Blog

Review: Sendcloud

Afbeelding Review: Sendcloud

Het #1 verzendplatform voor e-commerce; dát is Sendcloud. Aan dit platform kan je allerlei verzendmethoden koppelen, waarmee je je gehele verzendproces automatiseert. Tijd besparen, geld besparen én de klant veel verzendmogelijkheden aanbieden. Heeft Sendcloud nog meer te bieden? Je leest het in deze uitgebreide Sendcloud review!

Als je een eigen webshop opricht, heb je met tal van aandachtspunten te maken. Zo moet je onder meer goed nadenken over de producten die je aanbiedt, maar ook over de manier waarop je deze producten gaat verzenden. Om dit verzendproces zo makkelijk mogelijk te maken, komt Sendcloud maar al te goed van pas.

Wat is Sendcloud?

Sendcloud is een platform waarin meer dan 50 integraties en 80 vervoerders beschikbaar zijn. Door deze integraties en vervoerders aan je e-commerce webshop te koppelen, maak je het zaken doen een stuk makkelijker voor jezelf.

Tussen welke integraties je zoal kunt kiezen? Je kunt onder meer je Shopify webshop aan Sendcloud koppelen, maar ook je Magento- of je WooCommerce-webshop. Door zo’n koppeling ben je in staat om direct het gehele verzendproces te automatiseren.

Dáárvoor kan je namelijk uit meer dan 80 vervoerders kiezen. Dit gaat om alle gangbare vervoerders, inclusief PostNL, DHL, DPD en UPS. Ook kan je bij Sendcloud kiezen voor de minder gangbare vervoerders. Omdat men meer dan 80 vervoerders aanbiedt, kan je in ieder geval altijd voor de perfecte verzendpartij kiezen.

Binnen het platform geniet je van veel gemak. Zo kan je verzendlabels aanmaken met één klik, profiteer je van aantrekkelijke kortingstarieven voor het verzenden van de pakketjes en zorg je voor een automatische verwerking van alle retourneringen.

Met andere woorden: dankzij Sendcloud heb je minder omkijken naar zowel de verzending als naar de retournering.

De voordelen van Sendcloud

Het bedrijf Sendcloud vindt haar wortels in de Brabantse plaats Eindhoven. Vanuit die plaats hebben de drie ondernemers een prachtige groei door weten te maken. In de afgelopen jaren hebben namelijk meer en meer mensen gekozen voor de diensten van Sendcloud.

Is dat logisch? Ja, als we naar dit platform kijken, vinden we dit compleet logisch. Het is wat ons betreft een feit dat Sendcloud de nodige voordelen biedt.

Bijzonder veel mogelijkheden

In onze ogen is het uniek dat je bij Sendcloud van zóveel mogelijkheden geniet. Je kunt uit meer dan 50 integraties kiezen, terwijl je ook nog uit meer dan 80 vervoerders kunt kiezen. Dat je hierbij ook voor de minder gangbare/bekende vervoerders kunt kiezen, spreekt ons erg aan. Mocht je bijvoorbeeld een webshop in de duurzaamheidsbranche hebben, dan is het wel zo prettig om een duurzame verzendpartij te selecteren. Via Sendcloud heb je die mogelijkheid.

Veel handige functies

Tevens zijn wij van mening dat Sendcloud over veel handige functies beschikt. Enkele van deze functies hebben we even voor je op een rijtje gezet:

 • Same day delivery: wil je aan je klanten same day delivery aanbieden? Via Sendcloud is dit mogelijk, terwijl dit bij veel andere vervoerders níet het geval is.
 • Verzendregels: met deze regels kan je de juiste verzendmethode per product toewijzen. Alle producten worden hierdoor op de juiste manier verzonden.
 • Automatische retournering: krijg je vanuit een klant een retourneringsaanvraag binnen? Dankzij Sendcloud heb je hier verder geen omkijken naar. Dit systeem zorgt namelijk voor het gehele automatische proces voor het verwerken van de retournering.
 • Analytics: Sendcloud meet op je website allerlei belangrijke kengetallen op. Deze kengetallen kan je vervolgens middels Analytics inzien; je krijgt hiermee snel inzicht in je zendingen en retourneringen.
 • Pack & Go: als je een barcodescanner hebt, komt déze functie maar al te goed van pas. Met dank aan deze functie kan je zowel verzendetiketten als pakbonnen met één klik afdrukken.
 • Professionele tracking: via Sendcloud is het uiteraard mogelijk om met Track & Trace te werken. De tracking die je naar je klanten toestuurt, is echter wel van een hoog niveau. Met dank aan deze professionele tracking ben je zelfs in staat om je conversie te verhogen!

Het mag duidelijk zijn; bij Sendcloud geniet je van de nodige handige functies. Het is hierbij wel goed om te weten dat je niet standaard tot alle functies de beschikking hebt. Bij Sendcloud kan je namelijk uit meerdere pakketten kiezen, maar daar komen we verderop in deze Sendcloud review graag nog even op terug.

Kortingstarieven

Sendcloud heeft door de jaren heen goede banden opgebouwd met de vervoerders. Met dank aan deze goede banden is Sendcloud erin geslaagd om aantrekkelijke kortingstarieven te scoren. Als je via dit platform je pakketjes naar je klanten verstuurt, doe je dit tegen aantrekkelijke tarieven.

Met dank aan deze kortingstarieven hou je je kosten lager, waardoor je meer winst kunt behalen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om deze kortingstarieven door te voeren in de verzendkosten voor je klanten.

360 graden verzendplatform

Onder aan de streep vinden wij het een groot voordeel dat Sendcloud een 360 graden verzendplatform is. Met dit platform regel je niet alleen de verzending, maar ook de retournering. Tevens geniet je van veel gemak en van veel automatiseringsmogelijkheden. Dát levert een tijds- en geldbesparing op!

De nadelen van Sendcloud

Zoals je in deze Sendcloud review hebt kunnen lezen, zijn wij erg te spreken over Sendcloud. Dit is ook duidelijk terug te zien aan de hoeveelheid nadelen; dat zijn slechts twee kleine nadelen wat ons betreft.

Aanbod is wellicht iets te overweldigend

Doordat Sendcloud met zóveel partijen samenwerkt, is het aanbod mogelijk iets te overweldigend. Zeker als je nog geen ervaring hebt met verzendmethodes, is het wellicht lastig om de juiste keuze te maken. Mocht het je niet lukken om de juiste keuze te maken, dan helpen wij je hier graag een handje bij!

Lastig om te kiezen tussen de abonnementen

Tevens zijn wij van mening dat het lastig kan zijn om te kiezen tussen de abonnementen. Je kunt uit vijf verschillende pakketten kiezen, waarbij de exacte kosten afhankelijk zijn van het aantal pakketjes.

De kosten van Sendcloud

Om deze Sendcloud review waardig af te sluiten, zetten we de kosten van dit platform graag op een rijtje. Bij onderstaande kosten zijn wij uitgegaan van 1000 pakketjes per maand en een jaarlijkse betaling:

 • Essential: gratis
 • Small Shop: 40 euro per maand
 • Large Shop: 89 euro per maand
 • Business: 179 euro per maand
 • Enterprise: prijs op aanvraag

Let wel op: dit zijn alleen de prijzen voor het gebruikmaken van Sendcloud. Je betaalt vervolgens ook nog per pakketje dat je via Sendcloud naar je klanten stuurt.

Conclusie

Sendcloud is wat ons betreft het beste verzendplatform van Nederland. Dit platform is uitgebreid, hanteert aantrekkelijke tarieven en biedt ongekend veel mogelijkheden.

Zie je alleen door de bomen het bos niet meer? Lukt het je niet om Sendcloud te integreren in je webshop? Of loop je tegen andere problemen aan? Wij staan graag voor je klaar. Wij werken veelvuldig met Sendcloud, waardoor dit platform voor ons geen geheimen meer kent.

Interesse in onze diensten? Vul ons online contactformulier in, start een live chat via onze website of bel ons op 030 20 74 288.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex