Blog

Wat is WordPress?

Afbeelding Wat is WordPress?

WordPress is van origine een Content Management Systeem waarmee je content kunt creëren, kunt plaatsen en kunt bewerken. Door de jaren heen is dit echter ook uitgegroeid tot een systeem waarmee je een complete website of webshop kunt ontwikkelen. Met WordPress bewerk, update en onderhoud je je website in de toekomst gemakkelijk.

Content Management System

Van origine is WordPress een zogeheten CMS; deze afkorting staat voor Content Management System. Een typerend kenmerk van een dergelijk systeem is dat je de content op een website kunt managen. In het geval van WordPress betekent dit dat je de volgende zaken uit kunt voeren:

  • Content plaatsen: via het systeem van WordPress plaats je makkelijk content op je website. Dit kan tekstuele content zijn, maar kunnen ook afbeeldingen en/of video’s zijn.
  • Content bewerken: met WordPress ben je ook in staat om de content te bewerken. Dat doe je niet alleen nu, maar ook in de komende jaren nog.
  • Content creëren: via WordPress is het ook mogelijk om content te creëren. Daar kan je het systeem zelf voor gebruiken, maar ook allerlei plugins.

Is WordPress het enige Content Management Systeem van dit moment? Nee, dat is niet het geval. Je kunt ook bijvoorbeeld voor Joomla! kiezen. In de afgelopen jaren is in ieder geval gebleken dat de meeste mensen voor WordPress kiezen. Dit heeft puur met het gemak, de eindeloze mogelijkheden en het kostenplaatje te maken. In de basis is het gebruik van WordPress namelijk gratis!

Wat is WordPress?

WordPress is een open source content management systeem. Wat een content management systeem is, heb je reeds hierboven kunnen lezen. Wat een open source systeem is? Dat is een systeem waar een eider aanpassingen aan door kan voeren. Juist dat is de kracht van WordPress.

Waarom? Omdat hierdoor bedrijven in staat zijn geweest om plugins te ontwikkelen. Met deze plugins worden de functionaliteiten van een WordPress website alleen maar verder uitgebreid. Mocht je speciale wensen met betrekking tot je website hebben, dan kan je dus altijd extra plugins downloaden.

Overigens begon WordPress als een systeem waarmee men kon bloggen. Doordat dit een open source systeem is, is het systeem echter in een stroomversnelling geraakt. Je kunt dit systeem nu echt voor van alles en nog wat gebruiken.

Op dit moment is WordPress het populairste content management systeem ter wereld. Ook in ons land wordt WordPress héél veel gebruikt.

Om nog even kort en bondig op de vraag ‘Wat is WordPress’ antwoord te geven: WordPress is een systeem waarmee je een website kunt maken, deze kunt vullen met content, en verder kunt bewerken en uitbreiden middels bijvoorbeeld plugins.

Website bouwen met WordPress

Wil jij graag een eigen website ontwikkelen? Ongeacht wat het doel of onderwerp van de website is, kan je hier WordPress voor gebruiken. Wij raden je aan om onderstaand stappenplan op te volgen:

  • Stap 1: registreer een domeinnaam en sluit hosting af.
  • Stap 2: log nu bij je hostingpakket in en installeer WordPress op de betreffende domeinnaam.
  • Stap 3: ga nu naar www.domeinnaam.nl/wp-admin. Je kunt nu inloggen met de inloggegevens die je bij stap 2 ingevuld hebt.
  • Stap 4: je komt nu in de backend van WordPress uit. In deze backend kan je een thema installeren + downloaden, kan je pagina’s en berichten aanmaken, kan je content plaatsen en kan je plugins downloaden

Conclusie

Loop je tegen een bepaald probleem binnen WordPress aan? Lukt het je niet om dit systeem op de juiste manier te downloaden of te gebruiken? Of lukt het je maar niet om de gewenste plugin werkend te krijgen? Ongeacht wat het probleem is – bij ons kan je aan komen kloppen.

Wij, van WordPressonderhoud.nl, werken al jarenlang met WordPress. Dit systeem heeft voor ons dan ook geen geheimen meer; wij lossen graag al je problemen op. Neem vrijblijvend contact met ons op en we staan graag voor je klaar.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex