Blog

Breadcrumbs krijgen op je WordPress website? Zo doe je dat!

Afbeelding Breadcrumbs krijgen op je WordPress website? Zo doe je dat!

Het woord breadcrumbs is geïnspireerd door het sprookje klein duimpje. In dat sprookje strooide het jongetje altijd kiezelsteentjes als hij op pad ging, zodat hij altijd de weg terug weer zou vinden. Toen de steentjes een keer op waren, gebruikte hij uit nood stukjes brood. Op een WordPress website gebeurt eigenlijk hetzelfde: als bezoeker laat je, bij wijze van, steeds stukjes brood achter op de website. Door de stukjes weer te volgen, weet je precies hoe je weer terug bij de homepage van je website kan komen.

Wat zijn breadcrumbs?

Wellicht heb je nog nooit gehoord van breadcrumbs, maar grote kans dat je het wel eens voorbij hebt zien komen in de zoekmachines. Breadcrumbs is een type navigatie op WordPress websites waarmee een websitebezoeker op een eenvoudige manier kan navigeren tussen verschillende pagina’s. Ze worden vaak bovenin het scherm weergeven en ze geven aan waar je je op dit moment bevindt binnen de WordPress website.

Waarom breadcrumbs gebruiken op je website?

Er zijn drie belangrijke redenen waar het belangrijk is om breadcrumbs te gebruiken op je WordPress website:

1. Interne navigatie

Breadcrumbs zorgen ervoor dat je WordPress website gebruiksvriendelijk is voor je bezoekers. Bezoekers kunnen namelijk veel makkelijker navigeren op jouw WordPress website door breadcrumbs. Ze zien precies waar op je WordPress website ze op het moment zijn en hoe ze er zijn gekomen.

2. Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Breadcrumbs zijn goed voor je zoekmachineoptimalisatie. Breadcrumbs zorgen er namelijk voor dat Google kan zien dat jouw WordPress website gebruiksvriendelijker is. Google waardeert dat erg en zal je website daardoor ook beter beoordelen. Breadcrumbs worden ook weergeven in de Google zoekresultaten en dat laat jouw WordPress website opvallen tussen alle andere links van websites. Dat laat je professioneel overkomen. Bovendien zorgen breadcrumbs voor interne links op je website, en dat is ook weer voordelig is voor de SEO.

Kijk voor de noodzaak van jouw SEO bij onze dienst WordPress SEO.

3. Bouncerate

Breadcrumbs geven je WordPress website structuur. Bezoekers vinden dat vaak prettig en het gevolg daarvan is dat bezoekers langer op je website blijven en meerdere pagina’s bezoeken. Dat zal dus ook de bouncerate, het percentage bezoekers dat je website bezoekt en direct weer verlaat, verlagen. Een mooie bijkomstigheid is dat Google dat op de langere termijn zal belonen met een stijging in de rankings van jouw WordPress website.

Hoe krijg je breadcrumbs in WordPress?

Je hebt verschillende mogelijkheden om breadcrumbs toe te voegen aan je website. De meest eenvoudige om zelf toe te kunnen passen, is door middel van een plugin te downloaden. In de plugin kan je aangeven hoe je je breadcrumbs wil.

WordPress plugins voor breadcrumbs

Onze WordPress specialisten hebben verschillende plugins, die wij aanraden, uitgezocht voor jouw WordPress website. Je kan zelf kijken welke plugin je het fijnste werkt. Deze keer hebben wij er twee uitgekozen en beginnen we bij de bekendste.

Yoast SEO WordPress plugin

Yoast SEO

Yoast SEO is een plugin van WordPress die het mogelijk maakt om heel eenvoudig breadcrumbs aan je WordPress website toe te voegen. Yoast SEO zorgt er niet alleen voor dat je breadcrumbs worden getoond op je WordPress website, maar het voegt ook een snippet toe waardoor Google je zoekresultaten voorziet van een kruimelpad.

Benieuwd wat een snippet is? Bekijk hier onze blog over featured snippet.

Om de breadcrumbs toe te voegen via Yoast SEO ga je in de plugin naar  ‘interne links’. Je kan zelfs helemaal bepalen hoe het kruimelpad eruit komt te zien op jouw WordPress website.

Breadcrumbs NavXT WordPress plugin

Breadcrumbs NavXT

Ook de plugin Breadcrumbs NavXT maakt het mogelijk om breadcrumbs in te stellen op jouw WordPress website. Na de installatie van deze plugin zijn de instellingen te vinden onder ‘Instellingen > Breadcrumb NavXT’.

Wanneer jouw WordPress thema de plugin ondersteunt, zal het direct zichtbaar zijn op je website. Als dit niet geval is dan moet je een speciale code toevoegen aan je thema. Deze code is gemakkelijk te vinden op verschillende websites via Google.

Laat Google indexeren

Na het activeren en instellen van de breadcrumb plugins heeft Google wel even wat tijd nodig om de breadcrumbs te indexeren. Je gaat dus niet direct resultaat zien, maar daar hoef je je verder geen zorgen over maken. Op korte termijn zal je jouw ingestelde breadcrumbs terugvinden in de zoekresultaten!

Hulp nodig? Neem contact op!

Lukt het niet met de broodkruimels in te stellen of heb je vragen over jouw WordPress SEO? Neem even contact op met onze WordPress specialisten. Zij kunnen je met alle WordPress gerelateerde vragen helpen. Je kan ons bereiken door middel van een live chat te starten of bel ons op 030 20 72 488.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex