Blog

Belangrijkste WordPress bestanden uitgelegd

Afbeelding Belangrijkste WordPress bestanden uitgelegd

Wat is het wp-config.php bestand? Wat is de wp-content map? En wat is de wp-admin map? Dit zijn enkele belangrijke bestanden waar geen enkele WordPress website zonder kan. Wat deze bestanden precies zijn, leggen we graag op een begrijpelijke manier uit.

Je kunt WordPress als een soort van huis zien. Om een huis te kunnen bouwen, is een stevige fundering nodig. De verschillende WordPress bestanden kan je vergelijken met de fundering van je website. Als je niet de belangrijkste WordPress bestanden op orde hebt, kan je je website nooit naar wens maken. Dat is ook het geval bij het bouwen van een huis; als de fundering van je huis niet goed is, kan je nooit je droomhuis (laten) bouwen.

Het wp-config.php bestand

Dit bestand slaat alle belangrijke informatie op, over bijvoorbeeld de paden naar specifieke mappen, allerlei instellingen, tabelprefixes en databaseconnecties. Zonder dit bestand zou het niet mogelijk zijn om een WordPress website te laten functioneren.

Bij de installatie van WordPress zou normaal gesproken een wp-config.php bestand aangemaakt worden. Is dat niet het geval? Dan kan je een leeg wp-config.php bestand aanmaken en vervolgens de inhoud van wp-config-sample.php in dit bestand plakken. Hierbij moet je wel goed opletten dat je de juiste waarden op de juiste plek plakt.

Wil je je website volledig naar wens instellen? Dan kan je dit ook via dit bestand doen. Hierbij is het wel van belang dat je heel goed weet waar je mee bezig bent.

De wp-content map

De wp-content map is een map waarin alle geplaatste content geplaatst wordt. Indien je de broncode van een WordPress website bekijkt, zie je onder meer het soort thema terug in de wp-content map. In deze map vind je echter ook de gebruikte plugins en mediabestanden terug.

Wil je nou graag zelf een thema willen uploaden? Dan is het zaak dat je dit in de wp-content map gaat doen. Vind je het niet zo prettig dat deze map déze naam heeft? Dan is het goed om te weten dat je de naam van de wp-content map aan kunt passen. Doe dit echter alleen als je weet waar je rekening mee moet houden.

De wp-admin map

In de wp-admin map zijn alle bestanden te vinden die voor een admin van toepassing zijn. Als admin kan je deze bestanden in de map bewerken, verwijderen of toevoegen. Ook hiervoor geldt weer dat je precies moet weten waar je mee bezig bent. Ga met deze map, maar ook met bovenstaande belangrijke WordPress bestanden, niet experimenteren.

Conclusie

Wil je graag van alle belangrijke WordPress bestanden meer weten? Dat doe je door in je WP installatie de bovenstaande bestanden op te zoeken. Kijk naar de bestanden die in de mappen opgeslagen worden en probeer bepaalde verbanden te ontdekken.

Wil je vervolgens bepaalde aanpassingen doen? Dan is het advies om van onze diensten gebruik te maken. Deze belangrijke WordPress bestanden kennen voor ons geen geheimen meer, waardoor wij de gewenste veranderingen voor je door kunnen voeren.

Zit je op dit moment met een probleem met een van deze belangrijke WordPress bestanden? Dan staan wij ook graag voor je klaar!

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex