Blog

Hotjar in je WordPress website gebruiken

Afbeelding Hotjar in je WordPress website gebruiken

Ben je bezig met het optimaliseren van je website? Dan moet je je pijlen op je bezoekers richten, maar wát doen de bezoekers precies op je website? Dat weet je pas als je gebruik van Hotjar maakt. Met Hotjar ben je in staat om een heatmap van je website te maken; je ziet hierbij precies waar bezoekers wel én niet klikken.

Zeker in het afgelopen jaar is Hotjar erg populair geworden. Dit komt vooral doordat meer en meer marketeers in proberen te spelen op het brein van de bezoekers. Maar, wat doet dit brein precies? Wat denkt het brein precies? En wat zijn de handelingen die door het brein bedacht c.q. uitgevoerd worden? Om dat laatste te achterhalen, heb je een heatmap nodig. En zo’n heatmap maak je gemakkelijk met Hotjar.

Hotjar instellen

Kijk je wel eens naar een voetbalwedstrijd? Na de wedstrijd worden wel eens analyses laten zien, waarbij een heatmap van een bepaalde speler zichtbaar wordt. Op deze map zie je precies waar de speler heeft gelopen en met welke frequentie. Des te roder het gebied is, des te vaker de speler op dat gebied van het veld aanwezig is geweest.

Precies zo’n heatmap kun je ook van je website gaan maken. Je ziet dan precies waar de muizen van je bezoekers naartoe bewegen. Ook zie je precies op welke buttons geklikt wordt en waar je dus de call to actions moet gaan plaatsen. Met zo’n heatmap vergaar je dus heel veel waardevolle informatie.

Maar, hoe kom je aan deze informatie? Om aan deze informatie te komen, zou je Hotjar goed moeten instellen. Voor het instellen van Hotjar hebben wij onderstaand stappenplan voor je opgesteld:

Sap 1: Hotjar account instellen

Ten eerste zou je een account bij Hotjar aan moeten maken. Via de website van Hotjar maak je snel een account aan, waarbij je uit twee pakketten kunt kiezen. Je kunt voor het gratis pakket kiezen, maar je kunt ook voor het betaalde pakket kiezen. Met het gratis pakket kun je tijdelijk dit systeem gratis uitproberen.

Nadat je je account aangemaakt hebt, kun je aangeven waar je Hotjar voor wilt gebruiken. Vervolgens is het zaak om de URL van je website in te vullen. Aan de hand van deze URL gaat Hotjar vervolgens een connectie met je website tot stand brengen.

Nadat deze verbinding tot stand gebracht is, krijg je toegang tot je persoonlijke dashboard. Op dit dashboard zie je direct een trackingcode verschijnen. Deze code moet je aan je website toe gaan voegen.

Stap 2: plugin van Hotjar installeren

Heb je een WordPress website? Dan geniet je op veel gebieden van veel gemak, zoals bij het instellen van Hotjar. Om Hotjar in te stellen, hoef je namelijk alleen maar de plugin van Hotjar te downloaden. Download de plugin en installeer deze.

Vervolgens kun je de aangemaakte code (zie stap 1) in je plugin plaatsen. Nadat je deze code in de plugin gezet hebt, hoef je alleen nog maar op opslaan te klikken.

Stap 3: heatmaps analyseren

Heb je de eerste 2 stappen doorlopen? Dan gaat Hotjar automatisch al het verkeer op je website monitoren. Deze tool houdt automatisch bij waar alle muizen naartoe bewegen en maakt op basis daarvan complete heatmaps.

Hoe je deze heatmaps in kunt zien? Daarvoor moet je met je Hotjar account inloggen. Klik vervolgens links op ‘Heatmaps’ en je ziet duidelijk de bewegingen op je website naar voren komen.

Tip: met het gratis abonnement zijn de hoeveelheid bezoekers beperkt tot 1.000. Mocht je een website hebben die meer bezoekers trekt, kun je dus beter voor het betaalde pakket kiezen.

Stap 4: Hotjar naar wens instellen

Nadat je de heatmaps geanalyseerd hebt, kun je bepalen of alles naar wens ingesteld staat. Of heb je liever dat Hotjar toch net iets andere pagina’s op een andere manier gaat meten? Je kunt van alles instellen, waarmee je de werking van deze tool kunt optimaliseren. Dit alles stel je in vanuit je Hotjar account.

Conclusie

Hotjar en WordPress zijn twee systemen die perfect met elkaar samenwerken. Door de WordPress plugin van Hotjar te downloaden, maak je het gebruik maken van deze plugin nóg makkelijker.

Kun je hier echter enige hulp bij gebruiken? Lukt het bijvoorbeeld niet om de plugin goed te installeren? Of lukt het je niet om de heatmaps op de juiste manier te verkrijgen? Wij staan graag voor je klaar. Wij werken al geruime tijd met deze plugin, waardoor wij deze snel voor je naar wens in kunnen stellen.

Is het aan te raden om direct met bovenstaand stappenplan aan de slag te gaan? Ja, zeker. Als je echt serieus met je website wilt groeien, is Hotjar een onmisbare plugin. Mocht je er niet helemaal uitkomen, kun je gerust met ons contact opnemen. Wij horen je problemen aan en lossen dit graag voor je op. Start direct een live chat, vul ons contactformulier in of bel naar 030 20 72 488.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex