Blog

WordPress review plug-ins voor Google en meer

Afbeelding WordPress review plug-ins voor Google en meer

Waar je op het internet ook komt, zal je een aantal reviews tegenkomen. Bij het opzetten van je eigen WordPress website, heb je ook de mogelijkheid om diverse reviews te weergeven. Dit kan je doen door een geschikte review plug-in te downloaden en deze te installeren in WordPress. Maar voor welke review plug-in moet je nou kiezen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over review plug-ins voor jouw WordPress website en uit welke mogelijke review plug-ins je kan kiezen voor jouw website.

Het nut van reviews plaatsen op je eigen WordPress website

Het plaatsen van reviews op je WordPress website is nuttig voor zowel de bezoekers van jouw website als voor jou als eigenaar van de website. Door de bezoekers van jouw website de mogelijkheid te geven om een review achter te laten, kunnen zij hun ervaringen met diverse aspecten van jouw bedrijf delen met anderen. Op deze manier krijgen nieuwe klanten ook meteen te zien wat andere mensen ervan vinden en of ze zich op de juiste plek bevinden. Daarnaast krijg je door het plaatsen van reviews op je eigen WordPress website, meteen te lezen wat je klanten van jouw bedrijf vinden en of ze tevreden zijn. Dit dient als nuttige feedback die je kan gebruiken om verbetering aan te brengen aan diverse aspecten van je bedrijf.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een review plug-in voor je website?

Er zijn talloze review plug-ins voor je WordPress website waar je uit kan kiezen. Echter is niet elke review plug-in voor elk soort website geschikt, omdat elke review plug-in weer andere functies aanbiedt. Voordat je een review plug-in voor je website kiest is het belangrijk dat je voor jezelf eerst vaststelt wat voor soort reviews je op je website wilt weergeven. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een review plug-in die reviews van klanten laat zien of voor een review plug-in die alleen de door jou gekozen reviews laat zien.

Op zoek naar een review plug-in? Dan vind je hier de 10 beste WordPress review plug-ins op een rijtje

Vrijwel alle review plug-ins bevatten een aantal basisfuncties zoals het aanbieden van een beoordelingssysteem met sterren, het creëren van een aparte plek voor reviews en de mogelijkheid voor klanten om foto’s en video’s aan hun review toe te voegen. Echter heeft elke review plug-in weer andere extra functies aan te bieden. Daarom lees je hieronder over een aantal ideale review plug-ins waar je gebruik van kan maken op je WordPress website.

Plug-in 1: Google reviews widget

Een veel gebruikte review plug-in voor WordPress websites is Google reviews widget. Veel klanten laten reviews op Google achter. Deze worden met behulp van deze plug-in eenvoudig op jouw WordPress website weergegeven, in plaats van dat bezoekers een review op jouw website achterlaten. Deze plug-in is gratis te downloaden en te installeren op je WordPress website. Nadat je dit hebt gedaan kan de plug-in de reviews van jouw website van Google ophalen en vervolgens laten zien op jouw eigen WordPress website. Je kan kiezen uit diverse widget ontwerpen om jouw reviews weer te geven, zodat deze helemaal in de stijl van jouw website passen.

Plug-in 2: Starfish Reviews

Het is vanzelfsprekend dat je naast positieve reviews ook regelmatig te maken krijgt met negatieve reviews. Uiteraard wil je het zoveel mogelijk voorkomen dat klanten negatieve reviews achterlaten, die jouw andere klanten kunnen beïnvloeden. Wil je al jouw klanten nog steeds de mogelijkheid geven om een review achter te laten, maar wil je dat negatieve reviews liever niet voor iedereen te zien zijn? Dan is de Starfish Reviews plug-in waar je naar op zoek bent. Met behulp van deze plug-in kan je klanten eerst vragen of ze een positief of negatief gevoel hebben met jouw bedrijf. Aan de klanten met een positief gevoel wordt er gevraagd of ze een review willen achterlaten, die je vervolgens op je WordPress website kan weergeven. Aan de klanten met een negatief gevoel wordt er gevraagd om hun feedback achter te laten, zodat deze direct naar jou kan worden verstuurd.

Plug-in 3: WP-PostRatings

Als je op zoek bent naar een review plug-in waarmee je de bezoekers van je website de content of diensten van jouw website kunnen beoordelen, dan kan je gebruik maken van de WP-PostRatings plug-in. Deze gratis plug-in kan je eenvoudig aan je WordPress website toevoegen, zodat je bezoekers met behulp van een beoordelingssysteem van sterren hun eigen beoordeling kunnen achterlaten. Daarnaast berekent de plug-in het gemiddelde van alle beoordelingen op jouw WordPress website, om deze vervolgens op Google te weergeven.

Plug-in 4: WP Review

Wil je liever jouw zelfgeschreven reviews op je eigen WordPress website plaatsen? Dan kan je gebruikmaken van de WP Review plug-in. Met behulp van deze plug-in kan je jouw eigen reviews voor je website schrijven door gebruik te maken van allerlei diverse functies. Zo kan je bijvoorbeeld korte samenvattingen en beoordelingen over je producten toevoegen aan je review. Daarnaast is het ook mogelijk om een review door de bezoekers van je website achter te laten.

Plug-in 5: Site Reviews

Of je nou veel of weinig verstand hebt met het gebruik maken van plug-ins, de Site Reviews plug-in kan door iedereen gemakkelijk worden gebruikt. Met de Site Reviews plug-in kan volledig gratis gebruik maken van diverse shortcodes, widgets en designs waarmee je reviews naar jouw smaak kan aanpassen en kan toevoegen aan jouw WordPress website. Daarnaast wordt er een back-up van alle reviews en instellingen gemaakt en veilig opgeslagen, zodat je altijd bij deze gegevens kan komen in het geval dat er iets gebeurt met jouw WordPress website.

Plug-in 6: WP Customer Reviews

Voor beginnende bedrijven en kleine online webshops is het aan te raden om gebruik te maken van de gratis WP Customer Reviews plug-in. Met behulp van de gratis WP Customer Reviews plug-in kan je bezoeker van jouw website reviews laten achterlaten waar je wilt. Bezoekers kunnen hun review achterlaten aan de hand van een sterrenbeoordeling en een stukje zelfgeschreven tekst. Vervolgens krijg jij alle reviews te zien en kan je er zelf voor kiezen welke reviews je wel en niet wilt weergeven op je WordPress website.

Plug-in 7: WP Business Reviews

Als je op zoek bent naar een review plug-in waarmee alle reviews over jouw bedrijf op een professionele wijze worden vertoond, kan je gebruik maken van de WP Business Reviews plug-in. De WP Business Reviews plug-in haalt alle reviews die gerelateerd zijn aan jouw WordPress website van diverse beoordeling websites zoals Google, Facebook en Yelp. Op deze manier kunnen alle reviews makkelijk worden teruggevonden en worden deze automatisch bijgehouden door de plug-in.

Plug-in 8: Reviewer WordPress Plug-in

Eén andere populaire review plug-in voor je WordPress websites is de Reviewer WordPress Plug-in. Deze review plug-in verschilt met de eerder genoemde plug-ins, omdat deze plug-in de mogelijkheid biedt om visuele aspecten aan je reviews toe te voegen. Zo kan je verschillende foto’s en sjablonen toevoegen aan reviews op je WordPress website voor een prijs van maar $29. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk voor de bezoekers van je website om een review achter te laten. Je kan er zelf voor kiezen van wat voor beoordelingssysteem je gebruik wil maken en op welke aspecten van jouw bedrijf je bezoekers een review kunnen achterlaten.

Plug-in 9: Taqyeem

Vind jij het nou echt belangrijk dat de lay-out van je reviews precies bij de lay-out van je gehele website past? Dan is de Taqyeem plug-in een uitstekende keuze. Met deze plug-in kan je gebruikmaken van diverse aanpassing opties om de lay-out van je reviews aan te passen zoals jij het wilt. Daarnaast kan je kiezen om gebruik te maken van diverse soorten beoordelingssystemen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van een sterrenbeoordeling systeem of een staafdiagrammen systeem.

Plug-in 10: Easy Testimonials

Voor de echte beginners die voor het eerst een WordPress website opzetten, is het aan te raden om gebruik te maken van de review plug-in genaamd Easy Testimonials. Aan de hand van deze plug-in kan je een gemakkelijk overzicht van al jouw gewenste reviews op jouw WordPress website creëren. Je kan kiezen uit verschillende lay-outs en deze zelfs nog verder aanpassen, zodat ze volledig bij de uitstraling van jouw website passen.

Een helpende hand nodig bij het weergeven van reviews in WordPress?

Het is begrijpelijk dat je met zo’n divers aanbod aan review plug-ins geen idee hebt voor welke review plug-in je het beste kan kiezen. Herken jij jezelf hierin en twijfel je nog steeds over welke review plug-in je moet aanschaffen? Neem dan gerust contact op met een WordPress specialist, die jou vervolgens aan de hand van jouw website advies kan geven over een passende review plug-in.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

Bekijk ook artikel
© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex