Blog

Postcode API gebruiken voor WooCommerce webshop

Afbeelding Postcode API gebruiken voor WooCommerce webshop

Wil jij een postcode API gebruiken voor WooCommerce? Logisch. Met zo’n API geniet je van veel voordelen, van veel gemak en van veel mogelijkheden. Maar, hoe kun je een postcode API gebruiken voor WooCommerce? Het antwoord op díe vraag geven wij je graag in dit artikel.

Waarom zou je een postcode API gebruiken voor je WooCommerce webshop? Omdat je het met zo’n API een stuk makkelijker voor je bezoekers/klanten maakt. Door zo’n API wordt namelijk direct de straat + het huisnummer ingevuld bij het afrekenen. Dit beteken dat je bezoeker zelf minder hoeft te doen, waardoor hij/zij sneller de bestelling kan plaatsen. Dít komt de conversie van je webshop absoluut ten goede.

Maar, hoe krijg je het nou voor elkaar dat de woonplaats, straat en huisnummer automatisch ingevuld worden? Daarvoor heb je een postcode API nodig. Deze API controleert de postcode, zoekt de postcode in de database op en verwerkt deze postcode direct. Dit verwerken gebeurt door de straat, het huisnummer en de woonplaats toe te voegen. Je bezoeker hoeft deze gegevens dus niet meer zelf in te typen!

Klinkt dit als muziek bij je in de oren? Dat is goed voor te stellen. Voordat je van de voordelen kunt profiteren, moet je een geschikte plugin uitkiezen. Wij hebben alvast drie interessante plugins voor je opgezocht.

Postcode.nl International Address API plugin for WooCommerce

Heb je een internationale webshop? Dan kun je het beste voor deze API plugin van Postcode.nl kiezen. Deze plugin werkt bijzonder simpel, is in het Engels en Nederlands verkrijgbaar en beschikt over een uitgebreide database.

In deze database zijn sowieso alle Nederlandse postcodes te vinden. Maar, ook veel buitenlandse postcodes zijn in deze API plugin te vinden. Met name als je een buitenlandse webshop hebt, is dit dus een ideale plugin voor je.

WooCommerce Postcode Checker

Een andere plugin die je kunt gebruiken, is de WooCommerce Postcode Checker. Dit is een plugin die perfect samenwerkt met WooCommerce en waaraan je veel plezier gaat beleven.

Dit komt onder meer door de dubbele functie van deze plugin:

  • Controle van de postcode: als een bezoeker de postcode intypt, is een foutje snel gemaakt. Deze plugin voert daarom een controle op de postcode uit. Horen de cijfers en de twee letters bij elkaar? Mocht dit niet het geval zijn, geeft de plugin een foutmelding.
  • Invullen van extra gegevens: nadat de bezoeker de juiste postcode ingevuld heeft, worden extra gegevens automatisch ingevuld. Het gaat hierbij om de straat en de plaats.

Belangrijk voordeel van deze plugin is dat de plugin van meerdere postcode databases gebruik maakt. Sommige van deze databases zijn gratis, maar voor sommige moet je een x bedrag betalen. Hoe dit precies zit, is afhankelijk van de hoeveelheid ‘calls’ per maand. Een echt populaire webshop zou dus wel geld voor deze plugin moeten betalen.

Spikkl WooCommerce Plugin

Als je een WooCommerce webshop hebt, kun je ook nog voor deze plugin van Spikkl kiezen. Ook deze plugin voert als het ware een controle op de postcode uit, waarna de juiste straat en huisnummer automatisch geselecteerd worden.

Heb je een relatief kleine webshop? Dan is dit wellicht de beste postcode API voor je WooCommerce webshop. Dit komt vooral doordat de installatie makkelijk is. Nadat je deze plugin geïnstalleerd hebt, geniet je bovendien van lage kosten. Mocht je webshop minder dan 100 requests per maand oproepen, is het gebruik van deze plugin zelfs volledig gratis.

Om van deze plugin gebruik te kunnen maken, moet je wel een Spikkl account aanmaken. Ook is het zaak dat je je WordPress en WooCommerce installatie een update geeft. Je hebt één van de meest recente versies van beide systemen nodig voor een correcte werking van deze postcode API.

De voordelen van een postcode API

  • Je maakt het je bezoeker een stuk makkelijker. Door automatisch de straat en het huisnummer in te laten vullen, bespaart je tijd voor de bezoeker. Dit spreekt echt elke internetgebruiker aan.
  • Je verhoogt de conversie. De meeste internetgebruikers hebben haast. Als zij opmerken dat ze veel velden in moeten vullen, klikken ze mogelijk je webshop weg. Door van één van de postcode API plugins voor WooCommerce te gebruiken, voorkom je dus dat mensen je webshop wegklikken.
  • 0,0% foutenmarge. Een dergelijke plugin brengt ook een 0,0% foutenmarge met zich mee. Een postcode is immers correct of foutief. Dát checkt de plugin, waardoor je niet onverhoopt een pakketje naar het verkeerde adres toe gaat sturen.

Conclusie

Over een postcode API voor WooCommerce zijn wij erg enthousiast. Geldt dat ook voor jou? En wil je daarom hulp inschakelen voor de installatie van één van bovenstaande plugins? Wij helpen je graag! Wij installeren én stellen de API plugin snel voor je in, waardoor je nergens meer omkijken naar hebt.

Interesse? Neem gerust contact met ons op; je kunt een live chat starten, ons bellen op 030 20 72 488 of ons contactformulier invullen.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex