Blog

Kloon je WordPress website

Afbeelding Kloon je WordPress website

Een WordPress website klonen doe je handmatig of middels een plug-in. Ongeacht op welke manier je dit doet, bestaat de kans dat er iets misgaat. Lees je daarom goed in of schakel de hulp van WordPressonderhoud.nl in.

Welke mogelijkheden zijn er?

Wil je graag je WordPress website naar een ander domein toe klonen? Dan heb je hier meerdere mogelijkheden voor. Je kunt een standaard WordPress plugin gebruiken, maar je kunt het klonen ook handmatig uitvoeren.

Wat de beste optie is, hangt onder meer van je kennis af. Heeft WordPress geen enkel geheim meer voor je? Dan weet je ongetwijfeld al hoe je een WordPress website moet klonen. Is het systeem van WordPress echter nog relatief nieuw voor je? Dan kan je waarschijnlijk beter voor een handige plugin kiezen. Over beide mogelijkheden lees je hieronder in ieder geval alle relevante informatie.

Handmatig

Heb je veel kennis van WordPress? En durf je het daarom aan om de bestaande website klonen? Dan is de eerste tip om een back-up te maken. Mocht er onverhoopt iets mis met het klonen gaan, dan kan je altijd nog terugvallen op de back-up.

Vervolgens kan je onderstaand stappenplan opvolgen:

  • Stap 1: ga naar je DirectAdmin paneel, log in en selecteer het gewenste domein.
  • Stap 2: scroll nu een stukje naar beneden, totdat je het menu-item ‘Advanced Features’ ziet staan. Je kunt nu klikken op ‘Installatron Applications Installer’.  
  • Stap 3: zoek de applicatie op die je wilt klonen en klik deze open. Vervolgens kan je op het icoontje met twee pijltjes naar beneden klikken.
  • Stap 4: je kunt nu de domeinnaam invoeren waar je de WordPress naar gekopieerd toe wenst te hebben.
  • Stap 5: wacht een paar minuten af. Als je de bovenstaande stappen opgevolgd hebt, is de website volledig gekloond. Na enkele minuten is de gekloonde website zichtbaar onder de gewenste domeinnaam.

Plugins

Ben je niet zo technisch? En heb je bijvoorbeeld geen idee hoe het DirectAdmin paneel werkt? Dan kan je er beter voor kiezen om met een plug in aan de slag te gaan. Met een plug in hoef je alleen maar de bestaande website te openen, de gewenste nieuwe domeinnaam te selecteren en de rest overlaten aan de plugin.

Klinkt dit bij jou als muziek in de oren? Zorg er dan voor dat je goed onderzoek doet naar de verschillende plugins. De beste plugin om een WordPress website te klonen, bespreken we hieronder graag in het kort.

  • Duplicator Plugin: met de Duplicator Plugin van WordPress dupliceer je gemakkelijk je website. Bij deze plugin hoef je slechts een paar stappen te doorlopen, waarmee je je website op de gewenste manier kloont.

Conclusie

Heb je de wens om je WordPress website te klonen? Lukt het je alleen niet om dit volledig zelfstandig te doen? Je kunt te allen tijde onze hulp inschakelen. Wij nemen graag de volledige duplicatie voor je uit handen, maar we helpen je ook graag als er iets mis gaat.

Is er op dit moment iets bij jou verkeerd met het klonen van een WordPress website? Neem direct contact met ons op. We horen graag je situatie aan, waarna de kans héél groot is dat wij de juiste oplossing in huis hebben!

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

Bekijk ook artikel
© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex