Blog

Website vertalen met vertaalsites & SEO vertalers

Afbeelding Website vertalen met vertaalsites & SEO vertalers

Wanneer je met je website ook internationale bezoekers wilt aantrekken, is het slim om de website te vertalen. Dit is niet zo makkelijk als het misschien lijkt. Je moet namelijk met verschillende dingen rekening houden om de site effectief en gebruiksvriendelijk te houden. Er zijn verschillende manieren om een site te vertalen. Aan het einde van dit bericht weet jij precies welke manier het beste bij jou past.

Website teksten vertalen voor conversie

Wanneer een tekst vertaald wordt, zal je niet alleen rekening moeten houden met de taal. Het is natuurlijk belangrijk dat de teksten op de juiste manieren vertaald worden. Het is echter niet de bedoeling om teksten alleen letterlijk te vertalen. Een deel van de boodschap kan dan kwijtgeraakt worden en dit wil je natuurlijk voorkomen.

Wanneer je meer conversies wilt behalen, is een goede vertaling erg belangrijk. De tekst moet niet alleen correct zijn, maar ook overtuigend. Met een nieuwe taal spreek je een volledig nieuwe doelgroep aan die jouw website of bedrijf nog niet kennen. Hierdoor is het extra belangrijk om een goede en overtuigende tekst te presenteren. Je wilt deze klanten immers overhalen om een bepaalde actie te ondernemen.

Website teksten vertalen voor zoekmachines

Zoekmachineoptimalisatie is erg belangrijk voor websites. Door bepaalde zoekwoorden en titels te gebruiken in teksten, zal jouw website makkelijker gevonden kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat er meer bezoekers op de site zullen komen. De zoekmachineoptimalisatie kan anders zijn voor pagina’s in verschillende talen. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer een tekst vertaald wordt.

Daarnaast moeten de zoekwoorden ook op een natuurlijke manier terugkomen in de tekst. Wanneer de tekst letterlijk vertaald wordt, kan dit nog wel eens fout gaan. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden. Wanneer een site geoptimaliseerd is voor zoekmachines, zal de site beter gevonden worden en ook beter bezocht worden.

Meertalige website of meerdere domeinen

Er zijn meerdere mogelijkheden om de vertaalde content aan te bieden. Het is ten eerste mogelijk om voor iedere vertaling een andere website aan te maken. Hiermee creëer je bijvoorbeeld een Engelse website en een Nederlandse website. Het vervelende hieraan is dat je een hele nieuwe website moet aanmaken en moet bijhouden. Dit is niet altijd heel overzichtelijk.

Ten tweede is het mogelijk om een meertalige website aan te maken. Hierbij kan je de website die je al hebt, uitbreiden met verschillende talen. Het is dan dus niet nodig om een volledig nieuwe site te maken. Alle talen die je beschikbaar stelt, zullen dan te zien zijn op één website.

Wanneer je gebruikt maakt van WordPress is een meertalige website erg makkelijk om te maken. Je kunt hiervoor een speciale plugin installeren. Met behulp van deze plugin kan je dan verschillende vertalingen van de site toevoegen. Ook zit er bij deze plugin een optie waarbij bezoekers van de site heel eenvoudig van taal kunnen wisselen. Op deze manier kan iedere bezoeker de taal selecteren die hij wilt.

Populairste vertaalsites

Wanneer je zelf de website wilt gaan vertalen, is het handig om hier wat hulp bij te hebben. Om alles handmatig te vertalen, kan namelijk erg veel werk zijn. Daarom is het handig om gebruik te maken van vertaalsites. Deze sites kunnen je helpen bij het vertalen van delen van je teksten.

Vertalen via Google Translate

De meest bekende vertaalsite is toch wel Google Translate. Je hebt deze site waarschijnlijk al eens gebruikt wanneer je een enkel woord wilde vertalen naar een andere taal. Je kunt Google Translate tegenwoordig ook gebruiken om grotere stukken tekst te vertalen.

Een vertaalsite is nooit perfect, zeker niet wanneer je hele zinnen wilt vertalen. Een automatische vertaalsite kan namelijk nog wel eens moeite hebben met de grammatica of de betekenis van de zin. Je kan Google Translate prima als een basis gebruiken, maar maak wel nog de nodige aanpassingen achteraf. Wanneer je gebruik maakt van humor of beeldspraak in je teksten, is het vooral slim om deze zinnen handmatig te vertalen.

DeepL het alternatief voor Google Translate

Naast Google Translate, is DeepL een heel fijn alternatief. DeepL is vooral gespecialiseerd in het vertalen van langere teksten. Google Translate wordt daarentegen vaker gebruikt voor kortere teksten of enkele woorden.

Bij DeepL kan je de tekst direct in het vertaalvak plakken. Het is echter ook mogelijk om een Word bestand te uploaden op de site. Deze zal dan ook meteen vertaald worden. DeepL biedt ook nog een aantal opties voor de vertaling. Je kunt bijvoorbeeld kiezen of de tekst formeel of informeel is. De vertaalsite zal hier dan rekening mee houden bij het vertalen.

Om onbeperkt gebruik te kunnen maken van de vertaalsite van DeepL en de geavanceerde opties, zal je een abonnement moeten aanschaffen. Wanneer je snel en regelmatig teksten wilt gaan vertalen, is dit zeker een aanrader. De vertalingen van DeepL zijn namelijk vaak accurater dan de vertalingen van Google Translate.

Daarnaast hanteert DeepL een goed gegevens beveiligingsbeleid. De teksten die je upload op de site zullen dus nooit bewaard worden. Je bent er dus van gegarandeerd dat er veilig wordt omgegaan met jouw teksten.

Bij DeepL geldt ook: vertaalsites zijn nooit 100% correct. Controleer dus altijd zelf de teksten voordat je ze op jouw website plaatst.

Professioneel website vertalen door SEO vertalers

Wanneer je gegarandeerd goede vertalingen wilt, kun je het beste SEO vertalers inhuren. Je weet dan zeker dan de teksten correct en zonder fouten vertaald worden. SEO vertalers zorgen ook voor vertaalde teksten met optimalisatie voor zoekmachines en conversies. De teksten worden niet alleen letterlijk vertaald, maar er wordt ook aandacht besteed aan de overtuigingskracht en presentatie van de teksten. Wanneer je dus echt jouw website op een professionele manier wilt laten vertalen, kun je het beste SEO vertalers inschakelen.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex