Blog

Landingspagina maken in WordPress

Afbeelding Landingspagina maken in WordPress

Als je een WordPress website hebt, is een landingspagina maken erg belangrijk. Een landingspagina is een pagina op jouw website waar bezoekers op terecht komen wanneer ze op een reclame of campagne klikken. Je kunt verschillende landingspagina’s hebben met verschillende doelen. Zo kun je als doel hebben dat bezoekers zich inschrijven voor een nieuwsbrief of daadwerkelijk iets kopen. Vanuit de landingspagina kunnen bezoekers ook gemakkelijk naar andere delen van de website gaan.

Voldoet je landingspagina aan deze punten?

Een goede landingspagina maken is erg belangrijk. Bezoekers moeten namelijk meteen kunnen vinden waar ze naar zoeken. Het is dus belangrijk om rekening te houden met de doelgroep en het doel van de landingspagina. Dit zijn de punten waar jouw landingspagina aan moet voldoen om het grootste succes te behalen:

  • Houd de landingspagina overzichtelijk

Op een landingspagina is het meestal de bedoeling dat de bezoeker een bepaalde actie onderneemt. Wanneer de pagina onoverzichtelijk is, zal de bezoeker niet weten wat hij moet doen.

  • Vertel waarom bezoekers tot actie moeten overgaan

Probeer de bezoekers op een duidelijke manier over te halen door de waarde van jouw bedrijf of producten aan te geven.

  • Een duidelijke call-to-action

Maak duidelijk wat er van de bezoeker verwacht wordt. Plaats bijvoorbeeld een prominente call-to-action button.

  • Maak de meest belangrijke informatie prominent

De meest belangrijke informatie moet meteen bovenaan de landingspagina staan. Hierdoor hoeven bezoekers niet eindeloos te scrollen.

Hoe bouw je een landingspagina?

Je kunt op verschillende manieren een landingspagina maken in WordPress. Je hebt hier verschillende plugins voor óf je kunt gebruik maken van een thema in WordPress zelf. Een plug-in moet je eerst downloaden en geeft meer opties aan. Er zijn ook WordPress thema’s die je kunt gebruiken om een landingspagina te maken. Let er hierbij op dat het wisselen van thema dan niet zo handig is als je eenmaal een landingspagina gemaakt hebt

Plugin #1: Elementor

Er zijn verschillende plugins waarmee je een landingspagina kunt maken. Een ervan is Elementor. Dit is een veelgebruikte plugin, omdat het gratis is om te gebruiken. Deze plugin is heel makkelijk om te gebruiken in WordPress en heeft ook veel verschillende opties. Je vindt bijvoorbeeld veel vooraf ingestelde landingspagina’s.

Plugin #2: Beaver Builder

Een andere goede plugin voor landingspagina’s is Beaver Builder. Deze plugin heeft een gratis versie en een betaalde versie. Met de betaalde versie kun je veel meer, maar de gratis versie heeft ook al veel opties voor landingspagina’s. Met deze plugin heb je veel vrijheid om te creëren wat je maar wilt. Ook is deze plugin erg snel en makkelijk te gebruiken.

Conclusie

Een landingspagina maken kan dus veel toevoegen aan jouw website. Een landingspagina is vooral erg handig om te gebruiken bij reclames en campagnes. Zo komen bezoekers direct op de juiste pagina terecht. Zorg ervoor dat de landingspagina ingesteld is op het juiste doel en de juiste doelgroep. Hierdoor heb je de meeste kans dat jouw call-to-action succesvol is.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

Bekijk ook artikel
© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex