Blog

Review: Beaver Builder

Afbeelding Review: Beaver Builder

Met Beaver Builder maak je snel en gemakkelijk je eigen WordPress website. Met deze pagebuilder maak je je website volledig naar wens, creëer je de gewenste uitstraling en voeg je de gewenste elementen toe. Daarbij valt het gemak op, maar ook de vele mogelijkheden zijn een belangrijk pluspunt. Al met al is Beaver Builder een van de beste pagebuilders van dit moment!

Wil je graag meer weten over deze handige pagebuilder? Ben je benieuwd naar wat je allemaal met deze pagebuilder kunt doen? En wil je graag meer weten over alle voor- en nadelen van Beaver Builder? In deze Beaver Builder review vertellen we je hier graag alles over!

De Beaver Builder is een page builder

Heb je interesse om je eigen website te maken? Een van de beste keuzes die je daarvoor kunt maken, is om gebruik van WordPress te maken. Met WordPress maak je namelijk snel je eigen website, waarna je deze ook nog makkelijk kunt bewerken, aanpassen en aanvullen.

Met Beaver Builder maak je het bouwen van je website zo makkelijk mogelijk. Dit betreft namelijk een pagebuilder waarmee je moeiteloos alle pagina’s naar wens maakt. Deze plugin wordt veelvuldig gebruikt voor verkooppagina’s, voor de homepage en landingspagina’s.

Om deze pagina’s naar wens te maken, komt Beaver Builder goed van pas. Je kunt namelijk alle elementen op deze pagina geheel naar wens instellen. Hierbij maak je gebruik van een van de vele templates of van een WordPress thema. Vervolgens kan je allerlei elementen aan de pagina toevoegen. Je kunt hierbij kiezen uit onder meer een Kopregel, een Video, een Galerij, een Afbeelding, een Scheidingslijn en een Audiobestand.

In deze plugin werk je met modules, kolommen en rijen. Zo ben je bijvoorbeeld in staat om je pagina in 2 of 3 kolommen onder te verdelen. Vervolgens kan je per rij, per module en per kolom allerlei instellingen naar wens bepalen.

Wil je weten hoe de gemaakte aanpassingen eruit zien? Ook dat is mogelijk met deze page builder. Dit betreft namelijk een zogeheten front end builder; de veranderingen die je doorvoert, worden direct zichtbaar. Je kunt hierdoor direct de knopen voor jezelf doorhakken.

Als laatste willen wij je graag op de vele Gereedschappen binnen Beaver Builder wijzen. Met deze gereedschappen kan je bijvoorbeeld een template opslaan, de lay-out dupliceren of algemene instellingen aanpassen. Ook kan je via dit menu-item terugvallen op eerdere varianten van de gemaakte pagina.

De voordelen van Beaver Builder

Is het aan te raden om met Beaver Builder aan de slag te gaan? Dat ligt aan je voorkeuren! Wat ons betreft is dit zeker een interessante page builder, maar je kunt tussen bijzonder veel interessante page builders kiezen.

Graag helpen wij je een handje om de juiste te maken. Dat doen wij door hieronder de belangrijkste voor- en nadelen van Beaver Builder te bespreken. We trappen af met het benoemen van alle voordelen.

Keuze uit twee varianten

Bij Beaver Builder kan je uit twee varianten kiezen: een betaalde variant en een gratis variant. De gratis variant kan je via WordPress.org gebruiken, maar is alles behalve uitgebreid. Mede daarom raden wij je aan om altijd voor de betaalde variant van Beaver Builder te kiezen.

Het feit dat je deze keuze hebt, spreekt ons in ieder geval erg aan. Op het moment dat je nog niet weet of Beaver Builder iets voor je is, raden wij je de gratis variant aan.

Veel mogelijkheden

Met Beaver Builder kan je alle kanten op. Je kunt uit veel templates kiezen, je kunt alle mogelijke pagina’s naar wens maken en je kunt uit véél functionaliteiten kiezen.

Elke pagina maak je geheel naar wens, elke pagina is naar wens aan te passen en elke pagina kan je in je eigen huisstijl gieten.

Makkelijk in gebruik

Beaver Builder is wat ons betreft een van de makkelijkste page builders. Zodra je deze plugin opent, zie je direct de belangrijkste mogelijkheden naar voren komen. Met dank aan deze mogelijkheden maak je de pagina direct naar je wens.

Ook het installeren en instellen van Beaver Builder is een fluitje van een cent. Dit is te danken aan de plugin zelf, maar ook aan de populariteit van de plugin. Omdat, deze plugin zo populair is, vind je op het wereldwijde web veel handige gidsen. Met deze gidsen (en video’s) leer je nóg meer over deze plugin.

WordPress widgets integreren

Heb je met Beaver Builder een fraaie lay-out gemaakt? Dan is het mogelijk om WordPress widgets in deze lay-out te integreren. Ten opzichte van Elementor is dit een belangrijk voordeel; bij Elementor kan je namelijk géén gebruik van de standaard WordPress widgets maken.

De nadelen van Beaver Builder

Zijn wij voor de volle 100% te spreken over Beaver Builder? Nee, dat is niet het geval. Op het moment dat wij van deze plugin gebruikmaken, lopen wij namelijk structureel tegen enkele nadelen aan. Over de belangrijkste nadelen vertellen we je hieronder graag iets meer.

Relatief prijzig

Kies je voor de betaalde variant van Beaver Builder? Dan moet je relatief diep in de buidel tasten. Ten opzichte van andere page builders is dit gewoonweg een van de duurdere varianten.

Minder uitgebreid

Zit je tussen Elementor en Beaver Builder te twijfelen? Als je voor de meest uitgebreide plugin wilt gaan, is Beaver Builder niet de beste optie voor je. Bij Elementor kan je uit meer dan 300 lay-outs kiezen, terwijl dit bij Beaver Builder ‘slechts’ 50 is.

Bovendien vind je in Elementor 80 elementen en in Beaver Builder 31 elementen. Ten opzichte van Elementor is Beaver Builder dus niet super uitgebreid. Mocht je nog geen ervaring met een page builder hebben, dan is dat echter een voordeel. Je kunt daardoor Beaver Builder sneller onder de knie krijgen!

Conclusie

Onder aan de streep zijn wij enthousiast over Beaver Builder. Geldt dat ook voor jou? Dan raden wij je aan om direct met deze page builder aan de slag te gaan. Kom je er niet helemaal uit? Loop je tegen problemen aan? Of lukt het je niet om de pagina’s naar wens te maken? Dan kan je bij ons aankloppen! Wij lossen alle problemen met betrekking tot Beaver Builder voor je op.

Heb je interesse in onze diensten? Neem gerust contact met ons op, deel je wensen en we komen graag in actie voor je. Deze page builder kent voor ons in ieder geval géén geheimen meer!

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex