Blog

De voordelen van het CMS WordPress vergeleken met andere CMS

Afbeelding De voordelen van het CMS WordPress vergeleken met andere CMS

Het zelf opzetten en beheren van je eigen website klinkt in eerste instantie wellicht als een uitdaging. Dit is zeker het geval als jij zelf niet bepaald bekend bent met diverse programmeertechnieken zoals Hypertext Markup Language (HTML). Echter hoeft dit geen obstakel te zijn voor het beginnen aan je eigen website.

Met behulp van een Content Management Systeem (CMS) heb jij namelijk je hele website onder controle. In dit artikel lees je wat een CMS precies inhoudt en hoe diverse soorten CMS van elkaar verschillen, zodat jij een geschikte CMS voor jouw website kan uitkiezen.

Wat houdt een Content Management Systeem in voor jouw website?

Wanneer je jouw eigen website wilt opzetten, heb je een geschikt systeem nodig om alle inhoud van jouw website te beheren. Hiervoor gebruik je een Content Management Systeem (CMS). Met behulp van een CMS kan je gemakkelijk nieuwe content aan je website toevoegen of oude content verwijderen.

Het gebruikmaken van een CMS is ontzettend handig voor websites die regelmatig ge-update moeten worden, zoals nieuwswebsites en blogs. Daarnaast kan iedereen eenvoudig gebruikmaken van een CMS, omdat je hiervoor niet over speciale kennis over programmeren hoeft te beschikken. Je kan dus met behulp van een CMS zelfstandig je eigen website beheren en aanpassen naar jouw wensen.

Het uitkiezen van een geschikte CMS voor jouw website doe je zo

Het kiezen van de juiste CMS voor jouw website is erg belangrijk, omdat dit dient als een basis voor je website. Voordat je gebruikmaakt van een CMS is het noodzakelijk dat je over een aantal vereisten beschikt. Dit zijn:

  • Een hosting met genoeg schijfruimte
  • Toegang tot een database, zoals MySQL
  • Een domeinnaam voor je website
  • Ondersteuning van een programmeertaal, zoals PHP of ASP

In jouw webhostingpakket kan je controleren of het aan deze vereisten voldoet en je dus in staat bent om een CMS te installeren. Wanneer jouw webhostingpakket over deze vereisten beschikt, kan je beginnen met jezelf oriënteren op diverse CMS.

Natuurlijk zijn er verschillende soorten CMS waar je uit kan kiezen, zoals WordPress, Shopify of Magento. Doordat elke CMS net weer iets anders werkt en niet voor elke soort website geschikt is, is het belangrijk om tijdens het oriënteren voor jezelf duidelijk vast te stellen aan welke eisen de CMS moet voldoen om de doeleinden van jouw website te behalen. Daarnaast is het niet eenvoudig om op een later moment te wisselen van CMS, dus is het belangrijk dat je vanaf het begin een geschikte CMS installeert.

Kies voor WordPress als CMS voor jouw website

Zoals er al eerder werd genoemd zijn er diverse soorten CMS waaruit je kan kiezen. Eén van de meest gebruikte CMS is WordPress. Met behulp van het WordPress CMS kan je gemakkelijk je eigen WordPress website opzetten, zonder dat je hiervoor over ingewikkelde programmeerkennis hoeft te beschikken.

In tegenstelling tot andere CMS is WordPress eenvoudig te gebruiken voor iedereen, ongeacht voor wat voor doeleinden je website dient. Hierdoor kan je gebruikmaken van allerlei functies zoals het installeren van diverse plug-ins, om jouw website helemaal naar jouw wensen op te zetten. WordPress dient als een geschikte CMS voor zowel websites van startende ondernemers, als voor webwinkels van grote bedrijven.

Lees ook onze blog ‘Waarom je website in WordPress bouwen?‘.

WordPress als open source CMS voor jouw website

WordPress kan door iedereen gratis geïnstalleerd en gebruikt worden als CMS, omdat het als een open source systeem is ontworpen. Oorspronkelijk kon je met WordPress als CMS gemakkelijk berichten publiceren, als je bijvoorbeeld een eigen blogwebsite had. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk met WordPress als CMS, doordat het platform ontzettend is gegroeid en voortdurend nieuwe functies uitbrengt. Het is nu voor iedereen mogelijk om gebruik te maken van diverse functies, waarmee je jouw gehele website kan beheren en inrichten zoals jij wilt.

Hulp nodig met het opstellen van jouw website in WordPress?

Heb je besloten om WordPress te gebruiken als CMS voor jouw website, maar vraag je je nu af hoe je vanaf hier verder moet? Maak je dan geen zorgen en neem gerust contact op met één van onze WordPress specialisten.

Of je nou op zoek bent naar een helpende hand bij het opzetten van jouw eigen website of naar advies van een professional over het uitkiezen van een geschikte lay-out voor jouw website. Onze WordPress specialisten staan voor je klaar om je met al je vragen verder te helpen, zodat jij succesvol je eigen website kan opzetten.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex