Blog

De WPBakery plugin voor WordPress

Afbeelding De WPBakery plugin voor WordPress

De WPBakery plugin is een plugin waarmee je gemakkelijk de lay-out van je pagina aan kunt passen. Je werkt hierbij als het ware met blokken; elk blok op je website kan je geheel naar wens ontwikkelen met WPBakery. Gemakkelijk, snel en veelzijdig; dat zijn de belangrijkste kenmerken van WP Bakery.

Op dit moment is WPBakery een van de populairste page builder plugins. Andere vergelijkbare plugins die populair zijn, zijn onder meer Divi en Elementor. Wat voor jou de beste page builder plugin is, is afhankelijk van je eigen voorkeuren. In dit artikel vind je in ieder geval alle (belangrijke) informatie over de WPBakery plugin voor WordPress.

Wat zijn page builder plugins?

Een page builder plugin is een plugin waarmee je webpagina’s kunt bouwen en kunt bewerken. Met zo’n plugin geniet je van de nodige voordelen:

  • Je hebt geen technische kennis nodig. In het verleden moest je kennis van onder meer HTML en CSS hebben, maar daar is dankzij de page builder plugins geen sprake meer van. Met zo’n plugin ontwikkel je in een handomdraai de gewenste pagina’s lay-outs.
  • Het ontwerpen en bewerken gaat bijzonder makkelijk. Met een goede page builder plugin ontwerp én bewerk je je webpagina’s heel makkelijk.
  • Je kunt alle kanten op. Met een goede page builder plugin, zoals WPBakery, kan je alle kanten op. Je bepaalt zelf de indeling van je webpagina’s, je bepaalt zelf de vormgeving van je webpagina’s en je bepaalt zelf de kleurstelling.

Al met al heb je met een page builder plugin alle touwtjes in handen. Je creëert snel een gewenste pagina, waarbij je met tal van elementen kunt werken. Denk hierbij aan afbeeldingen, aan content, aan kopteksten en aan buttons.

De WPBakery plugin gebruiken in WordPress

Heb je wel oren naar het gebruikmaken van een goede page builder plugin? Dan is het interessant om voor WPBakery te kiezen. Deze plugin werkt gemakkelijk, is voordelig en spreekt behoorlijk voor zich.

Als je van deze plugin gebruik wilt maken, zou je de plugin eerst moeten installeren. Log hiervoor bij WordPress in, klik links op ‘Plugins’ en kies vervolgens voor ‘Nieuwe Plugin’. Je kunt nu rechtsboven de naam ‘WPBakery’ intypen. Met één druk op de knop installeer je deze plugin vervolgens gemakkelijk.

Is de installatie voltooid? Dan kan je op ‘Plugin activeren’ klikken, waarna je de plugin naar wens kunt configureren. Je hebt echt de keus uit tientallen configuraties, dus kijk hier op je gemakje naar.

Verder kan je binnen deze plugin uit twee soorten editors kiezen:

  • Backend editor: deze editor open je door een nieuwe pagina aan te maken. Je kunt nu deze pagina geheel naar wens maken, waarbij je bijvoorbeeld elementen en tekstblokken toe kunt voegen. Je kunt er ook voor kiezen om een complete template op de betreffende pagina te installeren.
  • Front-end editor: een nadeel van de backend editor is dat je niet direct de veranderingen ziet verschijnen. Daarvoor moet je eerst de pagina opslaan en opnieuw openen. Mocht je wel direct de veranderingen willen zien, dan komt de front-end editor van de WPBakery plugin goed van pas. Als je met deze editor aan de slag gaat, zie je de veranderingen wel direct.

Tussen de backend en front-end editor kan je altijd schakelen. Dat is ook een van de redenen waarom veel mensen erg enthousiast over deze page builder plugin zijn.

Conclusie

Wil jij op een gemakkelijke manier je eigen website ontwikkelen? Met WPBakery heb je die mogelijkheid. Loop je nou tegen problemen aan met de WPBakery plugin? Wij zijn een specialist op het gebied van deze plugin en helpen je maar al te graag. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij lossen het probleem graag direct voor je op.

Wil je nou een website laten ontwikkelen? Ook daarvoor kan je contact met ons opnemen. Met dank aan de WPBakery plugin, kunnen wij snel een perfecte website voor je ontwikkelen!

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

Bekijk ook artikel
Bekijk ook artikel
© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex