Blog

Zo zorg je voor meer websitebezoekers

Afbeelding Zo zorg je voor meer websitebezoekers

Nadat je een mooie WordPress website hebt gebouwd hoop je natuurlijk dat mensen direct jouw website komen bezoeken. Helaas is jouw website er een van velen en dus zullen potentiële klanten jou niet vanzelf vinden. Het is hard werken om stijgende cijfers in je statistieken te zien als het gaat om websitebezoekers. Om je een beetje op weg te helpen geven we je een aantal tips om nieuwe bezoekers naar je website te leiden en oude bezoekers weer terug te laten komen.

Zorg voor nieuwe content

Update je WordPress website regelmatig met nieuwe content. Waarom zou iemand je website opnieuw bezoeken als er geen nieuwe informatie te vinden is? Als je wil dat mensen je interessant vinden dan is het van belang om regelmatig nieuwe en waardevolle content te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan blogs, reviews of whitepapers. Schrijf dan niet alleen over jouw product of dienst, maar haak in op de interesses van je doelgroep. Dit kan je breed uitzetten. Op deze manier zal je ook een groter publiek bereiken en voor een grotere doelgroep interessant zijn.

Update oude content

Het is natuurlijk geen doen om al je blogs te voorzien van nieuwe informatie, maar update eens in de zoveel tijd je belangrijkste blogs. Haak in op nieuwe ontwikkelingen en voeg nieuwe alinea’s toe aan de blog. Bezoekers, maar ook Google, zien zo dat je artikel nog actueel is. Zo voorkom je dat je wegzakt in de zoekmachines.

Door te linken naar andere websites versterk je je verhaal. Je komt geloofwaardiger over als je je bronnen vrijgeeft en dan zal worden gewaardeerd door je publiek. Betrouwbaarheid speelt ook een belangrijk rol bij de bezoeker als het gaat om het doen van aankopen. Daarnaast is linken naar elkaars website een soort wisselwerking. Als jij een ander product of dienst in het zonnetje zet, dan zal de eigenaar daarvan jouw artikel hoogstwaarschijnlijk delen binnen zijn/haar netwerk. En dat pakt natuurlijk ook weer voordelig uit voor jou wat betreft het vergroten van je bereik. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Neem een kijkje bij onze dienst WordPress SEO.

Zet social media in

Wees proactief en deel je eigen content ook altijd via je eigen social media kanalen. Post niet alleen de link van je artikel of webpagina, maar wees origineel. Maak het aantrekkelijk voor de volger om daadwerkelijk op de link te klikken en op jouw website te belanden. Zorg er ook voor dat je actief bent op social media door het gesprek aan te gaan. Antwoord op vragen en reacties en neem deel aan discussies. Bouw je eigen community en behandel je volgers als je vrienden door betrokken en geïnteresseerd te zijn.

Maak je website mobile friendly

Mensen surfen steeds meer op het internet via hun telefoon of tablet. Het is daarom van essentieel belang dat jouw WordPress website mobiel toegankelijk is. Als dat niet het geval is, dan zal je ook heel snel de bezoeker kwijt zijn. Trage laadtijden en vreemde verhoudingen in tekst en beeld leveren eerder irritatie op bij de bezoeker dan interesse. Bovendien zorgt een gebruiksvriendelijke website niet alleen voor happy visitors, ook Google zal jou hiervoor belonen en jouw website hoger ranken in de zoekmachine.

Bekijk onze blog over mobile-first voor meer informatie.

Gebruik video’s op je website

Videocontent kan een waardevolle bijdrage leveren aan je content strategie en daarmee nieuwe bezoekers aan te trekken. Visuele content kan soms meer indruk maken dan tekstuele content en het wordt vaak beter onthouden door mensen. Daarnaast heeft het ook een psychologisch effect: je ogen focussen automatisch op bewegende beelden. Mensen krijgen daardoor ook vaak de neiging om het filmpje af te willen zien. Een lap tekst is vaak minder aantrekkelijk om aan te beginnen.

Besteed aandacht aan e-mailmarketing

Wellicht gaan nu wel alle alarmbellen af, want je hoort regelmatig mensen klagen over hun overvolle mailbox. Toch kan e-mailmarketing, als je het op de juiste manier inzet, een krachtige methode zijn om bezoekers aan te trekken. Wat is dan de juiste manier? Houd altijd in je achterhoofd dat kwaliteit gaat boven kwantiteit. Een nieuwsbrief met inhoudsloze teksten zullen averechts werken, dus wees creatief en geef mensen een reden zich aan te melden voor jouw nieuwsbrief. Zorg ervoor de de nieuwsbrief genoeg links bevat naar jouw WordPress website, zodat de mensen makkelijk kunnen doorklikken.

Adverteer

Het is natuurlijk het allermooiste scenario als je al jouw bezoekers op organische wijze op jouw website kan krijgen, maar het is ook niet verkeerd om bezoekers te lokken middels advertenties. Je kan op verschillende manieren online adverteren. Zo kan je AdWords inzetten om bovenaan in Google te verschijnen, maar ook via promoties op social media kan je proberen om meer bezoekers te trekken. Kijk wel medium past bij jouw bedrijf en jouw doelgroep.

Neem contact op

Bezoekers vinden helaas niet vanzelf de weg naar jouw website. Kom dus zelf in actie en probeer een aantal van onze tips uit! Het zal ons niets verbazen als je op korte termijn al een stijging in je websiteverkeer zal zien. Good luck! 🙂

Mocht je geen verandering of stijging zien, neem dan contact op met onze WordPress specialisten. Het kan zijn dat er andere problemen zijn aan je website. Wij zien dit vaker voorkomen. Je kan ons bereiken door middel van de chat te starten of bel ons op 030 20 72 488.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex