Blog

WhatsApp button plugins voor WordPress

Afbeelding WhatsApp button plugins voor WordPress

WhatsApp is een onderdeel van ons leven geworden. Het is een zeer effectief communicatiemiddel waarmee we teksten versturen, maar ook foto’s en video’s. De populariteit van WhatsApp neemt snel toe, steeds meer mensen maken er gebruik van. Zakelijk gezien wordt WhatsApp ook steeds belangrijker en daarmee steeds interessanter voor bedrijven. Gelukkig kunnen we WordPress en de functies van WhatsApp plugins met elkaar combineren door middel van WhatsApp button plugins.

Hoe WhatsApp integreren in WordPress?

Als eigenaar van een WordPress website wil je het jouw bezoekers natuurlijk zo gemakkelijk mogelijk maken en hen een koppeling aanbieden met WhatsApp. Zelf herken je het misschien wel; je ziet iets interessants op een website en wilt dit delen. Vaak is dit alleen mogelijk door de link in tekst via WhatsApp te delen. Een omslachtige manier waarbij degene die het bericht ziet, vaak niet genegen is om deze te openen. Een link nodigt niet uit om te openen, ook uit veiligheidsoverwegingen. Dat werkt ook zo op jouw website, als bezoekers iets interessants zien op jouw website willen ze dit graag delen. Als zij deze mogelijkheid niet hebben, of het is omslachtig, zullen zij dit simpelweg niet doen. Tijd om WhatsApp te integreren in jouw WordPress omgeving dus!

Eenvoudige integratie WhatsApp via plugins

Door het toevoegen van een WhatsApp-knop op jouw WordPress website geef je de mogelijkheid aan bezoekers om iets te delen via WhatsApp. Snel en gebruikersvriendelijk. Er zijn een aantal WhatsApp plugins beschikbaar waarmee je deze dienst op een eenvoudige manieren kunt integreren. Wij van WPonderhoud kunnen we je goed adviseren welke plugin het beste bij jouw website en activiteiten past om WhatsApp goed te integreren.

WordPress WhatsApp plugins

Om WhatsApp te in stalleren op WordPress kan je het beste een plugin gebruiken. Wij hebben veel gebruikte plugins voor WhatsApp op een rij gezet. Ik verklap vast, er is genoeg keuze.

Chat Button plugin van Getbutton.io

Chat Button van GetButton.io

Met deze plugin geef je een bezoeker op jouw website met een simpele klik toegang tot WhatsApp. Je kan de plugin naar eigen smaak indelen. Deze plugin ondersteunt overigens ook andere chatservices, zoals Facebook Messenger.

Het is mogelijk om in het configuratiescherm van GetButton ook een ‘call to action’ toe te voegen. Hierbij activeer je een bezoeker om iets te gaan doen. Je kunt ook een openingszin kiezen via dit configuratiescherm, ook is het mogelijk om een aansluiting te maken met Google Analytics.

WordPress plugin Social Chat

WP Social Chat

Dit is een plugin die zowel betaald als gratis wordt aangeboden. Het helpt je om een simpele WhatsApp chat-knop aan te maken, waarbij bezoekers op jouw website rechtstreeks naar WhatsApp kunnen gaan. Vanuit hier kunnen ze een bericht maken of specifieke contactpersonen kiezen om mee te chatten.

WP Social chat biedt ook de mogelijkheden om diverse stijlen te kiezen voor je WhatsApp knop, je kunt zelf de plaats bepalen waar de knop moet komen en je kunt deze ook nog eens op specifieke webpagina’s neerzetten. Ook is er de mogelijkheid om de WhatsApp knop uitsluitend op mobiele apparaten te tonen.

AddToAny Share WordPress plugin

AddToAny Share buttons

Met de AddToAny plugin kun je op een eenvoudige manier een WhatsApp button toevoegen. Handig om jouw bezoekers direct de WhatsApp omgeving mee aan te bieden. Hiermee kunnen ze informatie op jouw website direct delen met wie zij maar willen.

De AddToAny plugin biedt overigens niet alleen een koppeling aan met WhatsApp, maar ook met andere sociale mediakanalen als Facebook en Twitter.

Buttonizer WordPress plugin

Buttonizer WordPress

Met de plugin Buttonizer kun je op een eenvoudige wijze een WhatsApp knop toevoegen aan je website. Je kunt ook een actieknop toevoegen waarmee je direct een WhatsApp gesprek kunt voeren. Overigens is de Buttonizer gratis beschikbaar, ook zijn er premium varianten waar je wel voor moet betalen.

De Buttonizer biedt overigens veel meer dan alleen de mogelijkheid om WhatsApp eenvoudig te integreren. De plugin biedt namelijk veel call to action knoppen die zeer handig zijn om je bezoekers te activeren. Het is mogelijk om WhatsApp te integreren op specifieke apparaten zoals op tablets of mobiele telefoons. Het is ook mogelijk om de styling aan te passen en je kunt ervoor kiezen om de button op verschillende webpagina’s van je website weer te geven.

React and Share WordPress plugin

React and Share

Met de plugin React and Share kun je jouw bezoekers de mogelijkheid geven om snel en gemakkelijk iets via WhatsApp te delen. Het kan hier gaan om een leuke blog die ze hebben gezien op je website of een product wat ze interessant vinden.

Overigens kun je via React and Share ook andere sociale media kanalen integreren als Twitter en Facebook. Ook kun je eenvoudig sociale media monitoren door Google Analytics hierop aan te sluiten. Deze plugin is gratis.

Join.chat WordPress plugin

Join.chat WordPress Plugin

Join.chat voorheen Wame is helemaal gratis. Als je wilt gaan voor een eenvoudige koppeling met WhatsApp dan is dit wellicht de ideale keuze. De kracht van deze plugin zit voor vooral in de eenvoud. Er wordt een duidelijke, ronde pictogram weergeven. De knop wordt linksonder of rechtsonder getoond. Ook kun je de bezoeker een live-chat ervaring aanbieden, waarbij je ook nog eens een persoonlijke boodschap mee kunt geven. Deze boodschap kun je overigens zelf invullen en deze dus ook zelf aanpassen.

Daarnaast kun je ook zelf bepalen waar de knop te zien is; alleen op de homepage of juist ook op andere pagina’s. Je kunt de call to action knop aanzetten, uitschakelen of aanpassen. Het is mogelijk bij deze plugin om de knop vertraagd in beeld te laten komen als je dat prettig vind. Een eenvoudige, gratis plugin die precies doet wat het moet doen.

Click to Chat WordPress WhatsApp plugin

Click to Chat for WhatsApp Chat

Als je deze plugin activeert, wordt er meteen een WhatsApp pictogram toegevoegd op je site. Deze wordt rechtsonder geplaatst. Hiermee geef je jouw bezoekers de mogelijkheid om je een boodschap te sturen. De plugin werkt zeer eenvoudig en is gebruikersvriendelijk. Het is niet voor niets dat meer dan honderdduizend websites gebruik maken van deze plugin. Met deze plugin kun je ook gemakkelijk een koppeling maken naar Google Analytics en Facebook.

Ook is het mogelijk om de WhatsApp button niet alleen te tonen op je homepage, maar ook op andere pagina’s. Kiezen uit verschillende kleuren is ook mogelijk. Je kunt bezoekers een boodschap sturen vanuit het pictogram, waarmee je het persoonlijk houdt en professioneel. Zeker als ook nog eens de stijl en de kleuren aansluiten bij de rest van de website. Wie kiest voor een betaalde versie van deze plugin krijgt ook nog eens de mogelijkheid om openingstijden te tonen en kan er een vertraging worden ingesteld waarmee de pictogram te zien is. Ook koppelingen met WooCommerce zijn mogelijk met deze betaalde versie.

Wat wellicht ook interessant zal zijn voor jou zijn de variaties aan TikTok plugins voor WordPress.

Neem contact op

Lukt het jou niet om de plugins goed te installeren op de website of zoek je meer een totaal oplossing voor bijvoorbeeld een livechat? Vraag het onze specialisten en wij gaan kijken wat de beste optie is voor jouw website. Je kan ons bereiken door middel van een live chat maar je kan ons ook gewoon bellen op 030 20 72 488. Bekijk ook onze WordPress Onderhoudspakketten.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex