Blog

WooCommerce kosten

Afbeelding WooCommerce kosten

De exacte WooCommerce kosten zijn afhankelijk van je eigen voorkeuren. In de basis is WooCommerce gratis, maar je kunt het zo duur maken als je zelf maar wilt. Dit komt doordat je uit allerlei premium thema’s en premium plugins kunt kiezen.

Voor het installeren van WooCommerce hoef je in ieder geval niks te betalen. Je kunt dit handige systeem gratis downloaden en vervolgens in je WordPress website integreren. Mocht je graag de functies van dit systeem uit willen breiden, krijg je wel met bepaalde kosten te maken.

WooCommerce prijs

Bij WooCommerce hoef je in de basis geen rekening met hoge kosten te houden. Zoals we hierboven al omschreven hebben, is het installeren van WooCommerce volledig gratis. Wel moet je rekening houden met de volgende kosten:

  • Hostingkosten: als je je eigen webshop wilt lanceren, heb je hier uiteraard een hostingpakket voor nodig. De kosten voor dit hostingpakket kunnen relatief hoog oplopen. Zeker als je veel eisen stelt aan het hostingpakket.
  • Domeinnaam: om een eigen webshop online te kunnen zetten, heb je alleen een domeinnaam nodig. Het kopen van een domeinnaam kost gelukkig tegenwoordig niet al te veel geld, maar je moet toch een paar euro investeren.

Stel je niet al te veel eisen aan je WooCommerce webshop? Dan hoef je het alleen bij bovenstaande kosten te houden. Wil je je WooCommerce webshop echt serieus en professioneel inrichten? Dan kan je wel met extra kosten te maken krijgen.

WooCommerce uitbreiden met plugins

Wil je extra functionaliteiten aan je WooCommerce webshop toevoegen? Dan heb je hier aanvullende plugins voor nodig. Sommige van deze plugins zijn gratis, maar voor veel van de plugins moet je betalen. Wat je precies moet betalen? Dat is per plugin verschillend.

Bovenstaand verhaal geldt niet alleen voor plugins, maar ook voor thema’s. Als je een prachtig thema wilt installeren, moet je hier soms ook voor betalen. Tevens is het goed om het volgende te weten: bij WooCommerce uitbreiden heb je veelal de keuze uit een gratis plugin en een betaalde plugin. De betaalde plugin is in veel gevallen een stuk uitgebreider dan de gratis plugin.

Om je een indruk van de WooCommerce kosten te geven, geven we je hieronder twee voorbeelden. Het gaat hierbij om twee veelgebruikte plugins die een bepaald prijskaartje hebben.

YITH WOOCOMMERCE ADDED TO CART POPUP

Met deze handige plugin ben je in staat om je conversie naar een hoger niveau te tillen. Op het moment dat iemand een product in zijn/haar digitale winkelmandje heeft gedaan, zorgt deze plugin voor een pop-up. In deze pop-up krijgt de bezoeker twee mogelijkheden te zien: het product direct afrekenen of verder gaan met winkelen.

Voor deze plugin betaal je een bedrag van 59,99 euro per jaar.

Mollie plugin

Als je een webshop hebt, wil je het betalen voor je klanten zo makkelijk mogelijk voor je maken. Dat doe je door de Mollie plugin te downloaden. Met deze plugin ben je in staat om allerlei betaalmogelijkheden aan je bezoekers voor te schotelen.

Voor deze plugin betaal je een bedrag per transactie. Als een bezoeker middels iDeal een betaling afrekent, betaal je hier bijvoorbeeld 0,29 euro voor. Bij Klarna achteraf betalen betaal je hier 1 euro + 2,99% van de orderwaarde voor. Uiteraard kan je zelf bepalen welke betaalmethoden je aan je webshop toe gaat voegen.

Conclusie

De kosten voor WooCommerce vallen in de basis reuze mee. De installatie is immers gratis, terwijl de kosten voor de hosting en domeinnaam ook meevallen. Mocht je graag je WooCommerce webshop uit willen breiden, kunnen de kosten wel flink oplopen. Gelukkig heb je hierbij alle touwtjes in eigen handen; je kunt het zo gek maken als je zelf maar wilt.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

Bekijk ook artikel
© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex