Blog

Een bestaande plugin gebruiken of zelf ontwikkelen

Afbeelding Een bestaande plugin gebruiken of zelf ontwikkelen

Een bestaande plugin of zelf een plugin ontwikkelen; beide opties brengen hun eigen voordelen met zich mee. Om de beste keuze te kunnen maken, moet je je keuze goed op een rijtje zetten. Voldoet een bestaande plugin vervolgens aan je wensen? Dan is dat de beste keuze. Kan je geen geschikte bestaande plugin vinden? Dan kies je beter voor het laten ontwikkelen van een plugin.

Bestaande plugins

Heb je specifieke wensen met betrekking tot een plugin? Zorg er dan voor dat je deze wensen goed op een rijtje zet. Aan de hand van dit rijtje wensen kan je vervolgens op zoek naar een geschikte plugin gaan.

Het uitgebreide aanbod van WordPress plugins kan je op twee manieren bekijken:

  • Via de backend van WordPress: als je op je WordPress website ingelogd bent, kan je links op ‘Plugin’ en ‘Nieuwe Plugin’ klikken. Vervolgens kan je de gewenste plugin opzoeken of op zoek gaan naar een geschikte plugin.
  • Via Google: ook via Google kan je op zoek gaan naar een bestaande plugin. Via Google kom je ongekend veel zoekresultaten tegen, waarmee je mogelijk de juiste plugin kunt vinden.

Wil je dit zoeken voor jezelf zo makkelijk mogelijk maken? Probeer dan zoveel mogelijk Engelse termen te gebruiken. De meeste plugin ontwikkelaars hanteren de Engelse taal, bijvoorbeeld in hun marketing. Door in het Engels te zoeken, is de kans dus vele malen groter dat je de gewenste plugin vindt.

Kom je een interessante plugin tegen? Kost die plugin alleen het nodige geld? Dan kan je er altijd nog voor kiezen om zelf een plugin te ontwikkelen. Een bestaande plugin gebruiken of zelf een plugin ontwikkelen; het is een belangrijke afweging die je moet maken.

Zelf ontwikkelen van plugins

Kom je maar geen interessante plugin tegen? Of heb je een goed idee met betrekking tot een compleet nieuwe plugin? Dan kan je deze plugin uiteraard zelf ontwikkelen. Hier heb je enkele benodigdheden nodig:

  • Voldoende tijd: het ontwikkelen van een plugin doe je niet in één avond. Je moet hier echt de tijd voor nemen en alles tot in perfectie ontwikkelen.
  • Kennis: voor het ontwikkelen van een WordPress plugin heb je ook specifieke kennis nodig. Deze kennis heeft niet alleen betrekking op programmeren, maar ook op bijvoorbeeld de veiligheid.
  • Testers: heb je het idee dat je de plugin perfect ontwikkeld hebt? Dan is het zaak dat je de plugin door meerdere mensen laat testen. Vanuit deze personen krijg je ongetwijfeld goede feedback, waarmee je de plugin nog beter kun maken.

Beschik je over deze drie benodigdheden? Dan kan je prima zelf een WordPress plugin ontwikkelen. Beschik je niet over deze drie benodigdheden? Dan kan je er ook nog voor kiezen om door iemand anders een plugin te laten ontwikkelen. Dit kost uiteraard het nodige geld, maar je krijgt wel veel waar voor wat je uitgeeft.

Laat een plugin in ieder geval altijd door een specialist ontwikkelen. Een specialist weet precies waar een goede plugin aan moet voldoen. Ook op het gebied van veiligheid en snelheid weet een specialist hoe de plugin geoptimaliseerd kan worden.

Conclusie

Een bestaande plugin gebruiken of zelf een plugin ontwikkelen: waar gaat jouw keuze naar uit? Ongeacht wat je keuze is (geweest), kan je een beroep op ons doen. Wij adviseren je graag over de juiste plugins, wij lossen problemen met plugins op en wij stellen je WordPress graag volledig naar wens in. Neem gerust contact op voor meer informatie!

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

Bekijk ook artikel
Bekijk ook artikel
© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex