Blog

Betaalde advertenties uitvoeren voor je WordPress website

Afbeelding Betaalde advertenties uitvoeren voor je WordPress website

Betaalde advertenties uitvoeren voor je WordPress website; handig of niet? Ja, absoluut. Door op de juiste manier advertenties online te zetten, trek je meer en meer bezoekers naar je website toe. Grote kans dat je daarmee de gewenste groei van je website/onderneming gaat creëren.

Kun je ook de mist in gaan met de advertenties voor je WordPress website? Ja, absoluut. Als je op de verkeerde manier met deze advertenties aan de slag gaat, kunnen deze advertenties uitgroeien tot een bodemloze put. Een put waarin je maar geld blijft stoppen, zonder dat je hier uiteindelijk geld mee gaat verdienen. Laat je daarom begeleiden door een specialist, indien je geen kaas hebt gegeten van het creëren en plaatsen van online advertenties.

Organisch

Je kunt op twee manieren bezoekers naar je website toetrekken. Ten eerste is dit dus mogelijk door betaalde advertenties uit te voeren. Met deze betaalde advertenties trek je ongetwijfeld veel bezoekers naar je website toe, maar je betaalt wel een bedrag per bezoeker. Zonder dat je het door hebt, kun je hier dus mogelijk best wat geld aan kwijt zijn.

Een andere manier die je hebt, is om organische bezoekers naar je website te trekken. Organische bezoekers zijn bezoekers die vanuit Google op je website terechtkomen. Dát zijn waardevolle bezoekers, aangezien deze bewust op je website uitgekomen zijn. Dat is bijvoorbeeld omdat ze op zoek naar informatie of naar een product zijn. Bovendien hoef je voor deze bezoekers niet te betalen.

Maar, hoe kom je nou aan deze organische bezoekers? Hiervoor zou je gericht met SEO aan de slag moeten gaan. Door je website te optimaliseren, krijgt je website meer waarde toegewezen door Google. Dat betekent dat je website hoger in de zoekmachine terechtkomt, waardoor meer bezoekers op je website komen.

Betaalde advertenties met Google Ads uitvoeren

Aan de slag met SEO gaan, is hoe dan ook een aanrader. Om nóg meer bezoekers te trekken, kun je dus ook betaalde advertenties uitvoeren. Eén van de mogelijkheden die je hierbij hebt, is om met Google Ads te gaan. Dit is het advertentienetwerk van Google, waarmee je je website kunt adverteren in de zoekmachine.

Verkoop je bijvoorbeeld sneakers? Als iemand op zoek naar sneakers via Google gaat, komt jouw advertentie helemaal bovenaan bij de zoekresultaten te staan. Aangezien veel internetgebruikers lui zijn, wordt veelal voor één van de eerste zoekresultaten gekozen. Grote kans dus dat je met de Google Ads heel veel bezoekers aan weet te trekken.

Mocht je nou op het woord ‘sneaker’ willen adverteren, moet je met een flinke zak geld op de proppen komen. Dergelijke advertentieruimte wordt door Google namelijk tegen de hoofdprijs verkocht. Ons advies is om je op zoekwoorden met iets minder concurrentie te richten. Zo kun je bijvoorbeeld adverteren op ‘Zwarte Nike sneakers’. Op zo’n zoekwoord zit minder volume, waardoor je minder geld hoeft te betalen voor de advertenties.

Advertenties op social media

Googel Ads is niet het enige medium voor betaalde advertenties uitvoeren. Je kunt namelijk sinds enige jaren ook adverteren op social media. Op in principe alle social media kanalen kun je tegenwoordig adverteren, aangezien dit voor het kanaal zelf een prima verdienmodel is.

Op onder meer Instagram en Facebook kun je op veel manieren adverteren. Je kunt kiezen voor een gesponsord bericht, maar je kunt ook een ‘echte’ advertentie op één van deze kanalen plaatsen. Dat is ook het geval op bijvoorbeeld YouTube, TikTok, Pinterest en Twitter.

Is het nou aan te raden om een betaalde advertentie uit te voeren via social media? Ja, dat is zeker aan te raden. Onwijs veel Nederlanders hebben een account op één van de kanalen, waardoor je dus heel veel mensen kunt bereiken. Om de juiste mensen te bereiken, zou je wel de juiste advertenties moeten opstellen:

  • Doelgroep: wie wil je precies met de advertentie bereiken? Via de social media kanalen kun je dit behoorlijk nauwkeurig targetten. Ideaal!
  • Doel: wil je met de advertentie producten verkopen? Of wil je met de advertentie aan je naamsbekendheid werken? Of wil je met de advertentie vooral mensen naar je website toetrekken?
  • Welk kanaal: denk ook goed na over de verschillende kanalen. Het juiste kanaal moet bij je product/bedrijf passen, terwijl ook de juiste doelgroep op het kanaal actief moet zijn.
  • Kosten: het adverteren op social media kan onwijs veel geld opleveren, maar kan je ook veel geld kosten. Het advies is daarom om een maximum bedrag per dag in te stellen. Mocht je dat niet doen, kan dit uitgroeien tot een bodemloze put.

Conclusie

Een betaalde advertentie uitvoeren is om meerdere redenen interessant. Je bereikt gemakkelijk een groot publiek, je bereikt de juiste mensen en je kunt tal van boodschappen overbrengen. Bovendien heb je de keuze uit meerdere advertentiemogelijkheden, zoals hierboven besproken.

Zou je graag met het uitvoeren van betaalde advertenties aan de slag gaan? Het advies is om daarvoor een specialist in te huren. Als je hier zelf mee gaat stoeien, is de kans groot dat dit een bodemloze put gaat worden. Schakel daarom gerust onze diensten in. Wij helpen je graag met het uitvoeren van betaalde advertenties voor je WordPress website.

Wat wij voor je kunnen doen? Wij denken graag met je mee, wij creëren de beste advertenties, wij stellen de advertenties juist in en wij zorgen voor de best mogelijke resultaten. Daarmee wordt het betaald adverteren nóg interessanter. Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van alle mogelijkheden.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

Bekijk ook artikel
Bekijk ook artikel
© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex