Blog

Het verschil tussen Cloud hosting en Shared hosting

Afbeelding Het verschil tussen Cloud hosting en Shared hosting

Meer flexibiliteit en betere prestaties ten opzichte van voordeligere maandtarieven. Dat zijn de belangrijkste verschillen tussen Cloud hosting en Shared hosting. Als je de hosting zo voordelig mogelijk wilt houden, is Shared hosting de beste optie. Voor de beste prestaties en grote hoeveelheden internetverkeer is Cloud hosting echter de betere keuze.

Cloud hosting

Door de jaren heen is de wereld van hosting in een stroomversnelling geraakt. Pakweg 10 jaar geleden kon je uit niet al te veel hostingpakketten kiezen, terwijl je op dit moment juist ongekend veel keuze hebt. Een van de nieuwste vormen van hosting is Cloud hosting.

Bij Cloud hosting wordt gebruik gemaakt van een virtuele ruimte voor het opslaan van bestanden. Dat is dan ook direct een belangrijk verschil ten opzichte van shared hosting; bij shared hosting wordt immers gebruik gemaakt van een datacenter.

Omdat de bestanden zich in een virtuele ruimte bevinden, geniet je van de nodige voordelen:

  • Veel flexibiliteit: met dank aan de cloud hosting kan je alle kanten op. Je hebt bijvoorbeeld niks van doen met fysieke beperkingen, zoals bij shared hosting wel het geval is óf kan zijn. Zo heb je bij shared hosting te maken met een beperkte opslagruimte, terwijl dit bij cloud hosting níet het geval is.
  • Betere prestaties: door bovenstaand verhaalt levert cloud hosting ook betere prestaties. Dit is te merken aan de snelheid van je website, maar ook aan de minieme downtime.
  • Geschikt voor grote hoeveelheden internetverkeer: heb je een succesvolle website met duizenden bezoekers per dag? Dan kan cloud hosting de beste optie voor je zijn. Deze hosting is namelijk geschikt voor grote hoeveelheden internetverkeer.
  • Erg veilig: bij shared hosting heb je met andere websites te maken die op dezelfde server draaien. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een van deze websites zit jij ook met de gebakken peren. Bij Cloud hosting hoef je daar echter niet bang voor te zijn; je website geniet in dat geval van de perfecte beveiliging.
  • Perfect schaalbaar: met dank aan bovenstaande voordelen is cloud hosting perfect schaalbaar. Deze vorm van hosting wordt dan ook veelvuldig gebruikt door website-eigenaren die juist naar de gewenste schaalbaarheid streven.

Is cloud hosting voor echt iedereen geschikt? Nee, zeker niet. Je moet er namelijk rekening mee houden dat cloud hosting behoorlijk prijzig is. Dit komt de manier waarop deze hosting werkt, maar ook omdat dit nog een relatief nieuwe vorm van hosting is. Mocht je voor deze hosting kiezen, dan betaal je dus relatief veel geld. Je bent echter wel verzekerd van alle bovenstaande voordelen.

Shared hosting

Wil je graag de kosten voor je website zo laag mogelijk houden? En ben je daarom op zoek naar een simpele hosting voor bijvoorbeeld je WordPress website? Dan is shared hosting de beste optie voor je.

Bij shared hosting geniet je vooral van de eenvoud. Deze vorm van hosting deel je met andere klanten van het hostingbedrijf, waardoor bijvoorbeeld alle kosten verdeeld worden. Ook heb je voor deze vorm van hosting helemaal geen technische kennis nodig.

De belangrijkste voordelen van shared hosting hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • Geen technische kennis nodig: om van shared hosting gebruik te kunnen maken, heb je geen technische kennis nodig. Het enige dat je zelf moet doen, is een pakket bij het hostingbedrijf afsluiten. Het hostingbedrijf zorgt vervolgens voor de rest.
  • Je hoeft geen onderhoud te plegen: bij shared hosting hoef je zelf ook geen onderhoud aan de server te plegen. Ook dit komt volledig voor de rekening (en verantwoordelijkheid) van het hostingbedrijf.
  • Voordelig: shared hosting is verreweg de goedkoopste vorm van hosting. In sommige gevallen betaal je nog geen euro per maand voor deze vorm van hosting. Mocht je van dergelijke bedragen dromen, dan is dit gewoonweg de beste vorm van hosting.
  • Je kunt meerdere emailaccounts aanmaken: bij shared hosting is het ‘gewoon’ mogelijk om meerdere e-mailaccounts aan te maken. Wel zo prettig als je bijvoorbeeld voor je website meerdere e-mailadressen aan wilt maken.

Staat shared hosting gelijk aan ‘webhosting’? Nee, dat is niet het geval. Onder de term webhosting vallen bijvoorbeeld ook Dedicated Hosting en VPS Hosting. Ten opzichte van die varianten is shared hosting echter een stuk voordeliger.

Ook is het een feit dat shared hosting een stuk eenvoudiger is. Je hebt bijvoorbeeld geen technische kennis nodig om van shared hosting gebruik te maken.

Wat is voor jou de beste keuze?

Ben je op dit moment op zoek naar nieuwe hosting voor je website? Dan doe je er verstandig aan om een goede vergelijking te maken. Wat ons betreft zijn shared en cloud hosting interessant, maar niet in alle situaties.

Heb je bijvoorbeeld een simpele blogwebsite, een kleine webshop of een bedrijfswebsite zonder al te veel poespas? Dan is shared hosting de beste optie voor je. Deze vorm van hosting is voordelig, is makkelijk in gebruik en valt op door zijn eenvoud.

Heb je een grote e-commerce webshop? Heb je een webshop met dagelijks duizenden bezoekers? Heb je een internationale webshop/website? Of heb je een website waarbij schaalbaarheid een belangrijk item is? Dan kan je beter voor cloud hosting kiezen.

Wil je het liefste zo min mogelijk geld uitgeven? Dan is shared hosting de beste optie voor je. Wil je liever van de beste kwaliteit, veiligheid en schaalbaarheid verzekerd zijn? Dan is cloud hosting de beste optie voor je.

Conclusie

Wil je een keuze maken tussen cloud hosting en shared hosting? Met dank aan dit artikel moet je ongetwijfeld snel de knoop door kunnen haken. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Wij informeren en ondersteunen je graag op het gebied van hosting. Zo weten wij precies welke hosting voor jouw website het meest interessant is. Mocht je hier oren naar hebben, dan kunnen wij deze hosting vervolgens ook voor je regelen. Wij nemen al het werk voor je uit handen, waardoor jij je op je core business kunt richten.

Heb je hier interesse in? Vul ons contactformulier in, start een live chat via onze website of bel naar 030 20 74 288. Wij staan graag voor je klaar!

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex