Blog

Top WordPress SEO Plugins

Afbeelding Top WordPress SEO Plugins

Voor elke website-eigenaar is het zaak om met SEO aan de slag te gaan. Hiermee optimaliseer je je website, waardoor je website hoger in Google terecht komt. Voor deze optimalisatie kun je het beste kiezen uit één van de volgende drie plugins: Yoast SEO, The SEO Framework of SEOPress.

Is het nou aan te raden om specifiek van een WordPress SEO plugin gebruik te maken? Dat hangt enigszins van je eigen kennisniveau af. Heeft WordPress geen geheimen meer voor je? En weet je precies hoe je een website kunt optimaliseren? Dan doe je er verstandig aan om zelf met SEO aan de slag te gaan. Wil je echter op de juiste manier ondersteund worden? Dan is het wel aan te raden om gebruik te maken van één van onderstaande WordPress SEO plugins.

Yoast SEO

In onze ogen is Yoast SEO de beste WordPress SEO plugin van dit moment. Het leuke is dat wij hier niet als enige over denken; over de gehele wereld gezien is één van de populairste plugins. Deze plugin heeft op dit moment bijvoorbeeld méér dan 5 miljoen actieve installaties.

Bij Yoast SEO vallen meerdere zaken direct op:

 • Keuze uit twee abonnementen: je kunt gratis gebruik maken van deze plugin, maar je kunt ook voor een premium variant kiezen. Met de premium variant heb je uiteraard nog meer mogelijkheden op het gebied van SEO.
 • Bizar veel mogelijkheden: eigenlijk alles op het gebied van SEO kun je met de Yoast SEO plugin klaren. Deze plugin is uitgebreid en biedt hierdoor bizar veel mogelijkheden. Het fijne hierbij is dat je deze mogelijkheden ook op je eigen kennisniveau aan kunt passen. Je kunt deze plugin zover mogelijk uitdiepen als je zelf maar wilt.
 • Continu updates: het team van Yoast weet als geen ander dat de wereld van SEO continu in ontwikkeling is. Gelukkig zorgt het team van Yoast met enige regelmaat voor updates van deze plugin. De plugin blijft hierdoor up to date!
 • Duidelijke werkwijze en instructies: hoogtepunt van Yoast SEO is wellicht het gemak. Zelfs als je weinig kaas van SEO gegeten hebt, kun je prima uit de voeten met deze plugin. Dit is wat ons betreft vooral te danken aan de gekleurde bolletjes. Zie je bij een pagina een groen bolletje staan? Dan betekent dit dat je de pagina goed geoptimaliseerd hebt.

The SEO Framework

Spreekt de Yoast SEO plugin jou niet helemaal aan? Dan is het goed om te weten dat je uit nog veel meer WordPress SEO plugins kunt kiezen. Eén van de andere prima en populaire plugins is The SEO Framework. In onze ogen brengt ook deze plugin deze nodige voordelen met zich mee:

 • Onwijs snel: ten opzichte van Yoast SEO valt bij deze plugin direct de snelheid op. De snelheid is ongekend, waardoor je website ook een stuk sneller gaat laden. Zoals je ongetwijfeld al weet, is dat één van de factoren die steeds belangrijker wordt.
 • Erg simpel: ook zijn wij van mening dat de werking van The SEO Framework erg simpel is. Dit is te danken aan de interface van de plugin, maar ook aan de duidelijke tips en instructies. Door met deze tips en instructies aan de slag te gaan, optimaliseer je je website al snel.
 • Meer vrijheid: bij Yoast SEO richt je je pijlen ongetwijfeld volledig op de gekleurde bolletjes. Dat is op zich prima, maar soms roepen deze bolletjes ook frustratie op. Wij merkten op dat je bij The SEO Framework in ieder geval meer vrijheid hebt. Je kunt op meerdere manieren – naar eigen inzicht – je pagina optimaliseren. Deze plugin kijkt namelijk met een iets breder kijkveld naar je optimalisatie.

SEOPress

Zijn zowel Yoast SEO als The SEO Framework niet volledig naar je wens? Dan hebben we nog een interessante WordPress SEO Plugin voor je in petto. Het gaat hierbij om de SEOPress plugin. Dit is een vrij nieuwe plugin, maar het is ook een plugin die al snel (erg) populair geworden is. Iets wat wij goed kunnen begrijpen, gezien onderstaande voordelen:

 • Makkelijk te gebruiken: alle functies en mogelijkheden zijn binnen deze plugin goed te vinden. Bij andere WordPress SEO plugins is het wel eens zoeken, maar daar is bij SEOPress geen sprake van.
 • Relatief voordelig: ten opzichte van Yoast SEO is deze plugin ook nog eens voordeliger. Ideaal als je bijvoorbeeld niet zeker weet of zo’n plugin wel iets voor je is.
 • Geldig op alle websites: heb je meerdere websites? Dan heb je hier slechts één licentie van SEOPress voor nodig. Bij Yoast SEO heb je echter voor elke website afzonderlijk een licentie nodig.
 • Snelle werking: in onze ogen is de snelheid van deze plugin ook ideaal. Dit komt het gebruik maken van de plugin ten goede, maar ook de snelheid van je website. Deze plugin heeft in ieder geval geen negatieve invloed op de snelheid van je website.

Conclusie

Wil jij je website graag laten groeien? Dan kun je niet om SEO heen. Met SEO optimaliseer je je website, waardoor je website hogere rankings binnen Google krijgt. Dat zorgt op zijn beurt voor meer organische bezoekers, waardoor je met je website meer omzet kunt gaan draaien.

Is dat echt zo makkelijk? Als je voor één van bovenstaande WordPress SEO plugins kiest, kan dit inderdaad zo makkelijk zijn. De ervaring leert dat deze plugins prima werken én veel mogelijkheden bieden.

Voor welke SEO plugin kun jij het beste kiezen? Dit hangt vooral van je voorkeuren, je kennisniveau en je budget af. Zou jij graag deze plugin door een specialist laten installeren? Of wil je graag de SEO van je WordPress website aan een specialist uitbesteden? Neem gerust contact met ons op. Wij kennen deze drie plugins door en door, waardoor wij deze perfect in kunnen zetten voor jouw website. We staan graag voor je klaar om alle mogelijkheden te bespreken.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex