Blog

Sliders op je WordPress website

Afbeelding Sliders op je WordPress website

Om je website aantrekkelijker te maken, is het advies om afbeeldingen toe te voegen. Deze afbeeldingen voeg je op een ideale manier toe met een slider plugin. Met een slider plugin maak je je website aantrekkelijker, visueel sterker en attractiever. Tevens is het zo dat de beste slider plugins nog veel meer mogelijkheden bieden.

Is het gebruik van sliders handig?

In onze ogen is het zeker handig om gebruik van sliders te maken. Zoals we hierboven al gesteld hebben, maak je je website hier een stuk aantrekkelijker mee. Dit kunnen we het beste duiden aan de hand van een bekend gezegde: foto’s zeggen meer dan woorden. Door meerdere foto’s in één slider te verwerken, breng je een bepaalde boodschap dus op een krachtige manier over.

Bijkomend voordeel: je kunt de slider show geheel naar wens instellen. Dat is althans het geval als je voor één van onderstaande plugins kiest. Wat ons betreft zijn onderstaande plugins namelijk de beste plugins voor het creëren van een slider.

Bij sliders moet je met enkele aandachtspunten rekening houden. Optimaliseer bijvoorbeeld alle afbeeldingen die je in de sliders gaat gebruiken. Deze afbeeldingen moeten het juiste formaat hebben en moeten ook verkleind zijn. Voor het verkleinen van de foto’s kan je het beste gebruikmaken van Paint. Open de foto in Paint, pas ‘m naar het gewenste formaat aan en sla ‘m op. Bij het opslaan zorgt Paint er automatisch voor dat de foto een kleinere bestandsgrootte krijgt.

Met andere woorden: als je op de juiste manier van sliders gebruikmaakt, is dit een waardevolle toevoeging voor je website. De sliders laten je website spreken, de sliders maken je website aantrekkelijker en de sliders bieden veel mogelijkheden!

Welke slider plugins zijn er?

Zou jij graag een slideshow op je website willen creëren? Dan heb je twee mogelijkheden: je maakt gebruik van een plugin of je schrijft je eigen slideshow code. Wij geven zelf de voorkeur aan een van de onderstaande plugins.

Slider Revolution

Slider Revolution werd door het bekende bedrijf ThemePunch ontwikkeld. Dit bedrijf heeft reeds meerdere populaire plugins ontwikkeld, waarvan Slider Revolution een van de beste voorbeelden is. In de afgelopen jaren is deze plugin bijzonder vaak gedownload.

Logisch ook, aangezien deze plugin het nodige biedt. Je kunt namelijk bij deze plugin uit veel grafische elementen en thema’s kiezen. Met dank aan de vele templates maak je de slideshow geheel naar je wens. Wel is het goed om te weten dat dit geen al te simpele plugin is. Het instellen van deze plugin kent de nodige haken en ogen.

Feit is wel dat andere plugins niet kunnen tippen aan deze plugin. Zo kan je geanimeerde lagen toevoegen, kan je de tijdlijn volledig naar wens aanpassen en maak je gebruik van een handige previewtool. Met deze tool zie je precies hoe de slideshow eruit ziet op de verschillende apparaten.

SeedProd

Wil je een plugin hebben waarmee je meer kunt dan alleen een slideshow maken? Dan kan je het beste kiezen voor SeedProd. Dit is een zogeheten pagebuilder plugin, waarmee je je website geheel naar wens maakt.

Zo kan je met deze plugin onder meer alle pagina’s naar wens maken. Ook kan je deze plugin aan andere systemen koppelen, waarmee je van nóg meer functies gebruik kunt maken.

Verder kan je met deze plugin ook een geweldige slideshow creëren. Je hebt hierbij de keuze uit tal van mogelijkheden, waaronder veel designmogelijkheden. Net zoals bij Slider Revolution, zie je bij deze plugin ook duidelijk hoe de ingestelde slideshow weergegeven wordt. Dát maakt het perfectioneren van de slideshow alleen maar makkelijker.

Smart Slider 3

Tot slot zijn wij ook over de Smart Slider 3 plugin te spreken. Deze plugin biedt veel mogelijkheden, is geheel naar wens in te stellen en lijkt relatief veel op Slider Revolution. Deze plugin is echter een stuk simpeler dan Slider Revolution.

Bij Smart Slider 3 vallen verschillende designmogelijkheden direct op. Zo kan je deze plugin perfect samen laten werken met onder meer WooCommerce en YouTube. Ook heb je de keuze uit veel fraaie thema’s en kan je tal van elementen toevoegen. Belangrijk voordeel daarbij is dat al deze elementen responsive zijn.

Belangrijk voordeel: in deze plugin kan je ook knoppen verwerken. Met deze knoppen kan je de bezoeker direct doorverwijzen naar bijvoorbeeld een product. Smart Slider 3 is dan ook een plugin die ideaal is voor in een webshop.

Plugin gebruiken of eigen slider code schrijven

Kan je nou beter een slider plugin gebruiken? Of kan je de sliders beter creëren door je eigen slider code te schrijven? In onze ogen hangt dit vooral af van je eigen competenties.

Heb je ervaring met het schrijven van code? Dan kan je prima de handen zelf uit de mouwen steken. Door dit volledig zelf te doen, ontwikkel je de slider echt volledig naar eigen wens. Bij een plugin ben je altijd afhankelijk van de (on)mogelijkheden.

Heb je geen enkele kennis van het schrijven van een code? Dan kies je het beste voor een van de bovenstaande plugins. Om tussen deze plugins de juiste keuze te maken, raden wij je aan om een goede vergelijking te maken. Let hierbij op de volgende aspecten:

  • Waar wil je de slider plugin voor gebruiken? Heb je bijvoorbeeld specifieke wensen? Of wil je juist graag dat de slider plugin zo simpel mogelijk werkt?
  • Designmogelijkheden. Ga goed na wat de designmogelijkheden per plugin zijn. Met deze mogelijkheden maak je de slideshow in ieder geval volledig naar je wens.
  • Budget. Kijk tot slot ook goed naar het prijskaartje van de plugin. De ervaring leert dat de prijzen van plugins, waaronder bovenstaande, behoorlijk verschillen.

Conclusie

Wil je graag één of meerdere sliders op je WordPress website verwerken? Verstandig! Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, brengt een slideshow de nodige voordelen met zich mee.

Loop je nou tegen problemen aan met je sliders? Of wil je graag dit werk aan een specialist uitbesteden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het installeren en instellen van een slider plugin kent voor ons geen enkel geheim!

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex