Blog

Akismet anti spam review in WordPress

Afbeelding Akismet anti spam review in WordPress

Uit deze Akismet review kan je opmaken dat het gebruik van Akismet onmisbaar is voor je WordPress website. Met de Akismet anti-spam WordPress plugin kan je jezelf beschermen tegen spam. De zelflerende en betrouwbare anti-spam plugin helpt de professionaliteit van je WordPress website naar een nieuw niveau te brengen.

Wat is spam?

Als je vaak ongewenste berichten ontvangt, spreken we van spam. Deze berichten hebben veelal een commercieel karakter. De meeste bekende vorm van spam is wel het ontvangen van berichten waarin er medegedeeld wordt dat je een groot bedrag hebt gewonnen. Het kan hier ook om een nieuwe auto gaan of een reis naar een ver land wat je gewonnen hebt. Het kan ook zijn dat je een email ontvangt waarin wordt gemeld dat je recht hebt op een erfenis, van een verre oom waar je nog nooit van had gehoord. Wellicht heb je weleens van een mail van een familielid gehad, waarin er werd gevraagd om een filmpje te openen. Waarbij achteraf bleek dat het hier ook ging om spam.

Als je een WordPress website hebt, zit je zeker niet te wachten op spam. Het is irritant, vervelend en het kost tijd om het te verwijderen. Gelukkig is er een goed anti-spam programma voor WordPress. Akismet WordPress is een plugin die veel gebruikt wordt tegen spam. In deze Akismet review kun je lezen hoe deze plugin werkt en waarom dit een handig hulpmiddel is om spam te bestrijden.

Hoe spam voorkomen in WordPress?

Spam kan van buitenaf binnenkomen op je WordPress website via verschillende manieren. Vaak met een commerciële boodschap, met een lokkertje of via een misbruikt emailaccount van een zakenrelatie. Ook kan spam vanuit jouw WordPress website worden verstuurd. Dit kan gebeuren als je wordt gehackt, vervolgens neemt de hacker jouw website over en verstuurd de hacker spammails vanuit jouw WordPress website.

Het meest vervelende is als je zakenrelaties denken dat je ze spammails stuurt. Dit is niet bevorderlijk naar je relaties. In eerste instantie zullen denken dat jij deze mails zelf hebt gestuurd. Akismet WordPress kan hierbij uitkomst bieden. Dit programma kan gebruikt worden om verdachte e-mails in je WordPress er direct uit te filteren, waardoor deze niet in jouw omgeving terechtkomen. WPOnderhoud.nl heeft ervaring met het voorkomen van spam in een WordPress omgeving. Wij helpen je graag om ook jou te voorzien van een spamvrije website. Kijk hier wat wij doen tegen hackers en kijk hier wat wij kunnen doen om jouw website te beveiligen.

Akismet anti spam mail plugin

Akismet is een anti spam programma voor WordPress en is het antwoord op ongewenste berichten. Als je geen spam-plugin zou gebruiken, zou je overspoeld worden met reacties en berichten op je website.

Akismet anti-spam plugin

Akismet Spam Protection

Akismet draait op miljoenen WordPress websites waardoor de software in de loop der jaren steeds beter is geworden. Doordat het programma al jaren draait, herkent het ook steeds beter wat spam is en wat niet. Hierdoor wordt het programma steeds slimmer en komt er steeds minder spam binnen op WordPress websites.

Voordelen van Akismet:

Akismet maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en het kan putten uit een enorme database om te bepalen of een bericht geclassificeerd moet worden als spam of juist niet. Hier komt ook de kracht van WordPress in zijn algemeenheid om de hoek kijken. Doordat WordPress open source is, kan en mag iedereen meedenken en meebouwen aan betere software. Hierdoor verschijnen er regelmatig updates op de markt van Akismet waarbij de spamfilter nog weer beter is als de vorige keer. Iedere maand duiken er weer nieuwe spamberichten op. Deze berichten worden vervolgens geclassificeerd als spam, in de eerstvolgende update van Akismet wordt dit meegenomen. Als dit bericht vervolgens weer ergens opduikt, zal de anti-spam software van Akismet dit bericht niet doorlaten.

Akismet werkt eenvoudig

Bij iedere nieuwe WordPress installatie wordt de plugin Akismet voor WordPress standaard geïnstalleerd. Dit heeft als voordeel dat je vanaf de eerste seconde bent beschermd tegen spam. Deze anti-spam email software voor WordPress zorgt er hiermee voor dat je niet in de beginfase al meteen tegen spam aanloopt, waardoor jouw website misschien wel uit de lucht gehaald moet worden.

Het kan namelijk gebeuren dat een hacker besluit om duizenden berichten per minuut naar een onbeveiligde WordPress website te sturen. Als dit gebeurd ligt je website er binnen no-time uit. Akismet beveiligd je hier tegen. Akismet werkt eenvoudig. Je installeert de plugin en het programma gaat direct voor je aan de slag. Het beschermt je WordPress website als een filter, die reacties en mails blokkeert die verdacht zijn.

Askimet voor continuïteit en betrouwbaarheid

Veel WordPress websites vormen de motor van een onderneming. Er komen bestellingen op binnen, medewerkers loggen er op in om te werken en er wordt veel informatie op websites gedeeld. Bijvoorbeeld een WordPress website die gebruikt wordt voor beursberichten is zo’n voorbeeld.

Als hier ook veel blogs op worden geplaatst, waarop gereageerd kan worden, kan dit een doelwit worden van hackers om spam heen te sturen. Door heel veel berichten tegelijk te sturen, kan hiermee zelfs een website worden platgelegd.

Betrouwbaarheid van Akismet

Anti-spam software voor WordPress is geen overbodige luxe. Want bijvoorbeeld een site zoals hierboven genoemd in het voorbeeld, moet altijd beschikbaar zijn. Een paar uur uitval kan al veel geld kosten. En niet alleen geld, maar ook reputatieschade.

Akismet biedt hiervoor de juiste bescherming. Anti-spam email software van Akismet herkent spam doordat dit programma kan putten uit een grote database. Het laat alleen betrouwbare berichten door waardoor WordPress websites altijd door kunnen draaien.

Anti spam email WordPress

Akismet is een zelflerend programma. Door te kunnen putten uit een enorme database herkent het programma spamberichten en filtert deze eruit. Je kunt als gebruiker altijd even kijken bij de spamberichten of er niet onterecht berichten zijn tegengehouden.

Natuurlijk kan dit gebeuren. Door hier deze berichten te markeren als ‘geen spam’ worden deze weer teruggeplaatst. Het is verstandig om het op deze wijze te doen in plaats van het verwijderen van een dergelijk bericht, dat eigenlijk gewoon een goed bericht is. Door het te markeren als ‘geen spam’, wordt Akismet namelijk weer een stukje slimmer en als bij een andere WordPress website hetzelfde bericht binnenkomt, kan Akismet dit classificeren als geen spam.

Samenvatting Akismet review

In deze Akismet anti spam review heb je kunnen lezen hoe Akismet werkt en hoe jij hier als eigenaar van een WordPress website gebruik van kunt maken. Akismet is een zeer bruikbare plugin waarmee je jezelf kunt beschermen tegen spam. Je WordPress website wordt professioneler en je werkt met betrouwbare, zelflerende software.

Miljoenen WordPress websites draaien met Akismet en dat is juist de kracht van deze plugin. Door steeds meer ervaring op te doen, door de database met verdachte spam steeds meer te vullen, wordt Akismet alleen maar sterker.

Neem contact op

WPonderhoud heeft de kennis en kunde in huis om Akismet op een goede manier bij jou te laten draaien en onderhouden op je WordPress website. Waardoor jij als gebruiker kunt rekenen op een geautomatiseerd, streng toegangsbeleid voor je berichten. Neem contact op met één van onze WordPress specialisten. Je kan ons bereiken door middel van de livechat te starten of door even te bellen op 030 20 72 488.

Als je gehackt bent of je denkt dat je gehackt bent, bekijk dan onze dienst WordPress Website Gehackt.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex