Blog

Nieuwsbrief plugin voor WordPress

Afbeelding Nieuwsbrief plugin voor WordPress

Met een nieuwsbrief kun je op een makkelijke manier in contact blijven met klanten en bezoekers van je website. In een nieuwsbrief schrijf je over nieuwe producten of aanbiedingen. Het geeft je bezoekers niet alleen informatie maar zorgt hopelijk ook voor meer conversie. Met WordPress kun je gemakkelijk met een plugin een nieuwsbrief creëren en versturen. Hier lees je hoe je dit precies doet.

Wat is een nieuwsbrief plugin?

Een nieuwsbrief is meestal een email die jouw bezoekers krijgen. Hierin kun je van alles vertellen om de bezoekers op de hoogte te houden. Als je een WordPress website hebt, kun je gebruik maken van een nieuwsbrief plugin. Een nieuwsbrief plugin is eigenlijk een system waarmee de nieuwsbrieven verstuurd worden aan de juiste emailadressen.

De emailadressen kun je meestal importeren of verzamelen via een formulier op de website. Wanneer je meer aanmeldingen voor de nieuwsbrief wilt, wil je het formulier prominent op de website vermelden. In dit formulier hoeven bezoekers meestal alleen hun emailadres te geven. De nieuwsbrief plugin zorgt er dan voor dat dit emailadres toegevoegd wordt aan de lijst. Wanneer je een nieuwe nieuwsbrief verstuurd, wordt dit automatisch aan de hele lijst verstuurd.

Door middel van een speciale plugin hoef je dus niet zelf een systeem op te bouwen. Dit bespaart je veel tijd. Ook kun je met een nieuwsbrief plugin vaak mooie nieuwsbrieven ontwerpen.

Plugin #1: Email Subscribers & Newsletters

De plugin Email Subscribers & Newsletters is een goede keuze als je een beginner bent met het maken van nieuwsbrieven. Veel van de functies van deze plugin zijn gratis te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld onbeperkt emailadressen verzamelen en nieuwsbrieven versturen. Het is ook mogelijk om verschillende lijsten aan te maken. Daarnaast kun je ook gratis verschillende soorten formulieren ontwerpen voor op de website.

Plugin #2: Mailpoet

Mailtpoet is een van de meest gebruikte plugins voor nieuwsbrieven. Deze plugin heeft namelijk veel goede reviews. Als beginner is dit dus ook echt een aanrader. De plugin is erg overzichtelijk waardoor je snel en makkelijk aan de slag kunt.

In deze plugin kun je ook nieuwsbrieven maken, emailadressen verzamelen en automatisch nieuwsbrieven versturen. Je hebt hier ook weer veel opties om zelf nieuwsbrieven te maken en formulieren op je website te plaatsen. Een groot voordeel is dat je bij deze plugin ook handige statistieken krijgt. Hierdoor zie je in een oogopslag hoe effectief jouw nieuwsbrieven zijn.

Conclusie

Om een nieuwsbrief in WordPress te maken heb je dus een plugin nodig. Dit is een apart systeem dat je makkelijk in WordPress kunt downloaden. Hiermee kun je eenvoudig nieuwsbrieven maken en deze versturen. Ook kun je met een nieuwsbrief plugin gemakkelijk emailadressen verzamelen. Het versturen van een nieuwsbrief heeft veel voordelen en kan zelfs leiden tot meer conversie. Dit is dus zeker een goede toevoeging voor jouw website of bedrijf. Met een nieuwsbrief plugin heb je dit zo geregeld.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex