Blog

WordPress resetten en herstellen

Afbeelding WordPress resetten en herstellen

Het gebeurd regelmatig dat je even niet meer aan weet wat je met je website wil en wat je er mee gaat doen. De reden om een WordPress website te resetten is wel een extreme. Wij gaan alsnog wel deze mogelijkheid met jou bespreken. Mocht er iets technisch aan je website zijn, kan je ook onze WordPress specialisten benaderen. Technische problemen behandelen wij in het WordPress Onderhoudspakket.

Waarom WordPress resetten?

Er zijn verschillende redenen waarom je WordPress zou willen resetten. Bijvoorbeeld als je gehackt bent en alles weer opnieuw op moet bouwen. Ook kun je ervoor kiezen om een verouderde website nieuw leven in te blazen en helemaal opnieuw te beginnen. Verhuizen naar een nieuw domein kan ook een reden zijn om WordPress te resetten. Helemaal leeg halen van je website kan ook. Hierbij haal je alle content eruit en vult deze weer met nieuwe, actuele content.

Welke manieren zijn er om te resetten?

Er zijn verschillende manieren om jouw WordPress te resetten, dit kan handmatig, maar ook met plugins. WPOnderhoud.nl is gespecialiseerd in het resetten en herstellen van WordPress. Onderschat dit onderdeel niet. Het is een specifieke klus waarbij ook veel mis kan gaan, waardoor ook belangrijke content verloren kan gaan. Wij adviseren en begeleiden je graag bij het resetten van jouw WordPress.

Nieuwe start na resetten

Als je jaren geleden een website online hebt gezet, maar hier weinig naar hebt omgekeken kun je in de situatie komen dat je een besluit moet nemen. Besluiten of je door wilt gaan met deze website of niet. Wellicht is de content verouderd van deze website, maar is deze website zakelijk misschien nog wel heel interessant.

Nieuw leven inblazen

Bijvoorbeeld als je een website hebt over darten en opeens wordt darten enorm populair in Nederland. En als deze website ook nog eens een pakkende, eenvoudige domeinnaam heeft, kan dit nog weleens een reden zijn om deze website nieuw leven in te blazen. Dit wordt dan een goede reden om deze website te resetten, de content helemaal leeg te halen en opnieuw te beginnen. Na het resetten en het vullen met nieuwe content is jouw website weer als nieuw en kun je hiermee weer volop bezoekers trekken!

Resetten na aanval hackers

Naast bovenstaand voorbeeld kan het ook zo zijn dat je bent aangevallen door hackers. Daardoor is de kans aanwezig dat de software niet meer goed werkt of dat er content is gestolen. In zo’n geval wil je het liefste helemaal opnieuw beginnen. Een goede reden om je WordPress website te resetten dus. Dat kan ook het geval zijn als je jouw website opnieuw wilt ontwerpen. Met nieuwe thema’s, nieuwe plugins en nieuwe content. Een nieuwe look voor je website dus, een prima reden om jouw website te resetten. Is jouw website gehackt? Bekijk onze dienst website gehackt en kijk wat er mogelijk is.

Hoe reset je een WordPress website?

De eenvoudigste manier om jouw WordPress website te resetten is door het downloaden van een plugin. Hiervoor dien je niet veel technische kennis te hebben over bijvoorbeeld databases, servers en andere technische aspecten.

WordPress reset plugins

Het resetten van je WordPress website kun je doen door een plugin te gebruiken. Als je doel is om de instellingen van jouw WordPress website te resetten naar de standaardinstellingen, dan is de plugin WordPress Reset een aanrader.

WP Reset WordPress plugin

WP Reset – Most Advanced WordPress Reset Tool

Deze plugin zorgt ervoor dat al je instellingen van je database worden teruggezet naar de standaardinstellingen, hiermee heb je feitelijk weer een nieuwe, schone database. Bestanden (zoals WordPress uploads) blijven hierbij gewoon intact, waardoor je de content niet hoeft terug te plaatsen. Daarnaast is het wel zo dat je pagina’s, reacties, afbeeldingen en posts wel kwijtraakt bij het resetten.

Het maken van een goede WordPress backup is dan ook wel aan te raden als je gebruik maakt van deze plugin om WordPress mee te resetten.

WordPress Database Reset

Ook kun je gebruik maken van de plugin WordPress Database Reset. Deze plugin geeft je de mogelijkheid om zelf tabellen aan te wijzen die je wilt resetten. Het geeft je hiermee de mogelijkheid om verfijnd aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld als je specifiek alle reacties uit je database wilt halen, of juist alle berichten die je hebt geplaatst.

Deze plugin leent zich dan ook uitstekend om periodiek op te schonen, waarmee jouw WordPress omgeving goed onderhouden blijft.

WordPress herstellen

Het resetten van WordPress is mogelijk door het gebruik van een goede plugin. Toch is het herstellen van WordPress iets waarbij je wel moet weten wat je doet. Als het verkeerd gaat, kun je namelijk ook veel bestanden en/of belangrijke content verliezen. Als het misgaat, kan het uiteindelijk ook veel meer tijd en geld kosten dan nodig is. WPOnderhoud.nl heeft veel ervaring met het resetten van WordPress websites en kan dit professioneel voor je uitvoeren. Bekijk onze WordPress Onderhoudspakketten.

WordPress website als nieuw na reset

De redenen zijn uiteenlopend om je WordPress te resetten, maar het doel is altijd hetzelfde; je wilt kunnen beschikken over een WordPress website die na het resetten precies wordt zoals jij dit voor ogen had. Dit kan een opgeschoonde database zijn, een compleet lege omgeving of wellicht wil je gaan voor een totaal nieuw ontwerp. Na het herstellen van de WordPress is jouw website weer als nieuw. Hierbij is het belangrijk om altijd een goede backup te maken voordat je jouw WordPress gaat herstellen. Als er iets misgaat, kun je immers altijd weer terug naar de oude situatie.

Hulp nodig? Neem contact op!

Aarzel niet en laat je adviseren door onze WordPress specialisten in het geval dat je hulp nodig hebt! Neem daarvoor contact met ons op via de live chat, e-mail of bel ons op 030 20 72 488. Benieuwd naar wat voor jou kunnen doen? Bekijk onze WordPress Onderhoudspakketten en laat je zorgen door ons wegnemen.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

Bekijk ook artikel
Bekijk ook artikel
© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex