Blog

Beste TikTok plugins voor WordPress

Afbeelding Beste TikTok plugins voor WordPress

De enorm populaire app TikTok is op dit moment de snelst groeiende social media app. Met TikTok is het mogelijk om op een simpele manier online video’s te maken en te delen. De app heeft al meer dan een miljard actieve gebruikers en het is vooral populair onder de Gen-Z’ers (geboren tussen 1996 en 2015). Deze generatie kent geen wereld zonder smartphones, het zijn echte digital natives. Zijn jouw gebruikers actief op TikTok? Dan is het zeker het overwegen waard om TikTok video’s op je WordPress website te gebruiken. Maar welke TikTok plugins heb je nodig?

In deze blog vertellen we je de voordelen van het gebruik van TikTok op WordPress en vertellen we je wat de beste plugins zijn hiervoor.

Waarom TikTok integreren op je WordPress website?

TikTok is nog vrij nieuw en daarom zijn nog niet veel ondernemers die deze app inzetten om te communiceren met de doelgroep. Nog maar weinig websites profiteren van het gebruik van TikTok-feeds, maar wanneer je hier wel mee start zul je direct een groot deel van het jonge publiek aantrekken en kan je je onderscheiden van jouw concurrenten.

Daarnaast weergeven de TikTok feedplugins constant nieuwe inhoud zien. Zo bied je jouw gebruikers steeds relevante informatie die zijn interessant vinden. Dat maakt de kans groot dat ze langer op jouw website blijven hangen of vaker terugkomen op de website. Een ander bijkomend voordeel is het feit dat het jouw werklast verlicht. De inhoud wordt namelijk automatisch bijgewerkt, waardoor je niet meer handmatig video’s hoeft te uploaden.

De beste TikTok plugins

Er zijn verschillende TikTok plugins die je kan gebruiken op jouw WordPress website:

TikTok Feed WordPress plugin

WP TikTok Feed

Met behulp van WP TikTok Feed plugin kan je heel makkelijk TikTok video’s op jouw website weergeven. De plugin is heel gebruiksvriendelijk en heel makkelijk te synchroniseren en configureren. Het is mogelijk om een of meer feeds aan te maken die de video’s ophalen en laten zien.

Om deze plugin te gebruiken moet je eerst de WP TikTok Feed plugin installeren. Als de plugin geactiveerd is, zie je in de linker navigatiebalk in je dashboard de nieuwe module TikTok Feed. Om een nieuwe feed aan te maken klik je op de blauwe button ‘+ Feed’.

De feeds kan je toevoegen op basis van hashtags of specifieke gebruikersnamen. Het verschil is dat je via hashtags contact haalt van verschillende accounts, met dezelfde hashtags. Via een gebruikersnaam haal je alle content van dat specifieke account.

Op moment van schrijven is de plugin nog niet in het Nederlands beschikbaar.

Embed TikTok Video Feed WordPress plugin

Embed TikTok Video Feed

Net als WP TikTok Feed is Embed TikTok Video Feed super gebruiksvriendelijk. De plugin biedt ook erg aantrekkelijke lay-out templates aan. De plugin is gratis, maar dat maakt de aanpassingsmogelijkheden ook redelijk beperkt.

Het is mogelijk om over te stappen naar een premium versie van deze plugin: TikTok Video Feed Pro.

TikTok Embed Block WordPress Plugin

Embed Block for TikTok

Maak je gebruik van de Gutenberg blok editor? Dan is Embed Block for TikTok een van de betere plugins voor TikTok voor jou. Met deze plugin hoef je je niet druk te maken om allerlei ingewikkelde configuraties en shortcodes, je hoeft namelijk alleen maar de URL van een video te kopiëren en deze op de gewenste plek weer te plakken.

De plugin is gratis, dat maakt wel dat je weinig controle hebt over hoe de video’s worden weergegeven.

TikTok Video Downloader WordPress Plugin

TikTok Video Downloader

Met TikTok Video and Music Downloader kan je je bezoekers de mogelijkheid bieden om de TikTok video’s op jouw WordPress website te downloaden.

Hoe werkt de plugin?

  1. Kopieer TikTok-video-URL / gebruikersnaam / hashtag
  2. Plak het in het veld
  3. Kies de video en klik op Downloaden om video’s op de harde schijf van jouw computer op te slaan

Het is een gratis plugin en heeft een paar unieke features. De download is ook zonder het watermerk van TikTok.

TikTok Advertising Pixel WordPress Plugin

TikTok Advertising Pixel

Via de plugin TikTok Advertising Pixel is het ook mogelijk om allerlei statistieken te meten, denk bijvoorbeeld aan click-throughs en conversies.

Met de plugin voeg je een HTML snippet toe aan jouw WordPress website. Een ideale plugin als je TikTok ook zou willen gebruiken om mee te adverteren.

Go for it!

Wil je groeien? Twijfel dan niet en ga aan de slag met TikTok. De app is al in meer dan 150 landen beschikbaar en het groeit nog steeds. De app biedt verschillende mogelijkheden om online marketing in te zetten, maar veel bedrijven blijven nog achter.

Ga voor een plugin die het beste aansluit op jouw wensen en de behoeften van jouw publiek. Door nu al de stap te nemen om TikTok te integreren in jouw WordPress website dan vergroot je de kans om binding en loyaliteit te creëren met jouw doelgroep.

Neem contact op

Weet je nog niet welke plugin voor jou geschikt is of wat je uiteindelijk met TikTok kan? Onze WordPress specialisten kunnen jou verder helpen met onder andere een content planning of advies. Neem contact met ons op door een chat te starten of ons te bellen op 030 20 72 488.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex