moment. Als je een eigen webshop wilt ontwikkelen, doe je dit snel en gemakkelijk door van WooCommerce én WordPress gebruik te maken. In dit artikel vind je alle relevante WordPress uitleg.

WooCommerce is eigenlijk niks meer dan een WordPress plugin. Het is echter wel een van de meest uitgebreide plugins. Door deze plugin op je WordPress website te installeren, ben je namelijk in staat om een eigen webshop te ontwikkelen. Dit doe je op een snelle, makkelijke en fijne manier.

Belangrijk voordeel van WooCommerce is dat je geen technische kennis nodig hebt. Je installeert deze plugin moeiteloos, waarna je ‘m volledig naar wens in kunt stellen. Binnen WooCommerce kan je bijvoorbeeld producten toevoegen, voorraad invullen, prijzen invullen en daarmee je volledige webshop online zetten.

Wil je ook nog het design van je webshop aanpassen? Dat is via zowel WordPress als via WooCommerce mogelijk. Je kunt beide systemen geheel naar wens aanpassen, zodat je uiteindelijk je webshop geheel naar wens maakt.

Ontstaan van WooCommerce

Voor de geschiedenis van WooCommerce moeten we naar het jaar 2008. In dat jaar ontmoeten drie fanaten van WordPress elkaar online; zij hebben zelf een goed gevoel bij dit handige systeem. Wel zijn zij van mening dat het nog aan een goed webshop-systeem ontbeert.

Op dat moment besluiten de drie fanaten om de handen ineen te slaan. Ze gaan gezamenlijk aan het werk om een hoogwaardig webshop systeem te ontwikkelen. Dit bedrijf krijgt de naam WooThemes; tot op heden is dit het bedrijf dat achter WooCommerce zit.

Gratis te downloaden

Wil je nou je eigen webshop ontwikkelen? Dan is het fijn om te weten dat je WordPress geheel gratis kunt downloaden. Nadat je dat gedaan hebt, kan je ook WooCommerce geheel gratis downloaden. Met dank aan de gratis variant ontwikkel je makkelijk je eigen webshop, maar dat is dan wel een webshop zonder al te veel poespas.

Premium variant

Wil je graag alles uit je webshop gaan halen? Dan is het advies om met de premium plugin van WooCommerce aan de slag te gaan. Deze plugin kan je makkelijk installeren en vervolgens kan je hier alle kanten mee op. Met deze plugin stel je je webshop van A tot Z volledig naar wens in.

WooCommerce themes en plugins

Het leuke van WooCommerce is dat je dit systeem met tal van themes en plugins uit kunt breiden. Je kunt WooCommerce eigenlijk zien als een plugin die je vervolgens met andere plugins uit kunt breiden. Uniek!

Voordelen van WooCommerce

Deze WooCommerce uitleg sluiten we graag af met de voordelen van WooCommerce:

  • Snelle installatie: je installeert WooCommerce binnen een handomdraai
  • Geen technische kennis: voor WooCommerce heb je geen kennis van HTML of CSS nodig.
  • Werkt perfect samen met WordPress: door de samenwerking met WordPress heb je ook direct een CMS tot je beschikking.
  • Makkelijk op te schalen: als je met je webshop flink groeit, is dit voor WooCommerce geen probleem.
  • Lage kosten: ten opzichte van andere systemen is WooCommerce voordelig te noemen.

Conclusie

Wil je graag met WooCommerce aan de slag? Hopelijk heeft deze WooCommerce uitleg je hier bij geholpen. Mocht je nog met vragen zitten, dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Wil je graag direct met WooCommerce een geweldige webshop ontwikkelen? Ook daar zijn wij je graag mee van dienst. Dat is ook het geval als je met een probleem zit; alle WooCommerce gerelateerde problemen lossen wij snel én vakkundig op!

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

Bekijk ook artikel
© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex