Blog

Je website laten groeien met linkbuilding

Afbeelding Je website laten groeien met linkbuilding

Met linkbuilding werk je op een gerichte manier aan de autoriteit van je website. Linkbuilding is daardoor voor elke website en voor elke webshop onwijs belangrijk. Belangrijkste hierbij is dat je je niet op de kwantiteit richt, maar op kwaliteit. Alle backlinks moeten op waardevolle en relevante websites geplaatst worden.

Als je met je website wilt groeien, zou je met SEO aan de slag moeten gaan. Bij Search Engine Optimization (zoekmachineoptimalisatie) kan onderscheid gemaakt worden tussen drie pijlers:

  • Content: met het oog op zoekmachineoptimalisatie, zou je de beste content op je website moeten plaatsen. Deze content moet waardevol zijn, moet uniek zijn en moet regelmatig aangevuld worden. Op dit gebied hecht Google namelijk ook veel waarde aan de continuïteit.
  • Techniek: ook is het van belang dat je de techniek van je website op orde brengt. Zo moeten alle plugins geüpdatet zijn en moet je website snel zijn. Verder is het wenselijk dat de broncode schoon is.
  • Linkbuilding: door relevante backlinks te scoren, krijgt je website meer en meer waarde. Hoe je deze relevante backlinks moet scoren, bespreken we graag hieronder.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verkrijgen van goede, waardevolle en relevante backlinks. Dit zijn links die op andere websites geplaatst worden en naar jouw website verwijzen. In een ideale wereld zijn dit websites die bij jouw website horen én goed beoordeeld worden door Google.

Is het verstandig om allerlei links te plaatsen op bijvoorbeeld startpagina’s? Daar verschillen de meningen over. Veel SEO experts geven er toch de voorkeur aan om een natuurlijk backlinkprofiel op te bouwen. Dit betekent dat er alleen op waardevolle en relevante websites linkjes geplaatst worden.

Daarbij geniet het de voorkeur dat het om verschillende soorten websites gaat. Je kunt hierbij denken aan links vanaf zakelijke websites, aan linkjes vanaf social media en aan linkjes van partnerwebsites. Om het helemaal af te maken, kan je ook nog linkjes plaatsen op relevante startpagina’s. Richt je pijlen echter niet alléén op startpagina’s.

Zoals we hierboven al gesteld hebben, gaat het in ieder geval om de kwaliteit. Je moet niet als doel hebben om zoveel mogelijk linkjes te scoren, maar je moet als doel hebben om relevante linkjes te scoren. Om deze linkjes te scoren, kan je op tal van manieren te werk gaan. Daarover vertellen we je verderop graag meer.

Het belang van linkbuilding

Elke succesvolle website beschikt over een natuurlijk backlinkprofiel. Dit betekent dat veel andere websites naar de betreffende website verwijzen. Des te meer websites dit doen, des te duidelijker het signaal voor Google is. Het signaal dat jouw website daadwerkelijk iets te bieden heeft.

Door gericht met linkbuilding aan de slag te gaan, scoor je hogere rankings binnen Google. Dit leidt uiteindelijk tot meer bezoekers, tot meer omzet en daarmee tot een hogere winst.

Besef echter wel dat linkbuilding geen opzichzelfstaand element is. Het is een element dat volledig samengaat met de content en de techniek. Heb je een geweldig backlinkprofiel, maar is je website onwijs traag? Dan krijg je alsnog niet de gewenste rankings binnen Google. Dat is ook het geval als de content op je website van bedroevend niveau is.

Met andere woorden: het belang van linkbuilding hangt samen met het belang van de techniek en de content. Richt je pijlen dus niet alleen op linkbuilding, maar verbeter de algehele performance van je website. Op den duur ga je daarmee de gewenste rankings krijgen.

Linkbuilding uitvoeren voor je WordPress website

Heb je op dit moment een WordPress website waarmee je wilt groeien? Dan raden wij je aan om gericht met linkbuilding aan de slag te gaan. Daarvoor heb je in de basis twee mogelijkheden:

  • Zelf met linkbuilding aan de slag gaan: als je veel kennis over linkbuilding hebt, kan je prima zelf aan de slag gaan. Richt je pijlen op kwalitatieve links, bouw een natuurlijke linkprofiel op en besteed hier echt de nodige tijd aan. Als je met je website wilt groeien, komt dit altijd op een flinke tijdsinvestering aan.
  • Linkbuilding uitbesteden: in veel situaties is het verstandiger om je linkbuilding uit te besteden. Dit is bijvoorbeeld het geval als je niet over de benodigde kennis beschikt. Of als je je kostbare tijd liever aan je core business besteedt. Door je linkbuilding uit te besteden, mag je in ieder geval van prima resultaten uitgaan.

Welk van deze twee mogelijkheden spreekt jou het meeste aan? Wij raden je aan om de linkbuilding uit te besteden. Je houdt hierdoor meer tijd voor je eigen onderneming over, terwijl je ook van prima resultaten verzekerd bent. Voordat het zover is, moet je uiteraard wel een bepaalde investering doen. De ervaring leert dat je deze investering op den duur terug weet te verdienen. Dat is althans het geval als je een goede specialist inschakelt.

Tips voor linkbuilding

Wil je serieus met linkbuilding aan de slag gaan? Volg dan zeker onderstaande tips op:

  • Richt ook je pijlen op interne links: de interne linkstructuur is ook van cruciaal belang voor de optimalisatie van je website. Door je interne linkstructuur op orde te brengen, maak je het navigeren voor je bezoekers bovendien een stuk makkelijker.
  • Ga aan de slag met je eigen blog: wat ons betreft is een eigen blog een bijzonder waardevol middel. Andere websites kunnen immers naar jouw blogs verwijzen, terwijl je ook de blogs via social media kunt delen. Op die manier creëer je al snel de nodige (waardevolle) backlinks.
  • Schrijf gastblogs voor op andere websites: iets wat veel bedrijven doen, is om betaalde gastblogs op andere websites te plaatsen. In deze blogs worden uiteraard links naar de website van het bedrijf verwerkt. Een handig en geweldig middel om waardevolle backlinks te verkrijgen.

Conclusie

Met linkbuilding kan je je website écht laten groeien. Heb je hier nou interesse in? Wij kijken graag naar je huidige backlinkprofiel en zijn in staat om je op de goede weg te helpen. Dit geldt niet alleen voor je linkbuilding, maar ook voor de techniek én content op/van je website. Neem gerust contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

Bekijk ook artikel
Bekijk ook artikel
© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex