Blog

WordPress upload max. filesize verhogen

Afbeelding WordPress upload max. filesize verhogen

De ‘upload_max_filesize’ error kan optreden als je bijvoorbeeld een thema of een plugin aan het uploaden bent. Deze melding geeft aan dat je jouw upload-limiet overschreden hebt. Hierdoor is het op dat moment niet mogelijk om het thema of de plugin te installeren. De limiet zal moeten worden verhoogd om alsnog het thema of de plugin te kunnen downloaden. Met andere woorden: je moet de max filesize upload verhogen.

Wat betekent max. filesize?

Om je limiet te verhogen is het handig om te weten wat je huidige limiet is. Deze kun je vinden door in te loggen in WordPress en vervolgens naar Media > Nieuw bestand te gaan. Onderop deze pagina vind je een regel met tekst waarin je kunt vinden wat de huidige upload_max_filesize is waar je over kunt beschikken.

upload max filesize maximale bestandsgrootte wordpress

Vaak is dit 64MB, dit is normaal gesproken voldoende om afbeeldingen, plugins en thema’s mee te kunnen downloaden. Als deze lager ligt, of je wilt grotere bestanden downloaden, dan moet je deze datalimiet aan moeten passen.

Hoe max. filesize limiet verhogen?

Er zijn verschillende manieren om de max. filesize limiet te verhogen. Hieronder hebben onze WordPress specialisten vijf manieren beschreven, die jij ook kan toepassen. Mocht je hier geen tijd voor hebben, neem dan even contact op met onze specialisten. Wij doen dit en vele andere dingen gratis binnen onze WordPress onderhoudspakketten.

 1. Verhogen van de limiet via FTP

  Een manier om deze limiet op te hogen is door een code toe te voegen aan je .htaccess-bestand. Dit kun je doen door als FTP in te loggen op je server of hostingpakket. Voeg de volgende code toe aan dit bestand:

  1. php_value upload_max_filesize 64M
  2. php_value post_max_size 64M
  3. php_value max_execution_time 300
  4. php_value max_input_time 300


  Het kan zijn dat het niet mogelijk is om zelf deze codes toe te voegen aan dit bestand. In dit geval zit er een beveiliging op waardoor alleen de service provider dit kan doen. Neem contact op met je serviceprovider hierover en geef aan dat je een hogere datalimiet wilt. Zij kunnen dit voor je aanpassen.

 2. Verhogen van de limiet via wp-config.php

  Je kunt ook ervoor kiezen om een code toe te voegen aan het wp-config.php bestand. Je logt in als FTP en zoekt dit bestand op. Je voegt vervolgens de volgende code toe aan dit bestand:

  1. @ini_set( ‘upload_max_size’ , ‘100M’ ); 

  Ook bij deze methode kan het zijn dat het niet werkt, omdat de serviceprovider dit niet toestaat. Neem contact op met de provider hierover als je dit door hen wilt laten doen. 

 3. Verhogen van de limiet via php.ini

  Het verhogen van je datalimiet kun je ook doen in het bestand php.ini. log in als FTP en ga naar het bestand php.ini. Hier kun je in de root van je website de volgende code invoeren:

  1. upload_max_filesize = 64M
  2. post_max_size = 64M
  3. max_execution_time = 300


  Bestaat het bestand php.ini nog niet, maak deze dan aan. Voeg vervolgens deze bovenstaande code toe om de limiet te kunnen verhogen. Is dit niet mogelijk omdat er beveiliging op zit, neem dan contact op met je serviceprovider. Zij kunnen dit dan voor je doen.

 4. Verhogen van de limiet via functions.php

  Toevoegen van een code aan het functions.php bestand kan ook. Ga naar dit bestand en voeg de volgende code toe:

  1. @ini_set( ‘upload_max_size’ , ’64M’ );
  2. @ini_set( ‘post_max_size’, ’64M’);
  3. @ini_set( ‘max_execution_time’, ‘300’ );


  Dit bestand behoort bij het thema wat je op dat moment hebt geactiveerd. 

 5. Verhogen van limiet door een plugin te gebruiken

  Je kunt ook gebruik maken van een plugin zoals Increase Max Upload Filesize. Deze plugin loodst je door de stappen heen, waardoor je snel je limiet kunt verhogen. Het is niet verstandig om voor alles een plugin te installeren. Je moet immers deze plugins ook regelmatig updaten en ze nemen ruimte in op je server. Dit zorgt ervoor dat je database steeds trager wordt.

  Dit kan leiden tot vertragingen op je website waardoor bezoekers hierdoor zullen afhaken. Ook Google zal je lager ranken in de zoekresultaten. Denk dus goed na voordat je een plugin installeert om dergelijke problemen mee op te lossen. Let hier ook op voor WordPress SEO.

Investeer door uit te besteden

Het uitbesteden van onderhoud aan je WordPress website is een investering. Voor ondernemers is het aantrekkelijk om bepaalde werkzaamheden zelf te doen, toch kan dit in de praktijk, bij een normaal kennisniveau zonder opleiding, maar tot bepaalde hoogte. Op een bepaald punt ga je als ondernemer kennis en ervaring tekortkomen om goed onderhoud te kunnen verrichten en problemen op te lossen.

uitbesteden van jouw website

Specialistisch onderhoud aan WordPress

WordPress Onderhoud is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het onderhouden van WordPress. Het ontneemt de zorgen van bedrijven en hierdoor kunnen ondernemers zich richten op hun kernactiviteiten. Door gestructureerd onderhoud te plegen draait je website altijd veilig door en kunnen je klanten altijd op je website terecht. De omzet is gegarandeerd en medewerkers die op de site werken, kunnen altijd doorgaan. Dit geeft je als ondernemer rust en ruimte om nieuwe ideeën te ontwikkelen.

Optimaliseer jouw website

Naast het verrichten van onderhoud kan WordPress Onderhoud ook adviseren in het wijzigen van de functionaliteit van de website. Wij adviseren en passen WordPress optimalisatie toe voor een slimmere en betere inrichting van jouw website. Daarnaast kijken wij met WordPress SEO gelijk hoe jij meer klanten binnen kan krijgen en meer kan gaan verkopen. Hiermee wordt uitbesteden een prima investering waar je geen spijt van zult krijgen!

Neem contact op

Ben jij klaar om de top te bereiken in Google? Wacht niet langer met uitbesteden en kijk naar onze WordPress onderhoudspakketten. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact op. Je kan ons bereiken door middel van de chat te starten of bel ons op 030 20 72 488.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex