Blog

Tips om WordPress beginnersfouten te voorkomen!

Afbeelding Tips om WordPress beginnersfouten te voorkomen!

WordPress is een CMS waarin je vrij simpel een blog of website kunt maken. Door de gebruiksvriendelijkheid van WordPress kan je zonder kennis van codetaal of programmeren al een professionele website bouwen. Toch zien we een aantal fouten regelmatig terugkomen bij startende bloggers of WordPress gebruikers. En daar willen we jou voor behoeden! Lees snel verder om erachter te komen hoe jij kan voorkomen om de meest gemaakte beginnersfouten in WordPress te maken.

Maak backups

Niets is frustrerender dan dat al je werk voor niets is geweest. Zelfs in WordPress kan er wel eens iets fout gaan, laat het jou dus niet overkomen en maak altijd backups! Je hoeft je echt niet elke dag druk te maken om een backup, maar doe het wel regelmatig. Het komt zo vaak voor dat mensen niet weten hoe ze backup moeten maken, of nog erger, mensen die denken het niet nodig te hebben. We kunnen je snel uit die droom helpen: je zal geen uitzondering zijn…

Update regelmatig of besteed dit uit

Zorg ervoor dat je website helemaal up-to-date is door regelmatig updates uit te voeren. Updates zorgen namelijk voor beveiliging  van je website, bugfixes en nieuwe functies of verbeterde prestaties van widgets, thema’s of plugins. Om ervoor te zorgen dat de website soepel blijft werken zijn deze updates van essentieel belang. Geen tijd of kennis over hoe je je WordPress veilig kunt opdaten zonder problemen? Besteed het onderhoud aan ons uit, wij zijn hierin gespecialiseerd!

Goede WordPress webhosting provider

Probeer niet te besparen op je WordPress provider. Hoe lager de prijs van de provider, hoe meer gebruikers op de server. We begrijpen dat je niet onnodig veel geld wil spenderen aan je website, maar de provider is de motor van je website. Lage kwaliteit en snelheid zal je bezoekersaantallen gaan kosten! Kies een provider en hostingpakket dat past bij je behoefte, afhangend van de grootte van de website, de functionaliteiten en de hoeveelheid verkeer. Bekijk Flyhost voor meer informatie over goede webhosting!

Wees kieskeurig met plugins

Plugins kunnen veel waarde toevoegen aan je website, maar pas op dat je er niet te veel installeert. Wees kieskeurig, loop desnoods al je plugins na en bedenk of deze echt een belangrijke functie hebben op je website. Zo ja, lekker gebruiken! Zo niet, verwijderen! Het aantal (slechte) plugins heeft namelijk invloed op de snelheid van je website. En snelheid is een belangrijke factor als je je bezoekers én Google te vriend wil houden. En dat wil je.

Waardevolle content

Het klinkt zo logisch, maar het komt maar al te  vaak voor dat er weinig tot geen, of zelfs verkeerde informatie op de website staat. Bovendien worden website tegenwoordig niet alleen meer gebruikt om een adres of telefoonnummer op te zoeken. Als het goed is hoeft de bezoeker daarvoor niet eens meer naar je website en zien ze dat al staat op Google. Bied je bezoeker dus waardevolle content aan en geef hem of haar een reden om op jouw website te blijven en terug te komen.

Goede permalinks

Een wat minder voordehand liggende tip: zorg voor goede permalinks. Een permalink is een permanente link, het adres van je pagina of post. Als je een nieuwe pagina of post aanmaakt dan ontstaat er niet vanzelf een goede leesbare url, maar heb je vaak te maken met een url met letters, cijfers en leestekens door elkaar heen. Leesbare urls zijn essentieel voor zoekmachines. Door belangrijke informatie in de url te zetten kan Google bepalen waar jouw pagina over gaat. Dit leidt weer tot betere vindbaarheid voor de bezoekers.

Pas de subtitel aan

Na het installeren van WordPress gebruikt WordPress de standaard subtitel ‘En nog een WordPress site’. Zo zal het ook verschijnen in Google en dat staat niet zo professioneel. Pas daarom direct je subtitel aan. Dit doe je onder ‘Instellingen > algemeen’. Gebruik in de subtitel belangrijke kernwoorden van jouw product of dienst. Zo weet een potentiële bezoekers direct waar hij of zij mee te maken krijgt.

Extra tip: WordPress maakt bij de installatie ook een voorbeeld-pagina en een voorbeeld-bericht, met de tekst ‘’Hallo wereld, welkom bij WordPress.’’. Gooi deze pagina weg, want ook deze pagina neemt Google mee in de zoekresultaten. Deze pagina verklapt eigenlijk meteen dat je een beginner bent. Bovendien staat het nogal vreemd. Mocht een bezoeker op deze pagina terechtkomen dan leest hij of zij een tekst die is gericht aan jou en niet aan jouw bezoekers.

Maak contact / interactie mogelijk

Het is belangrijk om contact te kunnen hebben met jouw bezoekers. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld een nieuwsbrief, inschrijfformulier of social media. Bedenk wat het beste bij jou past en waar je tijd in kan investeren. Het heeft natuurlijk geen zin als je verwijst naar je social media kanalen, terwijl er daar een radiostilte heerst. Mensen willen op de hoogte gehouden worden en vragen kunnen stellen, kies daarvoor het beste communicatiemiddel uit.

Optimaliseer voor zoekmachines

Je bezighouden met SEO is belangrijk om zichtbaar te worden, én natuurlijk te blijven, in Google. Search Engine Optimization klinkt altijd zo ingewikkeld, maar met een aantal eigenschappen op je website kan je al optimaliseren voor een goede positie in Google. Bijvoorbeeld met trefwoorden, gebruik ze in je domeinnaam, in de url van de pagina, in de titel van je pagina en in de koppen op de pagina. Zo kan Google niet missen waar jouw bedrijf voor staat.

Installeer Google Analytics

Meten is weten. Google Analytics is een tool die jou kan vertellen over de statistieken van je website, denk aan het aantal bezoekers, waar de bezoekers vandaan komen, waar ze op klikken en via welk device ze jouw website bezoeken. Belangrijke informatie waar je op moet inspelen. Het zou zonde zijn als je constant in de verkeerde vijver zit te vissen.

En zo zijn er nog heel veel meer tips en tricks, maar we hopen dat je hiermee al een hoop tijd en gedoe wordt bespaard. Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan even contact met ons op. Wij wensen je veel succes en plezier met je WordPress website!

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex