Blog

Mooie contactpagina maken in WordPress

Afbeelding Mooie contactpagina maken in WordPress

Op jouw WordPress website zul je verschillende pagina’s hebben. Zo hebben de meeste websites ook een contactpagina. Hier worden meestal contactgegevens van de eigenaar van de website vermeldt. Deze pagina is dus niet geheel onbelangrijk omdat klanten hier komen om contact met jou te leggen. Het is dus belangrijk om een mooie contactpagina te maken. Veel websites besteden echter niet zo veel aandacht aan de WordPress contactpagina. Hier lees je er alles over.

Inspiratie opdoen

Om een originele en mooie contactpagina te maken, wil je eerst wat inspiratie opdoen. Je kunt bijvoorbeeld bij andere websites kijken. Je kunt uit verschillende websites elementen halen die jij leuk vindt en die goed bij jouw website passen. Je zult merken dat een WordPress contactpagina meestal redelijk simpel is. Dit is erg belangrijk. Je wilt klanten niet te veel afleiden, maar er juist voor zorgen dat ze contact opnemen met je. Een duidelijke WordPress contactpagina is dus van belang.

De contactpagina hoeft echter niet saai te zijn. Om een mooie contactpagina te maken kun je bijvoorbeeld het thema van de rest van de website toevoegen. Denk er bijvoorbeeld ook aan om een foto van jezelf toe te voegen. Zo zijn er genoeg manieren om een mooie contactpagina te maken.

Let erop dat de meest belangrijke informatie het meest prominent is op je contactpagina. Je wilt niet dat bezoekers eerst moeten scrollen om jouw informatie te vinden. Wil je extra decoratie toevoegen, zoals een paar leuke foto’s? Doe dit dan onder aan de pagina zodat bezoekers hier niet door afgeleid worden.

Belangrijke elementen toevoegen

Welke informatie is allemaal belangrijk op een WordPress contactpagina? Het is namelijk van belang dat bezoekers direct de juiste contactgegevens vinden. De volgende elementen wil je zeker op je contactpagina vermelden:

  • Jouw naam
  • Telefoonnummer
  • Emailadres
  • Fysiek adres (als je bijvoorbeeld een kantoor of winkel hebt).

Er zijn ook nog gegevens die in sommige gevallen van toepassing zijn, zoals links naar social media kanalen en links naar andere websites van jou. Op jouw contactpagina kun je ook openingstijden of tijden waarin je beschikbaar bent vermelden.  

Om het voor jouw bezoekers zo makkelijk mogelijk te maken, kun je bepaalde links ook klikbaar maken. Hierdoor kunnen bezoekers direct op een link klikken en hoeven ze dit niet eerst te kopiëren. Je kunt dit ook doen met je telefoonnummer of emailadres. Je doet dit met behulp van de codes ‘tel:’ en ‘mailto:’. Wanneer bezoekers hierop klikken zullen ze meteen kunnen bellen of een email kunnen sturen. Hiermee maak jij je WordPress contactpagina meteen een stuk toegankelijker.

Conclusie

Een mooie contactpagina maken op WordPress is helemaal niet moeilijk! Je kunt de contactpagina op verschillende manieren opfleuren; door bijvoorbeeld een leuk thema te gebruiken. Het belangrijkste van een contactpagina is echter wel dat alle informatie er duidelijk op te vinden. Controleer dus of alle contactgegevens erop staan en of deze prominent genoeg zijn!

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

Bekijk ook artikel
© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex