Blog

Review: Wordfence Security plugin

Afbeelding Review: Wordfence Security plugin

Je WordPress website beveiligen doe je met een goede plugin. Een van de beste plugins van dit moment is de Wordfence Security plugin. Deze plugin beschermt je website 24/7, is makkelijk naar wens in te stellen én is al bijzonder vaak gedownload. Bovendien kan je bij deze handige plugin uit meerdere varianten kiezen.

Op de website van WordPress.org valt het volgende te lezen: meer dan 4 miljoen actieve installaties. Het feit dat deze plugin zoveel installaties heeft, is wat ons betreft veelzeggend. Veelzeggend voor de vele voordelen en mogelijkheden van Wordfence.

WordPress website beveiligen

In de afgelopen jaren viert cybercriminaliteit hoogtijdagen. Het lastige van deze vorm van criminaliteit, is dat cybercriminaliteit nogal divers is. Je kunt als consument via bijvoorbeeld een neppe link opgelicht worden, maar je kunt ook je gehele privacy kwijtraken door bijvoorbeeld een hack. Alleen al om de mogelijke hack is het aan te raden om je WordPress website goed te beveiligen.

Een goede beveiliging van je website doe je niet alleen voor jezelf. Nee, je doet dit ook voor alle mensen die van je website gebruikmaken. Door voor een veilige website te zorgen, zijn je bezoekers in staat om veilig en fijn op je website te surfen. Dat is het investeren in een plugin, bijvoorbeeld Wordfence, meer dan waard.

Verder is de beveiliging ook iets waar Google naar kijkt. Heeft je website bijvoorbeeld geen SSL certificaat? Dan is dat een rood signaal voor Google. Een signaal dat je je website niet op orde hebt en dat je dus niet al te hoog in de ranking van de zoekmachine naar voren moet komen.

Met een goede beveiliging bescherm je je website perfect tegen kwaadwillenden. Je bent hiermee beschermd tegen onder meer bots, malware en hackers. Dat is zéker het geval als je voor de Wordfence Security plugin kiest. Naar onze bescheiden mening is dit een van de beste beveiliging plugins van dit moment.

Tip: je beveiligt je WordPress website ook door plugins te updaten. Als je verouderde plugins gebruikt, bestaat de kans dat deze plugins een lek gaan vormen. Via dit lek kunnen bijvoorbeeld hackers maar al te snel toeslaan. Overigens geldt niet dit alleen voor de plugins, maar ook voor WordPress zelf. Zorg ervoor dat je altijd de meest recente versie van WordPress geïnstalleerd hebt.

Wordfence voor beveiliging gebruiken

Zie jij de ernst van een goede websitebeveiliging in? En wil je daarom je WordPress website(s) goed beveiligen? Dan is het interessant om voor Wordfence te kiezen. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, worden op dit moment al ruim 4 miljoen websites beveiligd met/door deze plugin. Gaat jouw website de volgende worden?

Wordfence is niet zonder reden een van de populairste plugins. Zo is het een belangrijk voordeel dat de plugin 24 uur per dag je website in de gaten houdt. Met deze beveiliging wordt min of meer een onbreekbare muur rondom je website gebouwd. Met dank aan deze onbreekbare muur is je website, je data en je (klant)gegevens goed beschermd.

Het fijne hierbij is ook dat dit een open source plugin betreft. Dit betekent dat je deze plugin geheel naar wens in kunt stellen en aan kunt passen. Indien je voor de standaard instellingen kiest, geniet je al van de nodige voordelen:

  • Bij een detectiedreiging krijg je een mail. In deze mail staat direct om wat voor dreiging het gaat. Door vervolgens snel te handelen, kan je mogelijke gevaren minimaliseren.
  • Blokkade van IPadressen. Merkt deze plugin verdacht verkeer op? Dan wordt het betreffende IP-adres direct geblokkeerd. Dankzij deze blokkade is het voor de kwaadwillende een stuk lastiger om toe te happen.
  • Inzicht in websitebeveiliging. De Wordfence plugin geeft je ook voortdurend inzicht in je websitebeveiliging. De plugin geeft hierbij aan op welke punten je je beveiliging verder kunt verbeteren.
  • Naar wens in te stellen. Zoals hierboven al aangegeven, kan je deze plugin geheel naar wens instellen. Door hier serieus mee aan de slag te gaan, perfectioneer je de beveiliging van je WordPress website.
  • Learning mode. Nadat je de plugin geïnstalleerd hebt, analyseert de plugin het verkeer op je website. De plugin doet dit de eerste week, waarna de plugin automatisch in staat is om de beste instellingen te hanteren.

Al met al zijn wij behoorlijk enthousiast over Wordfence. Dat is óók te danken aan het gemak van deze plugin. Deze plugin is makkelijk te installeren, makkelijk te configureren en biedt alle gewenste veiligheidsfeatures aan.

Bijkomend voordeel: bij Wordfence heb je de keuze uit meerdere varianten. Je kunt voor een gratis variant kiezen, waarmee je de plugin uit kunt proberen. Je kunt ook voor de Premium variant kiezen; hier betaal je jaarlijks een bedrag van 99 dollar voor.

Wil je je website(s) nog beter beveiligen? Dan kan je ook voor Wordfence Care (490 dollar per jaar) of Wordfence Response kiezen (950 dollar per jaar) kiezen. Ongeacht hoe groot je website is, kan je bij Wordfence dus altijd voor een geschikt pakket kiezen.

Conclusie

Het beveiligen van je WordPress website is van essentieel belang. Zonder goede beveiliging loop je gevaar, loopt je website gevaar en lopen de bezoekers van je website gevaar. Mocht je dit graag willen voorkomen, dan is Wordfence wellicht de beste plugin voor je.

Deze plugin biedt veel mogelijkheden, is naar wens in te stellen en is bijzonder slim. Deze intelligentie blijkt onder meer uit de unieke learning mode.

Wil jij deze plugin ook op je website hebben? En wil je dit graag uitbesteden aan een specialist? Neem direct contact met ons op. Wij helpen je graag met het installeren, instellen en optimaliseren van deze plugin. Met dank aan deze plugin beveilig je je website perfect. Wacht geen dag langer en neem daarvoor direct contact met ons op. Je kunt ons bereiken via ons contactformulier, op telefoonnummer 030 20 72 488 en via een live chat op onze website.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex