Blog

Plugin op maat maken WordPress

Afbeelding Plugin op maat maken WordPress

Heb je speciale wensen met betrekking tot je WordPress website? Dan bestaat de kans dat hier nog geen plugin voor ontwikkeld is. Gelukkig kan je zelf een plugin op maat maken óf laten maken. Bij het (laten) maken van een WordPress plugin is het vooral van belang om goed over de functionaliteiten na te denken.

Op maat bouwen van WordPress plugins

In veel situaties is het op maat bouwen van een WordPress plugin de beste optie. Dit is bijvoorbeeld het geval als je hele specifieke wensen hebt. Wil je bijvoorbeeld een unieke calculator aan je website toevoegen? Of wil je dat je website over een unieke functionaliteit beschikt? In deze beide voorbeelden kom je al snel uit bij het op maat laten bouwen van een WordPress plugin.

Mocht je daar oren naar hebben, dan heb je dus twee mogelijkheden. Je kunt zelf een WordPress plugin ontwikkelen, maar je kunt dit ook overlaten aan een specialist. Door dit aan een specialist uit te besteden, geniet je van de nodige voordelen:

  • Je bent van een perfecte plugin verzekerd. Als je voor een echte specialist kiest, weet je zeker dat de plugin van de gewenste kwaliteit is. Belangrijkste hierbij is uiteraard wel dat je durf te investeren in een goede specialist.
  • Je bent van een prima service verzekerd. Veranderen na verloop van tijd je wensen en wil je daarom graag je plugin aangepast hebben? Als je de plugin door een specialist hebt laten maken, is dat geen probleem. Ook als de plugin geüpdatet moet worden, ben je bij de specialist aan het juiste adres.
  • Je kunt al je wensen in de plugin laten verwerken. Ook dit is het geval als je voor een goede specialist kiest. Zo’n specialist weet precies hoe een goede WordPress plugin ontwikkeld kan worden.
  • Je bent van de gewenste veiligheid verzekerd. Een gekend nadeel van sommige plugins is dat deze niet veilig zijn. Als je een eigen WordPress plugin door een specialist laat bouwen, ben je wel van de gewenste veiligheid verzekerd. Wel zo prettig!

Ben je zelf handig met code en programmeren? Dan kan je er ook voor kiezen om zelf een WordPress plugin op maat te bouwen. Neem in dat geval je wensen als uitgangspunt en denk goed na over de ideale samenstelling van de plugin.

Richt je pijlen verder op de veiligheid en snelheid van de plugin. Een plugin mag niet ten koste gaan van de laadsnelheid van je website. Ook mag een plugin geen potentieel gevaar vormen voor je website. Zorg er daarom voor dat je de nieuwste technieken en veiligheidssystemen gebruikt.

Let er bovendien goed op dat je de plugin goed test. Laat de plugin ook door anderen testen, zodat je van meerdere personen feedback binnenkrijgt. Dát komt de kwaliteit van de WordPress plugin op maat alleen maar ten goede.

Conclusie

Is het maken van een WordPress plugin op maat verstandig? Ja, zonder enige twijfel. Als je zelf handig bent, kan je het prima zelf doen. Je kunt dit echter ook aan een specialist overlaten, waarmee je van het perfecte resultaat verzekerd bent.

Kom je er niet helemaal uit? Of ervaar je problemen met een WordPress plugin op maat? Neem gerust contact met ons op; wij lossen alle problemen snel en vakkundig op!

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex