Blog

Beste kalender- en agendaplugins in WordPress


Afbeelding Beste kalender- en agendaplugins in WordPress

Wanneer je regelmatig een training, cursus, evenement of online webinar organiseert wil je dat graag zichtbaar maken op je WordPress website. Een digitale kalender of agenda is hiervoor ideaal, het helpt je namelijk om jouw activiteiten overzichtelijk in kaart te brengen. Je kan natuurlijk een aparte webpagina maken met daarin een tabel met al jouw evenementen, maar het is ook mogelijk om hiervoor een plugin te downloaden. Veel van deze agenda-plugins zijn zelfs gratis!

Top 5 WordPress kalenderplugins

Als je zelf een pagina aanmaakt om je evenementen te benoemen dan kost het beheer hiervan veel tijd. Je moet namelijk handmatig bijhouden als er een nieuw evenement aankomt of al is geweest. Een niet bijgewerkte agenda is niet alleen vervelend voor jezelf, maar ook voor de websitebezoekers. Daarom hebben we een aantal gratis kalenderplugins voor jou op een rijtje gezet.

1. The Events Calendar Plugin

The Events Calendar Plugin is speciaal ontwikkeld om op simpele wijze evenementen te creëren en te beheren. De plugin is makkelijk in gebruik en biedt allerlei handige features. Het heeft een zoekfunctie en integreert met Google Maps. Daarnaast zijn er ook genoeg premium add-ons beschikbaar met extra functionaliteiten.

De premium versie beschikt over:

  • Weekweergave, fotoweergave en mapweergave.
  • Terugkerende evenementen
  • Widgets (voor countdowns en het highlighten van evenementen)
WordPress The Events Calendar
– The Events Calendar plugin op WordPress

2. All-in-One Event Calendar Plugin

De All-in-One Event Calender is een plugin van Timely en heeft een prachtig design. Met verschillende features, zoals kleurcodes voor eventcategorieën, verschillende kalenderweergaves en een thema editor, kan je jouw evenementkalender echt laten opvallen.

WordPress All in one Event Calendar plugin
– All-in-One Event Calendar plugin op WordPress

3. Events Manager Plugin

De Events Manager Plugin was ooit bedoeld als registratietool voor evenementen, maar het bevat ook een hele goede en betrouwbare kalender. Met deze plugin kan je evenementen categoriseren en bepaalde kenmerken van het feest toevoegen, denk bijvoorbeeld aan een dresscode. De registratie- en ticketfunctionaliteit zitten al ingebouwd in de plugin, dus je kan er uiteindelijk veel meer mee dan het alleen gebruiken als kalender.

WordPress Events Manager
– Events Manager plugin op WordPress

4. My Calendar Plugin

De My Calendar Plugin bespaart je veel tijd als je een drukke en veranderlijke agenda moet beheren. Zo kan je meerdere evenementlocaties toevoegen en is het ook mogelijk om groepen te maken waarmee je verschillende evenementen tegelijkertijd kan bewerken. De plugin is erg functioneel, maar het design is niet zo strak als eerdergenoemde gratis plugins.

WordPress My Calendar plugin
– My Calendar plugin op WordPress

5. Spider Event Calendar

Als laatste is de Spider Event Calendar, deze kalender heeft ook enorm veel functionaliteiten, bijvoorbeeld kleurgecodeerde categorieën en custom HTML in evenementbeschrijvingen. In de betaalde versie zitten nog meer extra mogelijkheden. De plugin is ook helemaal responsive.

WordPress Spider Calendar plugin
– Spider Calendar plugin op WordPress

Meest geschikte kalenderplugin voor WordPress

Zoals je ziet zijn er enorm veel aanbod als het gaat om plugins met kalenderfunctionaliteiten. Elke plugin heeft ook zo z’n eigen voordeel, dus als je gebruik wil maken van een kalenderplugin dan is het aan te raden om je eerst eens in te lezen. Ga vervolgens na waarvoor jij de kalender op jouw WordPress website wil gebruiken.

Als laatste tip geven we graag mee dat het ook altijd handig is om voor het downloaden eerst het aantal actieve installaties en de tevredenheidsscore te bekijken. Dat zegt vaak veel over de kwaliteit en de betrouwbaarheid van zo’n plugin. Wat is jouw favoriete kalenderplugin en welke heb of ga jij installeren? Laat het ons weten in de chat.