Blog

Review: YOAST SEO plugin

Afbeelding Review: YOAST SEO plugin

Wil je met je website scoren? Om veel bezoekers te trekken, zou je met SEO aan de slag moeten gaan. Als je een WordPress website hebt, kan je hiervoor het beste voor de YOAST SEO plugin kiezen. Deze plugin biedt veel mogelijkheden, werkt simpel en heeft meer dan vijf miljoen actieve installaties.

Zijn wij ook te spreken over deze SEO plugin? Je gaat het lezen in deze uitgebreide review. In deze review bespreken we de belangrijkste functies van deze plugin. Aan de hand van deze functies krijg je een duidelijk beeld van deze populaire plugin.

YOAST SEO Premium

Met YOAST ben je in staat om de SEO van je website te verbeteren. Daarvoor kan je kiezen uit twee varianten: een gratis variant van YOAST of een betaalde variant. Als je echt serieus met SEO aan de slag wilt gaan, is de Premium variant de betere optie voor je.

Met de Premium variant van YOAST SEO geniet je van de volgende (extra) functies:

  • Interne linking blokken: met deze blokken verbeter je gemakkelijk de structuur van je pagina’s.
  • Meerdere woordvormen optimaliseren: met de premium variant kan je per pagina meerdere zoekwoorden aanhouden. Het gaat hierbij om meerdere woordvormen van het hoofdzoekwoord.
  • Synoniemen: met de premium variant kan je ook met synoniemen van je hoofdzoekwoord aan de slag gaan. Al met al biedt de premium variant veel meer mogelijkheden op het gebied van zoekwoorden optimalisatie.
  • SEO trainingen: via de premium variant van YOAST krijg je ook toegang tot de exclusieve trainingen van YOAST.
  • Hulp bij interne links: de plugin van YOAST geeft je (goede) suggesties voor het plaatsen van interne links.
  • Voorbeeld van Twitter en Facebook: bij het plaatsen van een bericht, krijg je een voorbeeld van de inhoud op Twitter en Facebook.
  • Automatische redirects aanmaken: met YOAST heb je geen omkijken meer naar het aanmaken van redirects. De plugin maakt namelijk automatisch deze redirects aan.

Al deze functies komen bovenop de standaard functies van YOAST SEO. Mocht je voor de premium variant kiezen, dan kan je deze variant nog verder naar wens uitbreiden. Daarover vertellen wij je hieronder meer.

YOAST WooCommerce SEO

Deze extensie van de YOAST SEO plugin is geschikt voor alle webshops die met WooCommerce gemaakt zijn. Met deze plugin optimaliseer je je webshop, voeg je meer SEO functies aan je webshop toe en ga je meer en meer bezoekers aantrekken. Des te meer bezoekers je website aantrekt, des te meer orders je kunt scoren. Dáármee kan je dus de gewenste groei met je webshop doormaken.

Bijkomend voordeel: bij deze extensie krijg je toegang tot de exclusieve e-commerce SEO training van YOAST. Met deze training doe je alle benodigde kennis op.

YOAST Local SEO

Lokale zoekopdrachten zijn steeds belangrijker aan het worden. Dat is onder meer te danken aan wijzigingen die Google in het algoritme doorgevoerd heeft. Mocht jij zelf ook een lokale business hebben, dan doe je er verstandig aan om gebruik van de YOAST Local SEO extensie te maken. Met deze extensie optimaliseer je je website op het gebied van lokale zoekopdrachten. Dáármee weet je direct de juiste internetgebruikers (en potentiële klanten) aan te spreken.

YOAST Video SEO

Met deze extensie van YOAST kan je je video’s in de zoekresultaten van Google weer laten geven. Daarmee verbeter je de vindbaarheid van je website, terwijl deze extensie ook nog de kwaliteit van je video’s verbetert. Indien je video’s hoog in de zoekmachine van Google terechtkomen, trek je hier significant veel bezoekers mee aan.

YOAST News SEO

Met deze extensie ben je in staat om je berichten weer te laten geven binnen ‘Google Nieuws’. Zodra je een nieuwe pagina of nieuw bericht op je WordPress website plaatst, geeft deze plugin direct een melding richting Google. Grote kans dat je bericht hierdoor snel in het nieuwsoverzicht van Google terechtkomt. Bovendien kan je met deze plugin makkelijk een XML Nieuws Sitemap aanmaken.

YOAST SEO plugin subscription

Ga je graag voor het beste van het beste? Dan kan je het beste kiezen voor de YOASY SEO plugin subscription. Door de YOAST plugin subscription te kopen, krijg je toegang tot alle plugins, extensies en trainingen. Je geniet hiermee direct van alle mogelijkheden.

Bijkomend voordeel: je krijgt ook nog eens updates en je kunt 24/7 contact opnemen met de klantenservice. Verder is het goed om te weten dat deze plugin subscription voor slechts één website geldt. Mocht je meerdere websites hebben, dan zou je deze plugin subscription meerdere keren aan moeten schaffen.

Conclusie

Onder aan de streep zijn wij erg enthousiast over YOAST SEO. De basisfuncties van deze plugin vinden wij geweldig, terwijl bovenstaande extensies het verhaal alleen maar completer/beter maken.

Wat ons ook heel erg aanspreekt, is het gemak van deze plugin. Je installeert de plugin snel, waarna de plugin direct voor zich spreekt. Dát is onder meer te danken aan de bolletjes waar YOAST SEO gebruik van maakt. Krijg je bij een bepaalde pagina een rood bolletje te zien? Dan is dat een teken dat je die pagina verder moet optimaliseren. Zodra dit bolletje groen is, is de website naar wens van de plugin geoptimaliseerd.

Ook vinden wij het super dat je deze plugin naar eigen wens uit kunt breiden. Alle hierboven genoemde extensies zijn wat ons betreft de moeite waard. Maar of deze extensies ook voor jóu de moeite waard zijn, is vooral afhankelijk van het soort website dat je hebt.

Tot slot willen wij graag benoemen dat deze plugin veilig en betrouwbaar is. Het is niet voor niets dat deze plugin méér dan 5 miljoen actieve installaties heeft. Nee, het team achter YOAST SEO heeft haar zaakjes perfect op orde. Wil jij nou ook van deze plugin gebruikmaken? Dan zou je eerst de plugin moeten downloaden en eventueel een abonnement af moeten sluiten. Nadat je dit gedaan hebt, kan je naar wens gebruikmaken van deze plugin. Kom je hier echter niet helemaal uit? Loop je tegen problemen aan? Of blijven de bolletjes maar rood? Neem direct contact met ons op! Wij lossen alle problemen met betrekking tot deze plugin en SEO in zijn algemeenheid voor je op!

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

Bekijk ook artikel
Bekijk ook artikel
© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex