Blog

Giphy maken en gebruiken in WordPress

Afbeelding Giphy maken en gebruiken in WordPress

Met een Giphy maak je je website een stuk aantrekkelijker en interactiever. Om van deze voordelen te profiteren, zou je een Giphy wel op de juiste manier in je WordPress website moeten implementeren. Hoe je dit doet, bespreken we stap voor stap.

Wat is een Giphy?

Op het internet vind je heel veel soorten GIF’s. Dit zijn bewegende beelden die in veel gevallen een grappige en leuke toon hebben. Door dergelijke GIF’s op je website te plaatsen, maak je elk artikel een stuk luchtiger. Bijkomend voordeel is dat de GIF’s erg kort duren; in één oogopslag ziet je bezoeker direct de essentie van de betreffende GIF.

Om dit voor elkaar te krijgen, zou je met Giphy aan de slag moeten gaan. Dit is een Amerikaanse online database waarmee je van de korte looping video’s gebruik kunt maken.

Je kunt dit eigenlijk vergelijken met de GIF’s die je via Whatsapp kunt versturen. Díe GIF’s kan je in de meeste gevallen ook op je WordPress website implementeren.

Een Giphy maken

Als je graag van een GIF gebruik wilt maken, heb je twee mogelijkheden. Je kunt een bestaande Giphy op je website implementeren, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een Giphy te maken. Voor het maken van een Giphy raden wij je aan om onderstaand stappenplan op te volgen:

 • Stap 1: ga naar de website www.giphy.com. Via deze website kan je direct een Giphy maken.
 • Stap 2: klik rechtsboven op ‘Create’ en klik op ‘Choose Photo or GIF’.
 • Stap 3: upload nu de foto’s of bestanden die je wilt gaan gebruiken.
 • Stap 4: Giphy maakt hier automatisch al een slideshow van, waarna je in kunt stellen hoelang de video moet duren.
 • Stap 5: klik op ‘Continue to decorate’ en voeg eventuele leuke teksten aan de GIF toe.
 • Stap 6: klik nogmaals door en je krijgt direct de gemaakte Giphy te zien.
 • Stap 7: is je Giphy naar je wens? Dan kan je met je rechtermuisknop op de Giphy klikken en de link van de GIF bewaren.

Een Giphy gebruiken in WordPress

Heb je voor je website/bedrijf een leuke GIF gemaakt? Dan wil je deze ongetwijfeld op de juiste manier op je website plaatsen. Dit doe je op de volgende manier:

 • Stap 1: open het bericht of de pagina waarin je de GIF wilt plaatsen
 • Stap 2: voeg een nieuw blok toe en kies daarbij voor ‘afbeelding’
 • Stap 3: klik nu op ‘invoegen via URL’
 • Stap 4: plak nu de link die je bij stap 7 van het vorige stappenplan gekopieerd hebt

Lukt dit om een of andere reden niet? Dan kan je er ook voor kiezen om een HTML blok aan je pagina toe te voegen. In dit HTML blok kan je vervolgens ook de betreffende URL plakken.

Conclusie

Het maken van een Giphy is op zich niet al te lastig. Zeker als je dit al vaker hebt gedaan, is het een Giphy maken gesneden koek. Ondervind je vervolgens echter problemen met het plaatsen van de GIF op je website? Dan doe je er verstandig aan om contact met ons op te nemen. Wij gaan graag op zoek naar de oorzaak en lossen het probleem snel voor je op. Vervolgens geniet je wel van de leukste GIF’s op je website!

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

Bekijk ook artikel
Bekijk ook artikel
© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex